BARI: På Bari Studio kan du enten delta på dansetimer, trampolinetimer eller slyngetimer - eller en time som kombinerer alle tre elementer; dans, trampoline og slynger!
BARI: På Bari Studio kan du enten delta på dansetimer, trampolinetimer eller slyngetimer - eller en time som kombinerer alle tre elementer; dans, trampoline og slynger! Foto: BariStudio.com

Vektklubb tester: Fem treningsformer newyorkerne elsker

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert: 2018-01-12 14:57

NEW YORK: At det er viktig for mange newyorkere å holde seg i form er ingen hemmelighet. Vektklubb testet timene!

Rundt i New Yorks gater ser man alltid folk sprade i fresht treningstøy med grønne smoothies. Mange trender starter i denne byen, snart vil vi kanskje se disse gruppetimene blomstre opp på norske sentre.

Mange, inkludert turister, benytter seg av nydelige omgivelser i Central Park eller langs elvene for løping i storbyen. Men det finnes også et stort utvalg spennende gruppetreninger det kan være verdt å sjekke ut om du liker å få noen treningsøkter unnagjort på ferie.

Selv om det koster litt har de fleste treningssentere gode muligheter for enkelttimer, og her skal vi et stykke forbi zumba. Så dette kan være noe for deg selv om du er skeptisk til gruppetimer i utgangspunktet. Vi snakker blodharde intervaller, klatring, surfing(!) og styrke som gjør at du skjelver i bena. Mange av sentrene er også kjendisfavoritter.

Kunne dette være noe for en helt middels godt trent nordmann? Det er ingen hemmelighet at jeg er glad å ligge på sofaen med en god TV-serie på skjermen, men er treningen morsom skal det ikke så mye til for å få meg med. Jeg bestemte meg for å teste.

Trening 101: Treningsguide for nybegynnere

Surfset

SURFS UP! Når forholdene ikke ligger til rette for tropisk surfing her i Norge - eller om du ikke føler deg som en delfin i vannet, kan «tørrtrening» på surfebrettet være en morsom måte å stenge vinter og kulde ute, samt «hang loose».
SURFS UP! Når forholdene ikke ligger til rette for tropisk surfing her i Norge - eller om du ikke føler deg som en delfin i vannet, kan «tørrtrening» på surfebrettet være en morsom måte å stenge vinter og kulde ute, samt «hang loose». Foto: Privat

Dette er rett og slett surfing på land. I begynnelsen av timen tenkte jeg at dette kom til å bli en morsom helt passe slitsom time. Etter 60 minutter hadde gått var jeg gjennomsvett og kjente at helt uvante muskler hadde fått kjørt seg. Her jobber man med balanse og stabilisering gjennom hele timen. Dette er en time hvor man også kan justere seg frem til et nivå som passer deg. Om du ser klønete ut stående på ett ben oppå brettet er det ingenting å bekymre seg for, ingen har sjans til å følge med på hva sidemann holder på med.

Barry’s Bootcamp

BARRY'S: På Barry's Bootcamp satser de på klubbstemning med dempet belysning og høy musikk.
BARRY'S: På Barry's Bootcamp satser de på klubbstemning med dempet belysning og høy musikk. Foto: Ole Martin Halvorsen

Kunne du tenke deg en treningstime ved siden av Jake Gyllenhaal kan Barry’s Bootcamp i bydelen NoHo være noe for deg. Dette skal visstnok være en av hans favoritter, og er det bra nok for Hollywood-kjendiser er det bra nok for oss. Det er ingen hemmelighet at Barry’s er et blodslit, men dette er en hard time som også er ganske morsom så fort du får igjen pusten. Harde intervaller med høy intensitet blandet med styrke er oppskriften som gjør at newyorkere strømmer til Barry’s. Vil du teste men har ingen planer om New York med det første finnes det også i Oslo.

Vektklubb testet: Barry's Bootcamp, bikram yoga, crossfit og PT

Elise høyt opp i klatreveggen!
Elise høyt opp i klatreveggen! Foto: Privat

Brooklyn Boulders

Da jeg klamrer meg fast til tre små klosser 10 meter over bakken lurer jeg på hvorfor i huleste jeg har valgt å utsette meg for dette helt frivillig. Så fort jeg lærte meg å stole på selen jeg hang i ble det litt mindre fryktinngytende og behagelig. Og det er sykt slitsomt! Her får jeg lekt meg til å trene hele kroppen på en ny, morsom og utfordrende måte. På senteret finnes løyper for alle nivåer både med og uten tau. Når jeg ser rundt meg ser jeg klatrere som nærmest hopper oppover veggene mens jeg selv sliter med å finne ut hvordan jeg skal koordinere armer og bein. Jeg får testet både komfortsonen, styrken og utholdenheten.

Bari studio

VI TESTET: Du trenger ikke dra til NYC, trampolinetrening finnes flere steder i Norge. Vektklubb testet timen «Jump for joy» på Stamina Mjøndalen. Fotograf: Simen Øyen/VG
VI TESTET: Du trenger ikke dra til NYC, trampolinetrening finnes flere steder i Norge. Vektklubb testet timen «Jump for joy» på Stamina Mjøndalen. Fotograf: Simen Øyen/VG

En av de mest populære studioene i den trendy bydelen Tribeca er trampolinestudioet Bari. Her går timene ut på at man rett og slett skal hoppe seg i form. Kombinert med styrketrening er dette en time som får pulsen min i taket, samtidig som jeg syns tiden går fort. Med dype knebøy, høye hopp og spark får jeg også trent koordinasjonen, og for en som ikke er så glad i dansing er dette utfordrende og slitsomt, men utrolig gøy.

Har også kommet til norske treningssentre: Vi testet trampoline-trening

Crunch Bungee

SVEVER: I bungee-strikkene får man virkelig jobbet med balansen og kroppsbeherskelse. Det er heldigvis ikke så langt ned om man er litt ustødig.
SVEVER: I bungee-strikkene får man virkelig jobbet med balansen og kroppsbeherskelse. Det er heldigvis ikke så langt ned om man er litt ustødig. Foto: Privat.

Med en sele festet rundt livet og hoftene svever jeg 5 centimeter over bakken mens jeg prøver å holde balansen. Musklene svir, og det føles mer som en lek enn trening. Dette passer fint for en som vil ha litt mindre belastning, og samtidig gjøre noe litt utenom det vanlige. Jeg kjenner jeg må ut av komfortsonen før jeg tør å slippe meg helt løs og stole på selen. Når jeg først får opp koken og følger nøye med på instruktøren tenker jeg at dette er en kosetime jeg gjerne skulle ha gjort igjen for å variere.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

City Row

Se for deg en spinningsal bare full av romaskiner. Denne timen ble fort en stor favoritt og noe jeg kunne ha tenkt meg å fortsette med jevnlig. Romaskinene fylt med vann gir en skikkelig god økt, og jeg lærer teknikker som gjør at jeg får mer ut av roingen. Bena, ryggen og kondisen får kjørt seg, og jeg er gjennomsvett når timen er ferdig. En god økt som gir mersmak og læring!

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Sunn pasta for deg som passer vekten

Slik trener du som kjendisene

Denne mat-trenden kan hjelpe deg ned i vekt

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her