RYGGHEV ARMER LANGS SIDEN egen kroppsvekt

Vektklubb
Publisert: 2010-02-16 13:15

Rygghev

Foto: VG

MUSKLER DU TRENER: Ryggmuskulaturen (erector spinae).


UTGANGSPOSISJON: Ligg på magen på gulvet og hold armene ned langs siden. Denne varianten av rygghev er skånsom for den som har skulder- og nakkeproblemer.


SLIK GJØR DU: Løft overkroppen rolig opp og ned.
VIKTIG Å TENKE PÅ: Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen. Hold blikket ned i gulvet.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

FIRFOTSSTÅENDE BENHEV egen kroppsvekt

FIRFOTSSTÅENDE BENHEV egen kroppsvekt

MUSKLER DU TRENER: Korsrygg (erector spinae), setemuskulatur (gluteus) og baksiden av lår (hamstrings). UTGANGSPOSISJON: Stå på alle fire. Ha ryggen rett og blikket ned i gulvet. SLIK GJØR DU: Før ett ben med 90 graders bøy i kneet bakover/oppover til låret er parallelt med gulvet. Vipp benet med fotsålen pekende opp i taket men resten av kroppen holdes rolig. Hold på så lenge du klarer å holde ryggen rett. Bytt ben. For å utfordre balansen og stabilitetsmuskulaturen mer, plasser hendene nærmere hverandre. VIKTIG Å TENKE PÅ: Fikser mage og rygg og ikke heng på korsryggen når du bli sliten. Avslutt øvelsen før det skjer.

LIGGENDE OPPTREKK med vektstang

LIGGENDE OPPTREKK med vektstang

MUSKLER DU TRENER: Øvre del av rygg (trapezius og rhomboideus) og bakre skulder (deltoideus bakre del). UTGANGSPOSISJON: Legg en vektstang på tvers under benken. Legg deg på magen og ta tak i stangen med bredt grep. Plasser deg slik at albuene og hendene er i høyde med eller noe lavere enn skulderhøyde i topposisjon. SLIK GJØR DU: Trekk stangen og dra skuldrene opp til undersiden av benken, slik at albuleddet bøyes til ca 90 grader. Press skulderbladene sammen i topposisjon. senk stangen ned og gjenta. Hold blikket ned i gulvet under øvelsen VIKTIG Å TENKE PÅ: Skuldrene senkes ned i ryggen. Hold korsryggen i en naturlig posisjon, det å se ned i gulvet bidrar til det. Hold underarmene vertikale når de dras oppover. Hold håndleddene strake.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her