PULLOVER med hantler

Vektklubb
Publisert: 2009-10-15 15:12


MUSKLER DU TRENER: Store brystmuskel (pectoralis major)
UTGANGSPOSISJON: Ligg på ryggen på en rett benk med korsryggen godt ned i benken. Ha tohåndsgrep om én hantel. Hantelen holdes over brystet med albuer ledd bøyd. skulderbladene er sammentrukne.
SLIK GJØR DU: Hantelen føres rolig bakover mot gulvet. Bevegelsen stoppes ved strekk i skuldre eller med overarmene i høyde med ørene. Albuene opprettholder samme stilling under utførelsen. Armene føres så tilbake til utgangsposisjon.
VIKTIG Å TENKE PÅ: Ha korsryggen ned i benken. Ha skulderbladene sammentrukket hele veien. Oppretthod lett bøyde albuer gjennom hele bevegelsen.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

ENARMS ROING med hantler

ENARMS ROING med hantler

MUSKLER DU TRENER: Store ryggmuskel (latissimus dorsi) og muskulatur på baksiden av skulder og mellom skulderbladene. UTGANGSPOSISJON: Støtt det innerste benet og den innerste hånden på en benk og hold overkroppen parallell med gulvet. Hold en hantel i den andre hånden og la armen henge ned med utstrakt håndledd og skulderparti. SLIK GJØR DU: Dra skulderen og albuen bakover og opp. Bøy albuleddet og dra hantelen opp med armen nært inntil kroppen. Dra skulderbladet inn mot ryggraden i toppstillingen før du snur bevegelsen og kommer tilbake til utgangsposisjon. VIKTIG Å TENKE PÅ: Hold korsryggen i nøytral posisjon. Hold blikket ned mot gulvet. Hold underarmen vertikal under hele øvelsen. Start øvelsen med å dra skulderen bakover, SÅ bøyer du albuen.

BRYSTPRESS med hantler

BRYSTPRESS med hantler

MUSKLER DU TRENER: Store brystmuskel (pectoralis major) og fremsiden av skulderen (deltoideus fremre del). UTGANGSPOSISJON: Ligg på ryggen på en rett benk med korsryggen godt ned i benken. Ta en hantel i hver hånd med tomlene pekende mot hverandre. Hold hantlene med rette armer rett utenfor skulderbredde og på linje brystet. SLIK GJØR DU: Bøy albuene og senk manualene nedover/utover. Snu bevegelsen i den nedre posisjonen når manualene er cirka 10 cm utenfor skuldrene og i høyde med brystet. Press manualene opp til startposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Ligg med skulderbladene lett sammendratt og brystet litt høyt gjennom hele øvelsen. Spenn magen og behold naturlig svai i ryggen. Hold underarmene vertikale hele veien. Hold håndleddene så rette som mulig.

KICKBACK med hantler

KICKBACK med hantler

MUSKLER DU TRENER: Armer, dvs. baksiden av overarm (triceps). UTGANGSPOSISJON: Støtt det innerste benet og den innerste hånden på en benk og hold overkroppen parallell med gulvet. Hold en hantel i den andre hånden og lås overarmen i en posisjon der den er parallell med overkroppen. La underarmen henge rett ned mot gulvet. SLIK GJØR DU: Press hantelen opp til et helt rett albuledd. Kom tilbake til utgangsposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Lås overarmen inntil siden av kroppen. Hold ryggen og nakken rett (se ned). Strekk albuen helt ut før bevegelsen snur.

RYGGLIGGENDE FLYES på ball med hantler

RYGGLIGGENDE FLYES på ball med hantler

MUSKLER DU TRENER: Brystmuskulatur (pectoralis major) og fremsiden av skuldre (deltoideus fremre del). UTGANGSPOSISJON: Ligg på ryggen oppå fitnessballen. Sørg for at hodet har støtte på ballen. Grip en hantel i hver hånd med håndflatene pekende mot hverandre. Hold hantlene ovenfor kroppen med lett bøyde armer. Plasser albuleddene rett utenfor skulderleddene og i linje med midten av brystet. SLIK GJØR DU: Senk hantlene i en sirkelbevegelse nedover/utover mot gulvet. Fikser albuleddet i samme vinkel gjennom hele bevegelsen. Snu bevegelsen i den nedre posisjonen når manualene er i høyde med brystet. Kom tilbake til utgangsposisjon og gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Ligg med skulderbladene lett sammendratt og brystet litt høyt gjennom hele øvelsen. Spenn magen og behold naturlig svai i ryggen. Hold hender i linje med brystets midtpunkt. Hold håndleddene så rette som mulig.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her