Vektklubb tester gruppetimen BodyArt på Krønsj

Publisert: 2018-03-04 16:34

Bevegelighet, balanse, kjernestyrke og avspenning er nøkkelord for denne timen. Vektklubb har testet tre gruppetimer som er hakket mer fartsfylt enn yoga og som skal gjøre deg smidig og sterk.

Sjekk oversiktsartikkelen og les mer om den nye treningstrenden her!

BodyArt

Hvor: Krønsj Treningssenter (Oslo)
Instruktør: Christina Støle Therkildsen
Varighet: 60 minutter
Dato: 12. Februar 2018, kl. 11-12

Timebeskrivelse:

Fra Krønsj hjemmeside: Funksjonell bevegelsestrening som balanserer styrke, fleksibilitet og mental konsentrasjon. Treningsformen skal gi en mer smidig, sterk og smertefri kropp. Utviklet av Osteopat og danser Robert Steinbacker og kom til Norge i 2016.

Timen passer for:

Alle, uansett form og størrelse. Det er en fin time for nybegynnere som aldri har trent før, og den passer godt for de som driver med kondisjonstrening og/eller styrketrening.

Slik var timen:

Se VIDEO fra da vi testet BodyArt!

Timen begynner med en oppvarming- og bevegelighetsdel. Vi gjør flere ulike flytende bevegelser, alltid fem repetisjoner slik at man får tid til å lære seg bevegelsen og konsentrere seg om pusten og kjenne etter hvordan bevegelsen forplanter seg gjennom kroppen.

I kondisjonsdelen som fulgte, jobbet vi med sammensatte øvelser til musikk som ga ekstra litt ekstra puff. Jeg ble god og varm og fikk opp pulsen skikkelig. Det var noen statiske øvelser, f.eks holde i knebøy, der jeg tenkte at «nå klarer jeg ikke mer», men heldigvis skulle vi ikke holde stillingen grusomt lenge, men nok til å kjenne at det brenner litt i musklene.

Etter kondisjonsbiten var det styrke som flytende øvelser der vi jobber mer med noen muskelgrupper samtidig som kroppen beveger seg som en helhet.

Helt til slutt gjorde vi avspenningsøvelser der vi bare fikk ligge på matten i universalstrekk (se bilde lenger ned), deretter flatt på ryggen.

Min opplevelse:

Instruksjonene og øvelsene var enkle å følge, bevegelsene var kjente, men satt sammen på en ny og spennende måte som gjorde at jeg tenkte mer gjennom hvordan jeg overførte tyngde, bevegde armene, ryggen og måtte bruke konsentrajonen. Jeg følte at vi gikk gjennom hele kroppen, timen føltes struktruert og nøye planlagt. Øvelsene var verken for harde eller for lette, og varte akkurat passe lenge. Ikke for kort til at jeg ikke fikk utbytte når jeg først hadde lært meg bevegelsen, ikke for lenge til at det ble utmattende eller kjedelig.

Jeg kan ikke skryte på at jeg klarte å bruke pusten riktig gjennom øvelsene i timen. Jeg er elendig til å puste på kommando. Jeg var nok litt for opptatt av bevegelsene til at jeg greide å puste inn eller ut til riktig tid. Dette tror jeg kommer med trening, og når man har lært seg bevegelsene slik at man ikke bruker så mye konsentrasjon på å gjøre det rett.

Tradisjonelt sett sovner jeg alltid på timer som har en avspenningsdel helt på slutten, og denne timen var intet unntak.

Se VIDEO fra timen her!

Her finner du BodyArt:

Krønsj Treningssenter i Oslo, utvalgte Spenst treningssentre, Fitness Xpress, Moov Treningssenter i Drammen, Level Treningssenter i Tolvsrød og flere.

Se også:

Vektklubb tester Soma Move

Vektklubb tester Body Balance

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her