SJØ OG FJELL: Norge har mye vakkert å by på. Denne nydelige utsikten over Svolvær i Lofoten kan nytes fra Tjeldbergtinden.

Norgesferie: Syv flotte gåturer som passer for alle

Publisert: 2018-07-06 13:44

Med fin natur og vakre omgivelser kan du ta beina fatt og få en unik ferieopplevelse.

Planlegger du å tilbringe årets ferie i vårt eget fagre land? Da er det absolutt ingen grunn til å ligge på latsiden. Vær sporty og opplev sommeridyll, selv i treningsklær.

Her er noen fine turtips til noen populære feriemål i sommer:

Tønsberg

Sommerbyen Tønsberg byr på mer enn bryggekos og ferske skalldyr. Går du kyststien Grevestien Tønsberg Ilene får du en tur på 5,2 kilometer. Turen er enkel og passer med både barn og barnevogn. Turen går fra brygga i Tønsberg, over Slottsfjellet og inn i Frodeåsen.

Gøy å gå: 10 tips til en morsommere gåtur

Tjøme

Du har vel hørt om Verdens Ende? Den ligger i Tjøme, og i området er det vakre turmuligheter langs kysten og innover i landet. Går du kyststien Moutmarka Rundt får du en runde på cirka 3,1 kilometer. Ruten passer for barn, men ikke barnevogn.

SKAGERRAK: Besøk svabergene ytterst i skjærgården på Verdens Ende i Tjøme.

Stavern

Er du lei av sitte på kafé i Stavern sentrum og ønsker en liten gåtur? Går du fra Søndre Gap til Risøytoppen får du en fin tur på cirka 1,8 kilometer. Begge endene har vakker utsikt over havet.

Kragerø

Kyststien i Kragerø er en del av et prosjekt om en strekning som skal gå helt fra Oslo til Stavanger, og strekningen i Kragerø er på hele 42 kilometer. Stien er delt inn i tre distanser, så du kan velge hvilken etappe du vil gå eller om du vil gå hele. Du kan hoppe inn på stien hvor som helst der det er blått merke. Turen har middels gradering og passer for barn og seniorer.

Charterferie: Hold vekten på sydentur

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Risør

Trulsvikknuten ved Risør er en rundtur på cirka 6,6 kilometer. Når du ankommer Trulsvikknuten får du en fantastisk utsikt, før du begynner på veien tilbake. Turen har middels gradering og passer for barn.

Ryfylke

Er du i Ryfylke i Rogaland og ønsker en annen tur enn å gå til kjente Preikestolen kan Skomakarnibbå eller Tofjellet være noe for deg. Førstnevnte er en krevende tur på rundt 12,2 kilometer, mens Tofjellet er en litt enklere rute (middels gradering) på cirka 5,3 kilometer. Begge turene gir deg utsikt over fjorden.

Lofoten

Kanskje tenker du deg nordover i ferien, for ekte nord-norsk sommeridyll og midnattsol. Lofoten har masse flotte turer med spektakulær utsikt over turkis vann og majestetiske fjell. Du kan for eksempel ta turen til Tjeldbergaksla med utsikt over Svolvær. Det er en enkel tur på cirka 3,8 kilometer tilsammen. Ønsker du en litt mer krevende tur kan du gå til Tjeldbergtinden.

Kilde: UT.no

Les også:

Ikke alle trenger å trene i ferien

Brudekjolen motiverte Marianne til å ta av 22 kilo!

Sommerens to kjappe kombiøvelser

Matspaneren: Skyr pinneis

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her