BLI I SOFAEN: Ikke få dårlig samvittighet om du ikke kommer deg på trening, men sett heller av litt av tiden i sofaen til å tøye.

Gjør disse tøyeøvelsene mens du ser på TV

Publisert: 2015-12-23 15:17

Er TV-serier mer fristende enn treningssenteret? Her er øvelsene som gjør at du kan tøye deg til bedre prestasjon fra sofakroken.

Vinterkulden har for lengst kommet og det kan til tider være vanskelig å motivere seg til trening. La ikke holkeføret stoppe deg på veien, men skulle du velge å holde deg hjemme så fortvil ikke.

På dager hvor en varm sofakrok frister mer enn treningssenteret, kan du bruke tiden til noe nyttig, nemlig å tøye og strekke.

Beveglighet er kanskje ikke like forlokkende som six pack-mage eller sprettrumpe, men i mange aktiviteter kan du oppleve at dårlig bevegelighet virker hemmende.

Skal vi ta en knebøy bør vi fint kunne sette oss på huk med en rett rygg og hælene i bakken, og går ikke dette bør du trene litt på øvelsen uten belastning, samt legge inn tøyeøvelser. Når du etter hvert mestrer øvelsen og kan du legge på belastning.

Hva er god bevegelighet?

Du lurer kanskje på hva som er god beveglighet er, eller hvor bevegelig du bør være? Sannheten er at det er få svar, men mange gode tanker.

Hva som kreves kommer an på hva man ønsker å gjøre: Ønsker du å fremføre svanesjøen på stuegulvet bør kanskje en spagat være minimum, men er du som folk flest holder det at du ikke har begrensninger i hverdagen og at du gjennomfører de aktiviteter du liker, slik som styrke, ski, sykling og liknende med god teknikk og uten begrensninger.

I mitt yrke som personlig trener er dårlig beveglighet en gjenganger når jeg treffer nye kunder. Dette begrenser ofte hvilke øvelser vi kan utføre, og mye arbeid nedlegges før vi kan ta ordentlig fatt på de litt tøffere øvelsene som gir mest valuta og fremgang.

Så sett på TV skjermen, kast deg på sofaen og gjennomfør følgende øvelser:

Fem tøyeøvelser i sofaen

Hold hver av tøyeøvelsene i 30 sekunder. Føles det i korteste laget kan du øke tiden noe. Utfør gjerne tøyeøvelsen som en liten sirkel tre ganger. Da får du beveget deg noe mer på grunn av byttene mellom øvelser.

Pust med magen og forsøk å få kroppen til å slappe av under uttøyningen.

OBS! Den gamle metoden med å ta rennafart for å touche tærne er for lengst utgått på dato.

1. Innside Lår/hofte

Samle fotbladene mot hverandre og hold deg rett i overkroppen. La knærne bevege seg ned mot bakken og kjenn tøyen på insiden av lårene.

2. Bakside lår

Sett benet på gulvet eller opp i sofaen, hold et nesten rett ben. Forsøk å hold en god holdning og strekk armene mot tærne på benet du tøyer. Strekken kjennes på bakside lår/legger/setet.

3. Tøying av setet

Sitt i sofaen og kryss det ene benet over låret på motsatt ben. Hold en rett holdning i ryggen. Trekk kneet på benet du tøyer rolig mot motsatt skulder. Tøyen kjenner du i setemuskulaturen.

4. Fremside lår

Stå et lite stykke fra sofaen og legg det ene benet bak på sofaputen. Hold en rak overkropp. Bøy deg sakte ned ved å skyve kneet på det fremste benet fremover. For å øke strekken senk deg dypere ned.

5. Hele baksiden (rygg/sete/bakside lår)

Sett deg i soafen med nok plass til å strekke deg helt ut. Har du gjester får du be de flytte seg. Strekk bena godt ut, len deg fremover og forsøk å trekk brystet mot lårene.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

5 styrkeøvelser du bør satse på i julen

Slik får du energi til å trene selv om du er sliten og trøtt

Derfor kan #fitspiration ha motsatt effekt

5 ubrukelige øvelser du bør droppe med det samme

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her