HEIA MANGFOLDET: Alle stereotypene er velkommen på treningssenter, om du er mest opptatt av å ta selfies eller skravling.

Åtte stereotyper du møter på treningssenteret

Publisert: 2018-08-24 16:29

Det er rom for alle, både «legenden» og «partyløven». Kjenner du deg igjen i noen av karaktertrekkene?

Mange velger å legge øktene inn på et treningssenter, og støtt og stadig popper det opp nye lokaler rundt omkring. Der er det rom for alle som ønsker å bevege seg, så lenge man er over aldersgrensen til senteret.

Uansett om du er gammel traver eller nykommer på senteret er det noen stereotyper som stikker seg frem. Vi mener selvfølgelig ikke å sette alle i bås, men ønsker å hylle det fantastiske mangfoldet av «typiske typer» du kan møte i denne jern- og svettejungelen.

For deg som er ny kan det være beroligende å vite at ikke alle som trener på treningssenter er muskelbunter eller supertrente. Er du allerede medlem kjenner du deg kanskje litt igjen i noen av karakterene, eller bare noen av særtrekkene?

Vi er i alle fall glade for det herlige mangfoldet av mennesker som hver eneste dag er på trening og gir seg selv en god dose helsegevinst!

1. Gadget-treneren

Du vil se han rett før, i lunsjen eller rett etter jobb, helst hastende. Her snakker vi alltid dårlig tid og alle de siste tekniske duppedingser for tidssparing eller bedre effekt. Han lever på høyoktan og ting kan ikke bli bra nok på kortest mulig tid.

Klesstil: Tights som holder deg både varm og kald sammen med en jakke som kan være vest, den er sporty og casual samtidig.

KONGEN AV DINGSER: Den tekniske trenerer har alltid siste nytt av hjelpemidler.

Tips: Fortsett den gode treningstrenden. Men husk at kroppen og livet er ikke en intervall, men et maraton.

#FulllFartFremover

2. Legenden

Han var vårt første forbilde på gymmet og ga oss våre første treningstips. Treningsprogrammet har vært det samme siden glansdagene, det samme har treningstidspunkt, humør og standarkommentarene.

Alle som hyppig er innom styrkestudio på senteret vet hvem han er for han vant en eller annen konkurranse på 1980- eller 90-tallet.

Klesstil: Stilen reflekterer gjerne årstallet da utøveren var på sitt beste.

KLEDD FOR GLANSDAGENE: Legenden er ofte antrukket til tiåret han var på sitt beste.

Tips: Takk for alle tips og fortsett å inspirere!

#Vinner

3. Utøveren

Hun har vært med på alt av konkurranser og arrangement. Trener enten mot en ny konkurranse eller jobber med å rehabilitere en skade fra forrige. Treningen består av eksperttips og ekspertprogrammer som treffer spesifikt inn mot neste mål.

Klesstil: Kompresjonstøy for best restitusjon eller prestasjon og T-skjorte med logo fra ulike konkurranser.

PRESTERER: Utøveren trener for prestasjon, og ofte får hun resultater også.

Tips: Gjør greien din, men du trenger kanskje ikke dele alle prestasjonene? Vi føler oss late sammenlignet med deg.

#dennesteerdenbeste

4. Sofapoteten

Du vil se han der fysisk, men mentalt er han ikke til stede. Treningssenteret er den siste plassen vedkommende egentlig vil være. Han har ofte med seg en bok eller avis for å dempe lidelsen noe. De holder steinhardt på programmet og rutinen, fordi trening er egentlig ukjent territorium.

Klesstil: Det ene settet treningstøy de måtte investere i da de meldte seg inn, eller noe som lå innerst i skapet, ofte en treningsjakke.

IKKE TIL STEDE: Avis eller magasiner demper lidelsen av treningen for sofapoteten.

Tips: Det syns at du ikke vil være der, men desto mer respekt til deg. Vi digger at du er på senteret og du inspirerer mer enn du aner!

#hverdagshelten

5. Talentet

Hun har gjerne et triks som imponerer eller får folk til å stoppe opp, helst noe som ser litt ekstremt ut. Jo flere publikummere, jo bedre, så lyder og grynting kan forekomme om ikke nok øyne er rettet hennes vei.

Klesstil: Avhenger av trikset; raske klær for raske triks, myke klær om det er smidighet, og tettsittende om det handler om kropp eller om hun skal befinne seg høyt opp i luften.

IMPONERER: Flygende triks fra et talent.

Tips: Fortsett å inspirere, men når trikset er ferdig så del noen tips med ditt publikum.

#megførst

6. Selfien

Denne typen øker stadig i antall, men det er fortsatt noen som vil skille seg ekstra mye ut. Selfien bærer gjerne stor stolthet i å fange treningsøyeblikket på kamera, gjerne så mye at cirka en tredjedel av treningen først og fremst handler om riktige vinkler, bakgrunn og lys. For guds skyld, det må være bra lys!

Klesstil: Kan variere, men det er gjennomført og klart for kamera.

SMIL: Har økten blitt gjennomført om du ikke har bilde av det?

Tips: Pass på å holde samme kvalitet på trening som på selfiene.

#Selfie

7. Den sosiale

Han har mye som skal ut, og ofte er samtalene mer interessante enn treningen. Det finnes ingen emner som ikke kan diskuteres, her skal munnen helst gå fra inngang- til utgangsdøren. Og om ingen er i nærheten så er handsfree en god nummer to.

Klesstil: Ikke for stramt da det presser på mage og talerør.

SAMTALEKONGEN: Den sosiale er like opptatt av samtalene som treningen.

Tips: Sosialisering er topp, men husk å bruke noe av pusten på øvelser også så vil både trening og sosialisering få sin dagsdose oppfylt.

#tørrimunn

8. Partyløven

Hun har mer energi enn et omreisende tivoli! Sminken er på og det kunne like gjerne vært disko som Zumbatime. Her går ingenting hus forbi og drikkepausene i spinningtimen brukes til å rekke innom yoga klassen og en rask downward facing dog.

Klesstil: Partyklær og sminke.

PARTYTIME: Trening kan også være en fest.

Tips: Hold gjerne tempoet, men husk om resultater skal bedres må også fokus være en ingrediens i treningen.

#glitter & svette

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her