RYGGHEV på benk/i apparat

Vektklubb
Publisert: 2009-12-22 12:26


MUSKLER DU TRENER: Rygg (erector spinae), sete (gluteus) og bakside av lår (hamstrings).
UTGANGSPOSISJON: Plasser deg i apparatet slik at forsiden av lårene hviler mot puten. Puten skal være stilt inn så høyt at kanten går parallelt med hoftebenet. Dette for å unngå at bekkenet tipper ved utførelse av øvelsen (OBS, på bildet er puten plassert for lavt!). Fotsålene skal være i platen og låst fast slik at du står støtt og skrått fremover. Overkroppen er en forlengelse av bena og hodet er en forlengelse av overkroppen. Du er som en rett planke. Hold armene i kryss ved brystet.
SLIK GJØR DU: Med rett korsrygg senker du overkroppen ned mot gulvet . Ved cirka 90 grader i hofteleddet løfter du overkroppen opp og tilbake til utgangsposisjon. Gjenta.
VIKTIG Å TENKE PÅ: Øvelsen kan provosere frem plager hos personer med allerede ryggvondt. Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

LIGGENDE RYGGHEV med ball

LIGGENDE RYGGHEV med ball

MUSKLER DU TRENER: Ryggmuskulaturen (erector spinae) og stabilitetsmuskulatur. UTGANGSPOSISJON: Ligg på magen på gulvet og hold ballen i hendene over hodet. SLIK GJØR DU: Løft overkroppen og ballen opp med strake armer og senk ned igjen. Gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Øvelsen kan provosere frem plager hos personer med allerede ryggvondt. Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen. Hold blikket ned i gulvet.

RYGGHEV MED ARMSTREKK på ball

RYGGHEV MED ARMSTREKK på ball

MUSKLER DU TRENER: Rygg (erector spinae) og stabilitetsmuskulatur. UTGANGSPOSISJON: Ligg på magen over ballen med bena ned i gulvet. Jo mindre avstand du har mellom bena, jo vanskeligere blir det å holde balansen. Hold armene i 90 graders vinkel ut ti siden. SLIK GJØR DU: Løft overkroppen opp med bøyde armer. Hold posisjonen der mens du strekker armer frem og opp over hodet. Bøy armene igjen og senk overkroppen. Gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Øvelsen kan provosere frem plager hos personer med allerede ryggvondt. Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen. Ha skulderbladene trykket lett sammen og ned under hele bevegelsen.

FIRFOTSSTÅENDE DIAGONALLØFT egen kroppsvekt

FIRFOTSSTÅENDE DIAGONALLØFT egen kroppsvekt

MUSKLER DU TRENER: Ryggstrekkere UTGANGSPOSISJON: Stå på alle fire. Plasser håndflatene rett under skuldrene og knæren rett under hofteleddet. Hold ryggen din rak ved å trekke navle inn og holde denne spenningen gjennom hele øvelsen. SLIK GJØR DU: Strekk høyre ben bak og opp til det er på høyde med hoftene dine. Strekk motsatt arm fram. Fokus skal ligge på å strekke deg så lang du kan, ikke løfte opp. Stopp når du er helt plankerett i kroppen. Hold blikket festet ned i gulvet litt skrått fram. Hold strekken i ca 3 sekunder, før arm og ben tilbake i utgangsstilling og gjør det samme med motsatt ben og arm. Tenk at du skal balansere et vannglass på ryggen din, hold stabil og plankerett, unngå svai. Gjør ca 20 repetisjoner, annenhver side. VIKTIG Å TENKE PÅ: Strekk fram/bak, du bør ikke løfte høyere enn at du er helt rak og plankerett i kroppen i utstrak stilling. Hold nakken i forlengelse av ryggsøylen, se ned i gulvet og litt skrått fram.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her