DIGITAL PERSONLIG TRENER: Mobilen har vi med oss overalt, og med en treningsapp kan du snike inn litt mosjon hvor enn du ferierer i sommer. Treningsekspert i Vektklubb, Roger Holmedal, har funnet frem til fem apper som får deg til å trekke på smilebåndet like mye som du svetter.

Appene som gjør ferietreningen morsommere

Publisert: 2015-06-26 15:43

Legger sol og varme demper på treningslysten? Fortvil ikke, disse utradisjonelle treningsappene kan gjøre økten til en lek!

Klamme treningsstudio er kanskje det siste du vil besøke i ferien, spesielt siden den norske sommeren er så kort.

Vil du bevare formen i ferien kan det være lurt å bevege seg litt mer enn fra solsengen til vannkanten. Personlig trener og ekspert i Vektklubbs fagpanel, Roger Holmedal, har følgende råd til ferierende nordmenn:

– Fyll fridagene med hverdagsaktiviteter, og ikke få dårlig samvittighet om en treningsøkt og to ikke blir gjennomført. Alternativt kan du trene i ti minutter hver dag.

NYT FERIEN: Kroppen har godt av at du bryter opp rutinen i sommer. - Vi lever i et land med lite sol og basseng. Vær ute i frisk luft og bad så mye du kan, sier personlig trener Roger Holmedal.

Holmedal har laget et superenkelt ferieprogram bestående av to øvelser; knebøy og push-ups. Perfekt for deg som vil snike inn litt mosjon hvor enn du er på ferie. Øvelsene kan gjøres hvor som helst, alt du trenger er en liten gulvflekk.

– På den korte tiden får du trent både overkropp, underkropp og kjernemuskulatur. Ved å trene sammenhengende uten pauser, så får du opp pulsen i tillegg, forklarer Holmedal.

Sjekk programmet her

Lek deg i form

Er du av typen som hater å pese og svette, og føler dørstokkmilen er uendelig lang, har Holmedal funnet frem til et par utradisjonelle mobilapplikasjoner (apper) som gjør økten til en lek. Kanskje blir løpeturen litt morsommere dersom du blir jaget av zombier?

– Variasjon er bra for kroppen. Bruk sommerferien til å prøve noe nytt, oppfordrer han.

Har du alltid hatt lyst til å teste yoga, men helst ikke foran andre erfarne yoga-frelste som får din stive kropp til å se ut som en tømmerstokk? La deg instruere til både solhilsen og hunden trygt unna andres skue hjemme i din egen stue.

Selv innrømmer Holmedal at han var skeptisk til å trene etter mobilen før har tok et dypdykk i Appstore.

– Jeg har aldri hatt det så morsomt på trening som da jeg testet ut appene, ler han og lover at han kommer til å følge med på hva som rører seg i de digitale treningstrendene fremover.

5 utradisjonelle treningsapper:

Kriteriene for anbefaling av appene er at de ikke skal bli for avanserte å bruke, samt være motiverende nok til at de kan brukes en lengre tidsperiode.

Pocket Yoga: For deg som ønsker en myk start

Skjermbilde fra Appstore

Har du lenge ønsket å teste Yoga? Da kan dette være appen for deg.

Slik trener du: Pocket Yoga har detaljert informasjon, samt stemme og video instruksjon for flere hundre øvelser. For riktig utførelse er det detaljert informasjon om riktig teknikk på hver posering. Du har også valgmuligheter i forhold til varighet, vanskelighetsgrad og ulike yoga stiler. Du kan velge mellom yogaprogrammer på alt ifra 10 minutter til én time.
Kan utføres hvor som helst bare du har litt god plass rund deg.
Er dette den perfekte strandappen? Tja, hvis du ikke er av den blyge sorten.

Pris: 29 kr.

WOD Deck of cards: Intervall trening i Crossfit stil.

Skjermbilde fra Appstore

Dette er appen for deg som er mer glad i å leke og spille enn å trene. Velg egne øvelser eller bruk de som allerede er på appen fra før.

Som navnet på appen tilsier representerer hvert av symbolene, (spar, ruter, hjerter og kløver) i en kortstokk en øvelse, antall repetisjoner blir bestemt ut fra hvilket kort som kommer frem, det vil si at om du trekker en spar fire må du eksempelvis utføre fire pushups, deretter er du klar for å trekke neste kort.

Slik trener du: Du skal få unnagjort en hel kortstokk så fort som mulig. Jo mindre pauser du tar, jo mer sliten vil du bli. Du kan legge inn øvelser selv og lage din egen økt, men appen styrer hvor mange repetisjoner du må ta.

Glad i å konkurrere? Utfordre en venn eller venninne og se hvem som er først ferdig med kortstokken!

Pris: Gratis

PACT: Sliter du med å holde på treningsrutinen?

Skjermbilde fra Appstore

Dette er appen hvor du får betalt for å trene! Det var litt enkelt sagt, men konseptet er at du inngår en pakt om hvor mange ganger i uken du skal trene. Dine treningsøkter blir registrert ved å sjekke inn på treningssenteret med appen, eller slå på stegteller/pulsmåler om du trener andre plasser. Trener du ikke like mange ganger som du har avtalt vil du måtte betale for å ha brutt pakten.

Om du sliter med å holde avtaler kan dette være riktig incentiv for å holde på treningsrutinen.

Du kan også dele dine treningsbilder med alle andre som også har appen.

Pris: Gratis

Carrot Fit 7 minute: «Pisker» deg i form!

Skjermbilde fra Appstore

Trenger du å bli kjeftet på for å komme i gang?

Slik trener du: Det har kommet flere apper den siste tiden som baserer seg på en intervalløkt med 12 ulike øvelser på 7 minutter. Etter en artikkel i New York Times rundt effektiviteten av denne økten, har trenden spredd seg som ild i tørt gress.

Carrot Fit er bare en av mange, grunnen for valget er at denne appen er noe utradisjonell, og kanskje ikke et førstevalg for den sensitive. Du kan forvente deg sarkastiske kommentarer og utradisjonelle navn på øvelsene. Alt i alt er det en morsom app som vil «kjefte» deg frem til en tøff syv minutters treningsøkt.

Pris: 29 kr.

Zombies, Run!

Skjermbilde fra Appstore

Om du ikke er motivert til å løpe kan kanskje en zombie jage deg opp av sofaen? Mangler du en venn å løpe med eller en personlig trener? Vel, da kan denne appen tilby deg en zombie som motivasjon.

Slik trener du: Din venn «Sam» vil lede deg av gårde på joggeturen og informere deg underveis om zombier som nærmer seg slik at du må sette opp farten. Heldigvis trenger du ikke høre på Sam hele veien, men du kan spille din egen spilleliste og Sam vil iblant informere deg om hva som skjer langs veien.

Spillet inneholder flere ruter så du slipper å gå lei av de samme beskjedene og oppdragene. Appen legger til rette for å gi deg en skrekkelig morsom løpetur.

Pris: Gratis

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Utfordrer hverandre

Å kunne følge med på hvor langt du går eller jogger, hvor mye du trener eller få en oversikt over fremgangen din, kan være motiverende for mange. De største og mest kjente treningsappene, som Endomondo, Runkeeper og MyFitnessPal, er først og fremst tilpasset kondisjonstrening.

En gruppe Vektklubb-medlemmer har laget sin helt egen «challenge» på Endomondo hvor målet er å oppnå flest mulig aktive minutter i juni.

– Det gir en ekstra kick til å trene, sier Vektklubb-medlem Hege Kristiansen som i skrivende stund ligger på fjerdeplass i gruppen, med over 37 timer registrert aktivitet i juni.

Det er ingen grunn til å deppe om det blir litt mindre trening i sommer.

– Senk skuldrene og forventningene til hva du skal få tid til å trene i ferien. Og senk terskelen for hva du regner som en treningsøkt, sier Holmedal.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Ferietrening i syden på 10 minutter

Tren i hagen eller parken: 6 øvelser

Slik unngår du feriekiloene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her