SPAR TID: Når man slår sammen to eller flere styrkeøvelser kalles det kombiøvelser. Det er både utfordrende, moro og perfekt for å få unnagjort en kjapp treningsøkt!

Sommerens to kjappe kombiøvelser

Publisert: 2018-06-13 12:47

Sommervarmen bidrar med hastverk til å få unnagjort treningen, du har vel andre ting du har mer lyst til å gjøre enn å trene?

Det fine med kombiøvelser er at du trener mer enn en muskelgruppe isolert sett. Du får også utfordret deg selv med nye bevegelsesmønstre og det krever både mer av kropp og topp. Ønsker du å trene kjapt og enkelt, uten å ha noe utstyr tilgjengelig, er kombiøvelser med egen kroppsvekt ypperlig.

– Test disse kombinasjonsøvelsene og få dobbel dose med trening på null komma niks, foreslår treningsekspert i Vektklubb, Roger Holmedal.

4 øvelser i ett: Prøv denne kombiøvelsen!

Holmedal har satt sammen fire kjente styrkeøvelser i to kombiøvelser. Kjør kombiøvelsene i flere runder der du for hver nye runde reduserer med en repetisjon. 10 til 9 til 8, til du er ferdig. Har du dårlig tid kjører du 10 til 8 til 6 og så videre.

Gjør gjerne treningsøkten ute, så får du nyte godt av finværet også!

1. Ettbens markløft med utfall


Trener: Sete, bakside- og forside lår, legg og kjernemuskulatur.

Slik gjør du det: Stå på ett ben og len overkroppen frem, med rak rygg, samtidig som du fører det ene benet bakover. Du trenger ikke holde bena strake, bøy gjerne i knærne slik at du holder ryggen rett og for bedre balanse. Rett deg opp igjen og før benet fremover som om du tar et langt skritt frem. Senk bakre kne mot bakken. Hold overkroppen oppreist, unngå å «falle» frem over kneet på fremfre fot. Press deg tilbake til stående stilling ved å gjøre en sterk og eksplosiv bevegelse der du skyve ifra med fremre fot.

Utfør 10 repetisjoner på ett ben før du bytter.

Treningsprogram med kombiøvelser: Styrk hele kroppen på 18 minutter

2. Push-up med mountain climber


Trener: Bryst, bakside arm, stabilitet i skulder og kjernemuskulatur

Slik gjør du det: Plasser hendene rett under skuldrene, men litt bredere. Hold ryggen rak ved å stramme mage og rumpe, som du gjør for å holde en planke. Utfør en push-up der du senker deg ned mot bakken og skyver opp igjen til strake armer. Deretter fører du høyre kne til høyre albue. Pass på at du holder rumpa i samme høyde og at du unngår å skuve overkroppen fremover eller bakover. Før benet bak igjen og gjennomfør en ny push-ups og før venstre kne til venstre albue.

Start med 10 repetisjoner på hvert ben, tilsammen 20 repetisjoner.

Nyt sol og en kjapp, tøff treningsøkt!

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Få sprettrumpe med disse tre kombiøvelsene

5-minutters sirketrening alle har tid til

Test av ny treningstrend: Bevegelighetstrening i gruppetime

Øystein ville nå vekten fra førstegangstjenesten

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her