LIGGENDE OMVENDT FLIES i trekkapparat

Publisert: 2009-12-17 10:55

Treningsekspert Trine Bækkevar Semb viser øvelsen omvendt flies i ett kabelapparat.

Foto: Elisabeth Stigum


MUSKLER DU TRENER: Øvre del av rygg (trapezius og rhomboideus) og bakre skulder (deltoideus bakre del).
UTGANGSPOSISJON: Ta tak i håndtakene så grepet er i kryss. Du holder høyre håndtak med venstre arm og omvendt. Legg deg ned på en rett benk som er plassert i midten i et trekkapparat. Strekk opp armene rett over brystkassen tilnærmet rette armer. Ha korsryggen godt ned i benken.
SLIK GJØR DU: Trekk håndtakene ut til siden og ned mot gulvet på hver side av kroppen, mens skulderbladene trekkes sammen. Snu bevegelsen i den nedre posisjonen når håndtakene er i høyde med brystet. Før håndtakene sammen igjen til armene er i startposisjon og gjenta. Du kan også starte med armene i kryss, dersom du ønsker lengre «drag» og lengre arbeidsvei (se bilde under).
VIKTIG Å TENKE PÅ: Skuldrene senkes ned i ryggen. Hold korsryggen i benken under hele øvelsen. Hold håndleddene strake.

Du kan også starte med armene i kryss dersom det er ønskelig. Da får du lengre arbeidsvei for musklene som jobber gjennom øvelsen.

Foto: Elisabeth Stigum

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

LIGGENDE OPPTREKK med vektstang

LIGGENDE OPPTREKK med vektstang

MUSKLER DU TRENER: Øvre del av rygg (trapezius og rhomboideus) og bakre skulder (deltoideus bakre del). UTGANGSPOSISJON: Legg en vektstang på tvers under benken. Legg deg på magen og ta tak i stangen med bredt grep. Plasser deg slik at albuene og hendene er i høyde med eller noe lavere enn skulderhøyde i topposisjon. SLIK GJØR DU: Trekk stangen og dra skuldrene opp til undersiden av benken, slik at albuleddet bøyes til ca 90 grader. Press skulderbladene sammen i topposisjon. senk stangen ned og gjenta. Hold blikket ned i gulvet under øvelsen VIKTIG Å TENKE PÅ: Skuldrene senkes ned i ryggen. Hold korsryggen i en naturlig posisjon, det å se ned i gulvet bidrar til det. Hold underarmene vertikale når de dras oppover. Hold håndleddene strake.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her