grillspydlaksogsei
 

Renskåret kjøtt, grønnsaker og frukt i fargerik symfoni ser lekkert ut og metter godt, dessuten er det like raskt å grille som pølser. Blant disse åtte oppskriftene finner du sikkert en ny favoritt! Her ser du et en variant med laks, sei og grønnsaker. Foto: Studio Dreyer-Hensley for Godfisk.no - Norges Sjømatråd

Smarte og sunne grillspyd

Lei av brente koteletter? Træ fisk, kjøtt eller ost sammen med grønnsaker og frukt på spyd i stedet. Det er magert, sunnere og veldig godt!

Akkurat nå! Fra kun 50,- per måned.Klikk her og bli medlem i dag!

Tips:

 

Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.

Mulighetene er uendelige med grillspyd. Del kjøttet i passe små biter, grønnsakene og frukten bør være av samme størrelse som kjøttet. Spydene griller du ferdig på fem til ti minutter.

Her får du åtte smakfulle og enkele oppskrifter du kan teste i sommer. La grillfesten begynne!

Grillspyd med kylling, ananas og paprika

 

Foto: Line Møller / VG

Kalorier per grillspyd: 148 kcal

Til fire grillspyd:

400 g kyllingfilet
1/2 ananas
1 paprika
2 ss søt chilisaus

Slik gjør du det: Del kyllingfilet i biter på 2x2 cm og krydre med salt, pepper og eventuelt annen krydderurt. Skjær vekk skall og kjerne på ananas og del i like store biter som kjøttet, gjør samme med paprika. Træ vekselsvis kylling, paprika og ananas på spydene og grill på sterk varme i 3-4 minutter på hver side. Pensle kjøttet med søt chilisaus rett etter at spydene er ferdiggrillet.

Lagre oppskrift til senere (kun VK-medlemmer)
 

Grillspyd med laks og sei

Kalorier per grillspyd: 177 kcal

Til åtte små grillspyd:

grillspydlaksogsei
 

Oppskrift av Godfisk.no - Norges Sjømatråd. Foto: Studio Dreyer-Hensley

300 gram laksefilet uten skinn og bein
300 gram seifilet uten skinn og bein
1 stk paprika, rød, stor størrelse
1 stk squash
1 stk squash gul
2 ss matolje
salt og pepper

Tilbehør:
1 stk sitron
2 dl rømmekolle

Slik gjør du det: Skjær fisken i ca. 2 cm terninger. Vask, rens og skjær paprika og squash i 1-2 cm terninger eller skiver. Træ fisk og grønnsaker på grillspydene, og pensle med litt olje. Dryss over litt salt og pepper, eller annet krydder om du ønsker det. Grill raskt ved sterk varme i 1-2 minutter på hver side. Drypp gjerne noen dråper sitron over grillspydene og server dem sammen med lettrømme.

Spar oppskriften til neste grillfest (kun VK-medlemmer)!
 

Grillspyd med nakkekoteletter aubergine og sopp

 

Oppskrift av kokk Kristoffer Hovland. Foto: Krister Sørbø / VG

Kalorier per grillspyd: 176 kcal

Til fem store grillspyd:

300 gram nakkekoteletter av svin
1 stk aubergine
1 stk squash
10 stk sjampinjong
2 ts olivenolje
salt og pepper

Slik gjør du det: Kutt nakkekoteletter og grønnsaker i like store biter og tre dem på grillspyd. Ha litt olje og salt og pepper på når du skal steke dem. Skjærer du bort litt av fettet på kotelettene når du lager terninger, blir grillspydet magrere.

Lagre oppskrift til senere (kun VK-medlemmer)
 

Grillspyd med halloumi og vannmelon

grillspyd halloumi og vannmelon
 

Oppskrift og foto av Julie Ilona Balas bak Juliesmatblogg.no.

Kalorier per grillspyd: 115 kcal

Til 20 små grillspyd / 4-5 porsjoner:

1/2 vannmelon
2 stk Halloumi ost
1 stk squash gul
1 stk paprika oransje, stor
2 ss olje til pensling

Myntedressing:
2 dl yoghurt naturell
1 neve fersk mynte
1 ss olivenolje extra virgin
Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du det: Kutt opp squash, paprika og vannmelon i passelig store biter. Del osten i terninger. Tre grønnsaker, frukt og ost på grillspyd. Fyr opp grillen.

Lag en enkel mynte- og yoghurtdressing ved å blande sammen yoghurt naturell, finhakket mynte, olivenolje, salt og pepper. La det stå kaldt mens du griller spydene.

Pensle litt olje på spydene før du legger dem grillen. Grilles under lokk i et par minutter på hver side, eller til grønnsakene er passe møre og har fått god grillsmak.
Drypp litt myntedressing over spydene og server!

Husk oppskrift til neste grillfest (kun VK-medlemmer)!
 

Tyrkisk vegetargrillspyd «Shashlyk»

 

Oppskrift av kokk Wolfgang Löwenherz. Foto: Krister Sørbø / VG

Kalorier per grillspyd: 145 kcal

Til 6 store grillspyd:

12 stk sjampinjong
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk squash
1 stk aubergine
1 stk løk

Marinade:

4 ss soyasaus
4 ss olivenolje
1 ts sesamolje
6 fedd hvitløk, finhakket
2 ss fersk, finhakket ingefær (2-3cm)
1 stk finhakket, rød chili
1 ss sterk sennep
1 ss tomatpure
1 ss brunt sukker

Slik gjør du det: Del grønnsakene i passende biter, og træ dem på spydene. Bland alle ingredienser til marinaden. Pensle marinaden på spydene. Ha over plastfolie og la alt trekke i 1–2 timer. Grill spydene til grønnsakene har fått en fin grillfarge.

Husk oppskrift til en senere anledning (kun VK-medlemmer)
 

Grillspyd med lam og pære

059350
 

Oppskrift og foto: MatPrat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kalorier per grillspyd: 148 kcal

Til åtte grillspyd / 4 porsjoner:

800 g ytrefilet av lam
4 stk pærer
2 ts provencekrydder
Salt og pepper

Slik gjør du det: Skjær kjøttet i 2x2 cm, eller om du bruker koteletter så skjærer du løs kjøttet fra beinet og del i 2x2 cm store biter. Dryss over salt og pepper.

Del pærene i like store biter som kjøttet. Tre biter av kjøtt og pære annenhver gang på grillspydene, ca. 3 biter av hver på ett spyd. Grill spydene på sterk varme i 5-10 minutter.

Spar oppskriften til neste grillfest (kun VK-medlemmer)
 

Grillspyd med soyamarinert steinbit

soyamarinertsteinbit
 

Oppskrift: Godfisk.no - Norges Sjømatråd. Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Kalorier per grillspyd: 179 kcal

Til ca 8 grillspyd / 4 porsjoner:

600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
16 stk reker, uten skall
0,5 stk squash, gul
6 stk småløk

Marinade:
5 cm ingefær, frisk
0,5 stk chili, rød
3 fedd hvitløk
1 ss persille, frisk
1 stk lime
1 dl kecap manis
1 dl soyasaus
1 dl rapsolje

Slik gjør du det: Skjær steinbit og squash i terninger, og skrell løk. Træ steinbit, reker, squash og løk på trespydene.
Marinade: Finhakk ingefær, chili, hvitløk og persille. Press saft av lime, riv det ytterste skallet og bland med resten av ingrediensene til marinaden.
Legg grillspydene i marinaden og la dem ligge der i 15 minutter. Ta spydene opp av marinaden og grill i ca. 2 minutter på hver side.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)
 

Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

sorafrikanske kyllingspyd
 

Oppskrift og foto: MatPrat.no - Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kalorier per grillspyd: 211 kcal

Til 8 srillspyd / 4 porsjoner:

500 g kylling lårfilet i biter
24 stk tørket aprikos
6 ss hvitvinseddik
4 ss olivenolje
2 ts brunt sukker
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 ts karri

Slik gjør du det: Tre kyllingbiter og aprikos på spydene. Bland sammen eddik, olivenolje, sukker, spisskummen, koriander og karri. Dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer slik. Gjerne over natten.
Grill spydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side

Lagre oppskrift til senere (kun VK-medlemmer)

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Sommerens is-nyheter: Fra kaloribombe til slanke-is

Grillmaten som får deg til å ville bli vegetarianer

Hjemmelaget, sunn og lett potetsalat

Kaken som knapt inneholder kalorier

Akkurat nå! Fra kun 50,- per måned.Klikk her og bli medlem i dag!

12 mnd. medlemskap

Nå kun 599,- (Før 719,-)

Deretter 99,- pr. mnd.

6 mnd. medlemskap

Nå kun 499,- (Før 549,-)

Deretter 109,- pr. mnd.

Vår best- selger

3 mnd. medlemskap

Nå kun 399,- (Før 439,-)

Deretter 129,- pr. mnd.

Samtlige abonnement fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode.
Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.