Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
bananbrod1
 

IKKE KAST de overmodne bananene! Bananer gjør seg utrolig godt i bakst og gir et saftig resultat. Dessuten kan det erstatte mye av sukkeret i en oppskrift!

Sunt og saftig bananbrød

Når skallet på den gule favoritten får brune flekker er fruktkjøttet ekstra søtt og egner seg derfor perfekt i søt bakst.

Modne bananer kan brukes til så mangt, det vet du sikkert allerede, det er jo naturens energibar! Det er også perfekt som rask energipåfyll før eller etter trening om det går lenge mellom hovedmåltidene.

Most banan kan erstatte en del av både sukker og hvitt hvetemel, og gir et utrolig saftig resultat.

Les også: Så mye får du for 200 kalorier

Det er ingen grunn til å frykte sukkeret som finnes i bananen. Som klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør sa til God Morgen Norge«Det er det tilsatte sukkeret som er negativt for kroppen, det er ikke det sukkeret som finnes naturlig i matvarer som ellers inneholder mange næringsstoffer som kroppen skal ha».

Les også: 10 enkle tips til en sunnere hverdag

For søtmumser som også vil spise sunt kan du teste dette saftige bananbrødet med valnøtter, laget av personlig trener og matblogger Bettina Kojan. Du kan også følge henne på instagram under @bettinakojan.

Bettinas banankake

bananbrod4
 

Bananbrødet er godt alene, og passer ypperlig som energipåfyll før eller etter trening. Foto: Bettina Kojan / @bettinakojan

260 g havremel
4 egg
100 g ekstra lett melk
2 overmodne bananer
40 g vaniljeprotein (kan sløyfes, evt. tilsett vaniljestang)
1-2 ts kanel
2 ss sukrin
1 ts bakepulver
60 g valnøtter

Slik gjør du det: Ha alle ingrediensene i en bolle, unntatt valnøttene, og blend sammen med en håndmixer til du får en glatt og fin røre.
Bland inn valnøttene til slutt spar gjerne noen til å ha på toppen.
Smør en ønsket form med PAM-stekespray og ha røren i formen. Jeg har brukt en liten brødform. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30-40 min, litt avhengig av høyden på kaken.
Sjekk med en stekepinne underveis. Når det ikke henger noe igjen på pinnen er kaken klar.
La kjøle ned før du tar den ut av formen slik at den ikke sitter fast i bunn.
Nyt den som den er eller med litt sukkerredusert sjokoladepålegg.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play