Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Lakseburger1
 

HJERTEBURGER: Et tårn av sunnhet og gode smaker! Laks inneholder de gode omega 3-fettsyrene som kroppen vår trenger. Siden vi ikke kan lage fettsyrene selv må vi få tilført omega 3 fra kosten, for eksempel fra fet fisk. Foto: Nussara Guldberg / Just Another Food Story

Sommerfavoritt: Lakseburger med ananas og chilipaprika

Null stress å spise sunt når det er så godt og enkelt!

Hvordan spise mer fisk? Putt laks mellom grove burgerbrød og topp det med syrlig ananas!

Ikke bare er fisk og sjømat digg grillmat, det er noe av det sunneste du kan slenge på grillristen. Fet fisk inneholder de gode omega 3-fettsyrene, rikelig med protein, vitamin D og selen. Hvit fisk og skalldyr er generelt svært magert og stappet med proteiner.

- Du trenger ikke slite over kjøkkenbenken for å lage en farseburger av laks eller annen fisk, bare sleng hele fileten på grillen. Det blir mindre styr for deg, lover matblogger Nussara Guldberg som står bak oppskriften.

Grilling hører sommeren til, og det er en sunn måte å tilberede maten på, så fremt du ikke brenner maten. Mange kalorier spares ved at du ikke trenger å bruke særlig med stekefett. Bare to spiseskjeer olje som man vanligvis har i stekepannen inneholder hele 240 kcal.

Lakseburgertoppinger
 

GODE SMAKER: Laks er en svært anvendelig fisk og passer godt til syrlige smaker og krydder. Her har matbloggeren bak Just Another Food Story brukt ananas, chilipaprika og hjertesalat. Foto: Nussara Guldberg

Hamburger forbindes ofte med kjøtt, hvit brød, ost og et hav av dressing. Ikke akkurat slankemat. Vektklubb utfordret derfor matbloggeren til å komponere fire vektvennlig burgere som både er sunne og kalorivennlige, uten at det går ut over «kosen» og sommerfølelsen. Burgerne passer også til deg som ikke nødvendigvis passer vekten, men som ønsker å spise litt sunnere.

– Lakseburgeren er min soleklare favoritt i sommer! Og jeg elsker ananas, den syrlige smaken passer så godt til fisk, forteller Guldberg som også er utdannet matteknolog.

Prøv selv!

Her presenterer vi én av oppskriftene:

Krydret lakseburger med ananas og chilipaprika

Til 4 porsjoner, 463 kcal per burger

Lakseburger2
 

Er dette sommerens sunneste burger?

4 laksefileter

Marinade:
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
2 fedd hvitløk
½ dl rapsolje

Topping:
1 stk. chilipaprika
300 gram fersk ananas i skiver

Tilbehør:
6 blader hjertesalat
4 ss ekstra lett rømme
4 stk. grove hamburgerbrød
2 ss frisk koriander

Slik gjør du det: Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over laksefiletene i en stor zippbag eller i en plastboks. La det marinere minst i 30 minutter.

Grill ananasskivene og chilipaprika til de er møre. Grill eller stek laksefiletene til de er gjennomstekte.

Smør lett rømme på hamburgerbunnen, legg på hjertesalat, krydret laksefilet, grillet fersk ananas, chilipaprika og frisk koriander.

Merk oppskrift som favoritt

Sjekk også:Kyllingburger med mango- og chilisalsa

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Spis burger - gå ned i vekt

Så mange kalorier inneholder hverdagsmaten din

Gjør det selv: Potetsalat

Test: Kjøttfri og bærekraftig taco