Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
Pastaplukkemat 2
 

«PASTAPLUKKEMAT»: Nesten som taco, men i stedet med fullkornspasta. Server med salatgrønnsaker eller det du har tilgjengelig og for eksempel pesto. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Vektklubb-ekspertenes raske hverdagsmiddager

Trenger du tips til noe å spise som er sunt og raskt å lage? Se hva ekspertene på kosthold og trening spiser til middag på en helt vanlig hverdag.

Mange av oss tenker kanskje at ernæringsfysiologer bare disker opp med supersunne gourmetmåltider hovedsakelig bestående av grønnsaker og ikke et gram sukker eller raske karbohydrater. Eller at personlige trenere spiser kyllingfilet til hvert måltid.

Kostholds- og treningseksperter har også travle hverdager, og tidsklemma gjør at selv fagfolkene som lever av å hjelpe andre til å ta sunne valg, må ty til raske løsninger i blant. Det betyr ikke at de raske løsningene må være usunne.

ANNONSE: Sjekk når du kan nå din idealvekt med Vektklubb

Vektklubb spurte derfor ekspertpanelet om å dele sine sunne og raske hverdagsmiddager som de selv spiser og serverer familien. Ikke overraskende var det lite pølser eller frossenpizza å spore, men heller pasta, supper, fisk og lompepizza.

For deg som ønsker å spise sunt kan det være lurt å gå til innkjøp av noen sunne basisvarer du kan ha tilgjengelig. Da har du alltid ingredienser til et par raske retter når tiden er knapp.

Vektklubbekseprtene sammen
 

EKSPERTPANELET: Fra venstre: treningsekspert Roger Holmedal, matspaner og klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist, klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm og mat- og treningsekspert Silje Bjørnstad. Foto: Helena Krekling / Petter Emil Wikøren / Simen Øyen / Frode Hansen

Her er Vekktlubb-ekspertenes hurtigmiddager:

Treningsekspert Roger Holmedal:

«Scrambled eggs»

– Jeg spiser ofte en scramble av egg, karbonadedeig, ost, ris eller potet, servert sammen med salat og grønnsaker. Lager ofte dobbel mengde slik at middag og kveldsmat blir det samme. For å få litt variasjon bruker jeg gjerne litt ulike barbequesauser, forteller Holmedal.

scramble5
 

Foto: Roger Holmedal

Se oppskrift og fremgangsmåte her

Klinisk ernæringsfysiolog og Matspaner Eli Anne Myrvoll Blomkvist:

«Pastaplukkemat»

– Den desidert raskeste middagen til travle hverdager. Ypperlig når du må ha noe kjapt, men vil ha noe litt sunnere enn pølser og ferdigmat. Denne er også ungenes favoritt. Sunn fast-food, fastslår Blomkvist.

Pastaplukkemat 2
 

Kok opp en stor kjele med fullkornspasta og server sammen med salatgrønnsaker og saus som for eksempel pesto eller olivenolje og balsamico. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Minestronesuppe

– Min favoritt er denne minestronesuppen fordi det er en ypperlig mulighet til å få brukt opp rester av grønnsaker i kjøleskapet. Den er både sunn og mettende, men den tar litt lenger tid med skrelling, kutting og koking, forteller Blomkvist.

Minestronesuppe
 

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Se oppskrift her

Gulrot- og søtpotetsuppe

– Gulrot- og søtpotetsuppen er dødsgod. Fordelen med den er at den kan lages ferdig kvelden i forveien, og da snakker vi hurtigmat dagen etter!

Gulrot- og søtpotetsuppe 2
 

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Se oppskrift her

Klinisk ernæringsfysiolog og kostholdsekspert Anette Skarpaas Ramm:

Stekt laks med blomkålpuré

– Ofte har vi bare disse to ingrediensene, laks og blomkål, men noen ganger koker vi brokkoli, potet eller gulrot ved siden av, forteller Ramm.

Alt du trenger å gjøre er å steke laks med salt og pepper. Beregn ca 1,5-2 stk blomkål til en familie på fire. Kok blomkålen mør og mos med stavmikser. Tilsett ca 1 ss flytende margarin til ett blomkålhode.

laks og blomkaal
 

Foto: Anette Skarpaas Ramm

Kosthold- og treningsekspert Silje Bjørnstad:

Lompepizza

– Dette er en pizzavariant som ikke sprenger kaloribudsjettet og som er kjemperaskt å lage i en travel hverdag. Det smaker supertgodt og kan varieres i det uendelige. I tillegg er det perfekt for å bruke opp rester av grønnsaker, ostebiter, kjøtt og lignende, forteller Bjørnstad.

Lompepizza
 

Foto: Silje Bjørnstad

Se oppskrift her

ANNONSE: Sjekk når du kan nå din idealvekt med Vektklubb

Flere sunne oppskrifter:

Sunt pålegg: Rødbetehummus

Kjøttfri taco

Stekt blomkålris med spinat, feta og sjampinjong