SUNT OG GODT: Proteinrundstykker smaker godt med ost og paprika eller avokado, pepper og sitron.
SUNT OG GODT: Proteinrundstykker smaker godt med ost og paprika eller avokado, pepper og sitron. Foto: Mattis Sandblad / VG

Raske proteinrundstykker med cottage cheese

Elisabeth Stigum
Publisert: 2023-10-11 14:45

Har du havregryn, egg og cottage cheese kan du raskt lage sunne og mettende proteinrundstykker!

Egg og meieriprodukter er gode proteinkilder om man ønsker å spise litt mindre kjøtt. Og disse proteinrundstykkene har mye av det, samt havregryn.

Gullkornet regnes som fullkorn og er svært rik på kostfiber.

– Både protein og fiber er kjent for å gi god metthetsfølelse på lite kalorier, forteller klinisk ernæringsfysiolog og kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm, som har laget disse proteinrundstykkene.

Perfekt for deg som ønsker å spise sunnere og færre kalorier.

Selv om et stort rundstykke gir litt mer kalorier enn to brødskiver, vil rundstykket kunne holde deg mett lenger.

Oppskrift på proteinrundstykker

De er enkle å lage og krever få ingredienser. Elting og heving kan du glatt hoppe over, du skal bare blande sammen og la svelle før du former til runde stykker.
De er enkle å lage og krever få ingredienser. Elting og heving kan du glatt hoppe over, du skal bare blande sammen og la svelle før du former til runde stykker. Foto: Mattis Sandblad / VG

Til 5–8 rundstykker trenger du:

4 dl havregryn
3 dl cottage cheese
4 stk egg
1 ts bakepulver
en klype salt
sesamfrø til topping (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

  1. Rør ingrediensene sammen, bruk gjerne stavmikser om du ønsker det, og la svelle i 10 minutter
  2. Form 5–8 rundstykker og ha på stekebrett med bakepapir. Deigen skal være klissete. Det enkleste er å bruke hendene til å forme rundstykkene.
  3. Stek de så på 180 grader i cirka 15 minutter eller til de er gylne.

Om du lager fem store rundstykker av deigen vil hver gi cirka 220 kcal. Lager du 8 mindre rundstykker vil hver gi cirka 140 kcal per stykk.

Oppskriften kan du lagre som favoritt her (kun VK-medlemmer)

Lurer du på hvilket pålegg som er best? Sjekk denne store gjennomgangen av pålegg mens proteinrundstykkene står i ovnen.

Sjekk også: Enkel oppskrift på proteinstykker og proteinvafler

Artikkelen ble publisert første gang 10. januar 2020 og er oppdatert siden.

Vil du få inspirasjon til et sunt liv? Vektklubb-magasinet inneholder oppskrifter, tips og gode råd, og kan bestilles i VGs nettbutikk (fri frakt!)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her