Kan også bli en god sommerdrikk!
Kan også bli en god sommerdrikk! Foto: Ulla Alethe Rognsaa Kildal

Kjøl deg ned med melonslush

Elisabeth Stigum
Publisert: 2020-05-29 14:25

Har du en «melen» eller gammel vannmelon, er du bare få steg unna sunn og digg melonslush, med lite kalorier!

– Denne serverte jeg til barna mine etter trening, og det gikk unna, forteller Ulla Alethe Rognsaa Kildal, som har delt oppskriften på melonslush med Vektklubb.

Kildal er tannlege og elsker å lage og eksperimentere med sunn og fargerik mat. Det pleier hun å dele med følgerne sine på Instagram under kontoen @toothtaste_byulla.

Vannmelon er en forfriskende sommerfavoritt og består hovedsakelig av vann, som navnet tilsier. 100 gram vannmelon gir knappe 35 kcal.

Bedre enn juice

Selv om det aller beste er å spise fremfor å drikke frukten, så vil et glass smoothie eller juice regnes som én porsjon av «fem om dagen». Grunnen til at det er bedre å spise hel frukt er at du føler deg mettere enn når du drikker juice, og at man fort kan drikke enn større mengde enn om man spiste frukten.

Når du likevel vil unne deg en fruktig drikke er det en fordel å lage den selv av fersk eller fryst frukt, slik at du får med deg hele frukten. I juice vil mesteparten av fruktkjøttet forsvinne fra sluttproduktet.

Flere oppskrifter: Smoothier som metter

Oppskrift på vannmelonslush

Rødfargen får vannmelonen fra plantestoffet lykopen som også finnes i tomat.
Rødfargen får vannmelonen fra plantestoffet lykopen som også finnes i tomat. Foto: Ulla Alethe Rognsaa Kildal

Til vannmelonslush 3 porsjoner, 128 kcal/porsjon, trenger du:
1/2 vannmelon
2 håndfuller jordbær
litt vann
saften fra 1 lime (kan sløyfes)

Slik gjør du det: Skrap ut alt fruktkjøttet, men bevar melonskallet slik at du sitter igjen med en stor uthult skål. Skjær av en liten skalk i bunnen av melonskallet slik at skålen står støtt når du skal servere. Pakk så det uthulte melonskallet i plast og ha i fryseren.

Frys fruktkjøttet separat i en frysepose, kutt det gjerne i passelige terninger slik at du enkelt kan ha de frosne bitene i en blender eller skål med stavmikser.

Når alt er fryst lager du slush ved å ha fruktkjøtt fra en halv vannmelon og to håndfuller med frosne jordbær i en blender (eller bruker stavmikser). Tilsett vann til passe konsistens. Tilsett gjerne saften fra en lime. Ønsker du en søtere smoothie eller slush kan du tilsette ananas. Mynte kan også tilsettes.

Server i det fryste melonskallet.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her