Slik får du flat og sterk mage

Anne Mette Rustaden
Publisert: 2007-10-01 11:38

Utallige situps på stuegulvet har kanskje ikke gitt den flate magen du drømmer om?

Effektiv: Omvendt crunch er en mageøvelse som er enklere å gjøre riktig enn situps. Vektklubb.nos treningsekspert Anne Mette Rustaden gir deg fine øvelser for en flatere mage.

Trond Søraas.

FÅ OPP PULSEN: Kondisjonstrening er den beste veien til flat mage, fordi kondisjonstrening brenner fett.

Janne Møller-Hansen

Magen er trolig den kroppsdelen flest mennesker daglig forsøker å trene.


Men stadige situps gir ikke nødvendigvis særlig effekt. Dette fordi situps er en vanskelig øvelse som nesten ingen klarer å gjøre riktig.
Det er veldig tungt å løfte overkroppen fra liggende posisjon. Mange løfter bare hodet, og får ikke til den rette bevegelsen og krumningen av ryggsøylen.
Derfor foreslår jeg at du heller gjør en omvendt situp, også kalt omvendt crunch, der du starter sittende på baken, og så ruller kroppen rolig ned. Denne øvelsen er mer skånsom for nakke- og halsmuskulaturen.
Mer energi
Jeg vil først og fremst understreke at en sterk og sunn mage ikke nødvendigvis betyr flat mage. Vi er alle forskjellige, og bør trives med de kroppslige forutsetningene vi har.
Sunnhet synes ofte ikke på utsiden, men innsiden. Lykke oppnås heller ikke med en flat mage, men med en sunn kropp. Kast derfor ikke bort tiden på å bekymre deg over magen, men tren heller for å få et sterkt og sunt bukområde.

I Vektklubb.no finner du hundrevis av øvelser og gode treningstips, og kan lage ditt eget treningsprogram.

Dersom målsettingen er å få en smalere midje, må du forbruke mer energi enn du inntar. Bukfettet kan likevel være fettet som senest forsvinner fra kroppen når du går ned i vekt. Dette er helt vanlig, rett og slett fordi kroppen sparer fettet der den trenger mest beskyttelse.


Les Anne Mette Rustadens siste nett-treff om trening her


Skadeforebyggende
Den aller beste aktiviteten for å få flatere mage, er derfor generell kondisjonstrening, med variasjon i både intensitet, varighet og type aktivitet. I tillegg til dette bør man trene styrke i bukområdet, for å få en sterk og sunn midje.
God styrke og stabilitet i buken gir bedre kroppsholdning, bedre og sterkere løfteteknikk og kan være skadeforebyggende.
Legg derfor bort alle dine situps, og skap heller en større variasjon i øvelsesutvalget, i tillegg til at du trener hele kroppen.
Viktig! Gjør alle øvelsene i meget rolig tempo, og unngå all form for rykk og napp. Gjør cirka femten repetisjoner i tre serier. De statiske øvelsene holder du så lenge du klarer før du hviler.

  • SLIK GJØR DU

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vond i ryggen i crunch

Vond i ryggen i crunch

Jeg har begynt å trene magen i tilegg til at jeg sykler på ergometersykkel. Jeg tar de øvelsene dere har lagt ut her på vektklubben for å få strammere mage. Problemet er at jeg får veldig fort vondt i ryggen min av de øvelsene. Og noen er verre enn andre, for eksempel crunch med bena hevet og vipp. Det blir vanskelig å ta øvelsene fordi jeg får en skikkelig smerte nederst i ryggen. Jeg synes det er veldig dumt i og med at jeg gjerne vil ta de øvelsene for at magen skal bli strammere. Og etter hvert stramme opp den overflødige huden. Tar jeg øvelsene feil, eller er det bare ryggen min som er veldig sensitiv for slike øvelser?<br />Hilsen Cecilie

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her