HURTIGMAT: Frossengrønnsaker vil alltid være sunt og dessuten kan du anse det som hurtigmat; den er ferdig kuttet og alt du trenger å gjøre er å varme opp. Denne wokposen kommer med saus som gjør maten mer spennende.
HURTIGMAT: Frossengrønnsaker vil alltid være sunt og dessuten kan du anse det som hurtigmat; den er ferdig kuttet og alt du trenger å gjøre er å varme opp. Denne wokposen kommer med saus som gjør maten mer spennende. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Matspaneren: Findus creamy coconut wok

Eli Anne Myrvoll, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert: 2019-08-02 12:53

Har det kanskje blitt litt mye pølser og burgere på grillen i sommer? Har du lyst på noe litt sunnere, men som samtidig er skikkelig raskt og lettvint? Matspaneren har testet wokblanding med ferdig saus.

Findus kom for en stund siden med en nyhet i frysedisken, et tilskudd i kategorien frossen ferdigmat. Wokblandinger med saus i to ulike varianter; creamy coconut og hot red curry. Jeg har testet den første.

Innhold:

Wokretten inneholder altså ferdig saus i tillegg til grønnsaker. Sausen, som utgjør 23 prosent av produktet, er frosset i biter som ligger blant grønnsakene i posen. Sausen består hovedsakelig av kokosmelk med en del smakstilsetninger som løk, currypasta (krydderblanding) og hvitløk. Grønnsakene er gulrøtter, brokkoli, minimais og vannkastanjer.

Slik ser den ut i frysedisken.
Slik ser den ut i frysedisken. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

NB! Sausen inneholder natrium kaseinat fra melk som gjør at retten ikke er vegansk og heller ikke passer for melkeallergikere.

ANNONSE: Sjekk når du kan nå din idealvekt med Vektklubb

Hva smaker det?

Retten falt i alle fall i smak hos meg. Grønnsakene hadde godt med tyggemotstand og sausen var kremet og smakte godt av kokos og asiatiske kryddere. Ungene syntes woken var litt sterk (selv om den er merket som «mild» på pakken), men jeg syntes bare den hadde et nesten umerkelig sting av chili som gjorde seg godt. Denne wokretten kan være fin å ty til på dager hvor jeg ikke har tid eller ork til å skrelle og kutte grønnsakene selv.

Det står på pakken som serveringsforslag at man kan tilsette stekt kjøtt, kylling eller fisk. Jeg tilsatte heller en boks avrente kikerter for en vegetarisk rett, og serverte med ris.
Det står på pakken som serveringsforslag at man kan tilsette stekt kjøtt, kylling eller fisk. Jeg tilsatte heller en boks avrente kikerter for en vegetarisk rett, og serverte med ris.

Hvor sunt er det?

Grønnsaker er som kjent bra for oss og noe vi gjerne skal spise enda mer av, så å spise wok er en fin måte å få i seg mye grønnsaker på. Findus creamy coconut er en rett med et lavt innhold av kalorier og fett. At saltinnholdet også er lavt (0,5 gram per 100 gram) er et pluss ettersom en del ferdigmat kan ha et høyt saltinnhold. Totalt sett vil jeg si at dette sunn hurtigmat. Hvis du velger å tilsette for eksempel kikerter, bønner eller stekt tofu i stedet for kjøtt, så vil dette bli en riktig så smart middag for travle dager. Velg gjerne fullkornris, byggryn eller perlespelt som tilbehør i stedet for hvit ris for en enda smartere middag.

Gulrot, brokkoli, minimais og vannkastanjer er blant de mest vanlige grønnsakene som gjerne inngår i pakkene med klassiske wokgrønnsaker. Jeg synes forsåvidt ikke det er noe galt i det, da disse grønnsakene er svært godt egnet til wok og noe mange liker. Når jeg lager wok av ferske grønnsaker er stort sett alltid gulrot og brokkoli med. Poser med disse klassiske wokgrønnsakene kan du nok finne til en rimeligere penge i frysedisken, men hvis du skal ha en pose woksaus i retten, så kommer du ikke noe særlig billigere ut i forhold til prisen på Findus Creamy Coconut wok som allerede har sausen i posen.

Hvis du vil lage en lignende wok selv av friske grønnsaker (kanskje du får brukt opp noen som allerede ligger i kjøleskapet) så kan du blande 1-2 desiliter kokosmelk (avhengig av hvor stor porsjon med wok du lager) med 1 teskje red curry paste (mer hvis du liker det hot) og 1-2 spiseskjeer soyasaus. Litt østerssaus er godt i, hvis du allerede har det i kjøleskapet. Selv er jeg også glad i å tilsette revet eller finhakket fersk ingefær og en skvis lime.
Hvis du vil lage en lignende wok selv av friske grønnsaker (kanskje du får brukt opp noen som allerede ligger i kjøleskapet) så kan du blande 1-2 desiliter kokosmelk (avhengig av hvor stor porsjon med wok du lager) med 1 teskje red curry paste (mer hvis du liker det hot) og 1-2 spiseskjeer soyasaus. Litt østerssaus er godt i, hvis du allerede har det i kjøleskapet. Selv er jeg også glad i å tilsette revet eller finhakket fersk ingefær og en skvis lime. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Sausen kommer i frosne biter.
Sausen kommer i frosne biter. Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Næringsinnhold per 100 gram:

Energi: 73 kcal
Fett: 4 gram, hvorav 3 gram mettet fett
Karbohydrat: 6 gram
Protein: 2,1 gram
Kostfiber: 2,2 gram
Salt: 0,5 gram

En halv pose (200 gram) uten tilsetninger vil gi cirka 146 kcal.

Sammenlignet med lignende produkter:

Findus Caribbean hotpot (ferdigrett som inneholder saus og belgfrukter): 142 kcal, 6,9 gram fett hvorav 5,3 gram mettet fett, 16 gram karbohydrater, 3,6 gram protein, 1,2 gram kostfiber og 0,5 gram salt.

Findus hot red curry (med saus): 53 kcal, 2,4 gram fett hvorav 1,1 gram mettet fett, 5,3 gram karbohydrat, 1,4 gram protein, 2,5 gram kostfiber og 0,4 gram salt.

Findus wok classic grønnsaksblanding (uten saus): 33 kcal, 0,4 gram fett, 4,3 gram karbohydrater, 1,4 gram protein, 2,6 gram kostfiber og 0,5 gram salt.

• Eldorado wok chinese (uten saus): 44 kcal, 0,5 gram fett, 6,6 gram karbohydrater, 2 gram protein, 2,4 gram kostfiber og 0 gram salt.

Dersom du har tips til matvarer @matspaneren kan sette under lupen så send gjerne mail til redaksjonen eller tag #matspaneren på instagram.

Andre matvarer matspaneren har testet:

Matspaneren: Polly Småsulten Biter blåbær og tranebær

Matspaneren: ZERoh saftispinner uten kalorier

Matspaner: W.K. Kellogg no added Sugar crunchy müsli coconut & cashew

Matspaner: Hennig Olsen NYT

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her