Slik fungerer vår mobilapp!

Publisert: 2019-12-21 22:46

Loggfør både mat og mosjon - uansett hvor du befinner deg!

Studier viser at vi spiser mer i løpet av en dag enn det vi tror, og derfor kan loggføring være et viktig hjelpemiddel for å gå ned i vekt.

Ifølge Helsedirektoratet øker sjansene dersom du er bevisst på hva du spiser, setter deg mål for vektnedgangen og øker den fysiske aktiviteten. Vi i Vektklubb har utviklet en smart mobilapplikasjon for akkurat dette: I den kan du logge både mat og mosjon - uansett hvor du befinner deg!

Kom i gang

1. Last ned appen (Vektklubb) gjennom App Store eller Google Play.

2. Logg inn med ditt brukernavn (e-postadresse) og passord. Vektklubb brukes SPiD, som er samme innlogging som for eksempel Finn.no.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Opprett eller endre vektprogram

Når du blir medlem i Vektklubb er det første du gjør å opprette et vektprogram. Enten for å gå ned i vekt, eller for å holde deg vektstabil. Vi anbefaler deg å sette et realistisk mål, og så hjelper vi deg å dele opp livsstilsreisen i flere etapper, såkalte delmål.

Ut ifra ditt mål, eller din idealvekt, kan du bestemme «tempo» på vektreduksjonen din, og dermed anbefalt daglig kalorinivå.

Du kan når som helst endre ditt anbefalte kalorinivå, eller måltato, og endringene er kun tre «fingertap» unna! Du slipper å starte vektprogrammet på nytt, og du kan endre så mange ganger du vil.

1. Gå til «Profil» i menyen på bunn av skjermen.

2. Klikk «Endre mitt program».

3. Du kan starte programmet på nytt eller du kan justere ditt daglige kaloriinntak ved å klikke på blyantikonet til høyre for ditt daglige kaloriinntak.

4. Bruk markøren og dra langs linjen til du har ønsket kalorimengde eller ønsket tempo/måldato for vektnedgangen.

5. Klikk «OK» for å lagre.

Slik bruker du dagboken

I kaloridagboken kan du loggføre alt du spiser og drikker, i tillegg til hvor mye du beveger deg. Da kan du få en eksakt beregning av hvor mange kalorier du har satt til livs og forbrent.

Når du åper appen (etter du registrert deg eller logget inn og startet vektprogram) vil dagboken være standard startside.

Registrere mat:

1. Velg hvilket måltid du vil logge ved å klikke på plusstegnet til høyre for frokost/lunsj/middag/mellommåltid, eller trykk på plusstegnet i hovedmenyen for å hurtiglogge.

2. Søk etter ønsket matvare eller oppskrift i søkefeltet.

TIPS: Dine mest loggførte matvarer og oppskrifter havner i en liste, som du kan bruke for å raskt loggføre det du spiser og drikker ofte. Du kan hurtiglogge dem ved å klikke på plusstegnet. Når det blir til et grønt hakesymbol er matvaren lagt til i dagboken.

Du kan også bruke de turkise knappene rett under søkefetet; «Meny», «Ofte loggført», «Mine» og «Favoritt» for å sortere på følgende lister.

3. Klikk på matvaren eller oppskriften for å endre måltid, dag, mengde, enhet eller for å se næringsinnholdet.

4. Velg «Logg»

5. Gå tilbake til forrige side ved å klikke på pilen tilbake, øverst i venstre hjørne. Kalorihjulet fylles nå med den nye energimengden du har lagt til.

TIPS: Hvis du vil fortsette å logge, men til et annet måltid, trenger du ikke gå tilbake til dagbokoversikt, du kan kjapt bytte måltid i rullegardinen helt øverst i skjermbildet.

TIPS: Du kan enkelt lagre matvarer som favoritt ved å klikke på dem og markere hjertesymbolet øverst i høyre hjørne.

Strekkodeleser

I appen vår finnes strekkodeleser for rask løggføring i dagboken. Du kan derfor enkelt scanne matvaren du har spist istedet for å bruke søket.

1. Klikk på pluss-tegnet i midten på menylinjen nederst i skjermbildet ditt. Her vil det dukke opp flere valg for å raskt raskt kunne loggføre i dagboken.

2. Velg «Scann» og strekkodescanneren åpnes. Hold strekkoden foran kameraet ditt, inne i rammen.

3. Matvaren vil dukke opp og du kan velge enhet, mengde og til hvilket måltid du vil legge til matvaren. Ut i fra tid på døgnet vil det allerede være forhåndsutfylt måltid, og vi foreslår også den vanligste enheten slik at du bare kan klikke «Logg» og dagboken oppdateres.

Slik registrerer du trening

Du kan hurtiglogge treningskalorier om du vet eksakt mengde forbrente kalorier (for eksempel fra en pulsklokke), eller du kan søke opp treningsformen du har utført og få beregnet et estimat på forbrente kalorier basert på din vekt, høyde, alder og kjønn. Hver treningsaktivitet du finner i basen har en MET-verdi (en forbrenningsrate).

1. I dagboken, scroll ned forbi kveldsmat. Der vil du finne «Aktivitet». Klikk på plusstegnet.

2. Søk etter aktivitet eller klikk på aktiviteten dersom den dukker opp i listen «Ditt vanlige aktivitetsvalg».

TIPS: Du kan hurtiglogge treningskalorier ved å klikke på blyantikonet øverst i høyre hjørne.

3. Klikk på treningsaktiviteten for å legge inn tiden du brukte og dermed få utregnet forbrente kalorier. Klikk Logg og du vil se treningskaloriene øverst i dagboken under «Trent».

Hent treningskalorier fra Google Fit eller Apple Health

En funksjon vi har ønsket oss lenge, og som nå er på plass, er at Vektklubb automatisk kan legge treningsøktene dine i dagboken, ved å koble Vektklubb-appen til Apple Health eller Google Fit.

Det betyr at du ikke lenger trenger å loggføre trening manuelt. Ved å koble til Apple Health (iPhone) og Google Fit (Android) til Vektklubb, kan du automatisk overføre din aktivitet registrert med mobilen til dagboken. Du kan benytte nesten hvilken som helst treningsapp, som i sin tur kobles opp med Apple Health/Google Fit, der vi henter informasjonen og overfører den til Vektklubb.

Synkronisere med Apple Health (iPhone)

1. Apple Health vil allerede være forhåndsinstallert på iPhonen din.

2. Klikk deg inn i Dagboken og gå ned til Aktivitet. Der vil du se Apple-ikonet med mulighet til å koble til Apple Helse.

3. Klikk «Koble til».

4. For at koblingen skal være vellykket, trenger vi din tillatelse til å lese dataen fra treningsøktene fra Apple Health. Denne dataen kommer ikke til å bli lagret noe annet sted, eller videreformidlet til andre tjenester.

5. Godkjenn at «Vektklubb» leser dataen, og din aktivitet vil automatisk bli overført i dagboken.

Synkroniser med Google Fit (Android)

Med Google Fit kan du måle, spore og lagre treningsinformasjonen din på mobilenheter og smartklokker. Google Fit er allerede installert på de fleste «Wear OS by Google»-klokker. Hvis du ikke finner appen, kan du laste den ned fra Play-butikken.

1. Last ned Google Fit appen fra Play Store.

2. Gå til Dagboken i Vektklubb og følg samme prosedyre som for Apple Health.

Ønsker du mer hjelp fra oss, ta kontakt via vårt kontaktskjema, eller se om svaret finnes på våre hjelpesider.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her