TOTAL FORANDRING: John endret livsstil totalt. Endelig har han funnet sin trivselsvekt.

John fant trivselsvekta som 60-åring

Publisert: 2017-08-24 09:36

John Syrstad (60) våknet en morgen og skjønte at han måtte ta grep om helsa. Nå er han nesten 30 kilo lettere og har full kontroll.

John Syrstad tenkte ikke så mye over hvordan han så ut, og kiloene krøp seg sakte men sikkert oppover. Han elsket pizza og øl, men en morgen sa det rett og slett stopp.

– Det var den 17. april 2016, at jeg våknet opp, gikk på badet og så meg i speilet. Jeg tenkte at: pokker, dette går ikke lenger. Så jeg hentet pcen og kredittkortet og meldte meg inn i Vektklubb, forteller Syrstad som den gang veide 106 kilo.

Han spiste gjerne enkelt og lettvint. Ferdigmat var favoritten.

Tren ute: Kickstart høsten uten treningssenter!

USUNN LIVSSTIL: John veide 106 kilo da han forsto at noe måtte skje. Her fra en sydentur før vektnedgangen.

– Jeg var glad i mat og spiste mat som var prefabrkikert. Det var tidsmomentet i det som fristet. Det er lettere å putte en Grandiosa i ovnen enn å lage mat fra bunnen av. Så kiloene lå vel i kostholdet og grammene lå i treningen, sier han.

Fulgte dagboka slavisk

60-åringen fra Trondheim hadde ikke fått noen kommentarer på at han var overvektig, men etter å ha gått ned i vekt merker han at det ikke skorter på oppmerksomheten. Folk kommenterer stadig hvor stor forandring de ser på utseendet hans.

– Etter at jeg har gått ned i vekt har jeg fått mange kommentarer som at: «Nei, nå må du ikke gå ned mer.» Eller: «Har du blitt syk?» Men det er ingen som ga meg kommentarer da jeg var større, som: «Nå har du blitt tjukk, nå må du ikke legge på deg mer.» Ingen tør å si noe når man er overvektig. Det er mulig det ligger en norsk kompliment i det å kommentere vektnedgang.

Endret livsstil: Stine-Andrea gikk ned 30 kg

SPREKERE LIV: Nå lager John og kona maten fra bunnen av, og trening har blitt en glede.

Hvordan gikk du ned i vekt?

SLANKERE: Nå er det viktigste for John å holde vekta nede. Han er ikke «ferdig», men har en stor jobb foran seg ved å opprettholde sin nye, sunne livsstil.

– Først allierte jeg meg med hun jeg bor sammen med, som har vært kjempeflink til å tilpasse mat. Hun syntes det var en god idé. Jeg har også fulgt dagboka slavisk, og har gått ned et halvt kilo i uka. Da har vi gått gjennom alle matvarer og sammenlignet.

John og kona sammenlignet for eksempel servelat med kokt skinke. De kuttet ut alle prefabrikerte matvarer og måtte gi slipp på den høyt elskede fredagspizzaen.

– Pizza var jeg veldig glad i, men da vi begynte å føre inn vår egen hjemmelagde pizza i Vektklubbs dagbok fant vi jo ut at den og en øl inneholdt hele dagsbehovet, forteller han.

Skeier ut innimellom

Det hender seg at det blir noen utskeielser, og Syrstad forteller at han visse dager har spist så mye som 4000 kalorier. Men da registrerer han dette uten å angre, og prøver heller å veie opp resten av uka.

– Det kan være på et bryllup eller en konfirmasjon for eksempel. Et bløtkakestykke inneholder ganske mange kalorier. Det går an å spise sånn én dag, så tar man det litt igjen etter hvert, men man kan ikke spise sånn hver dag eller hver uke.

Lyst på noe søtt og godt? Supersmoothies som metter.

Den største utfordringen for 60-åringen blir nå å holde vekta. Ifølge Syrstad er det vanskelig å bare føle seg frem til hva man kan spise. Det er utrolig hvor lite kalorier man trenger, og hvor lett det er å fylle behovet med matvarene som finnes i det norske kosthold i dag, sier han.

– Jeg kommer nok til å bruke Vektklubb.no i flere år fremover.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Flere artikler

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her