Glem hvitløksbaguetten, there’s a new bread in town!
Glem hvitløksbaguetten, there’s a new bread in town! Foto: Trude Straume / @matpaaminutter

Saftige søtpotetbaguetter

Elisabeth Stigum
Publisert: 2020-01-02 14:09

Søtpotet er elsket av mange, og det er ypperlig å bruke i bakst.

Den tradisjonelle hvitløksbaguetten er elsket av mange og brukes gjerne som middagstilbehør til lasagne, gryteretter og supper. Har du lyst på et sunnere alternativ så har kokk Trude Straume, som står bak bloggen MATpaaMINUTTER, et tips til deg: Knallgode og grove baguetter med søtpotet.

Oppskriften, som hun deler med Vektklubbs lesere, har mer fiber og næringsstoffer enn baguetter laget på siktet hvetemel.

I følge Frukt.no - Opplysningskontoret for frukt og grønt, har søtpotet et lavt fettinnhold og høyt innhold av beta-karoten. Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Søtpotet er også en kilde til kalium og kopper. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

– Baguettene er nydelige og mettende som tilbehør til varme supper eller gryterett, forteller Straume.

Middagstips kan du få her!

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Oppskrift på søtpotetbaguetter

Til to baguetter trenger du:

2 stk søtpotet, ca 300 gram
2 ss flytende honning
350 g hvetemel
200 g fibra fullkornshvetemel
½ ts salt
½ pk tørrgjær
1 ts fenikkelfrø
2 ss olivenolje
2 dl lettmelk
1,5 dl lunkent vann
Solsikkekjerner til å strø på toppen

Slik gjør du det:

1. Skrell og kok søtpotetene møre og mos dem dem stavmikser eller bruk en gaffel. Ha i honning og fennikelfrø.

2. Bland i alt det tørre og ha i lunkent vann, lunken melk og olje. Elt deigen godt, i minst 10 minutter på bakebordet. Eller kjør i kjøkkenmaskinen på lav hastighet i 10-15 minutter.

3. La deigen heve seg til dobbel størrelse, tar ca. 1 time, gjerne noe lengre. Legg gjerne et vått og varmt håndkle over bakebollen og sett den til heving.

4. Del deigen i 4 emner og rull ut 4 lange emner. Flett sammen to og to ved å legge brette de over hverandre og legg skjøtene under i endene.

5. Etterheves i 25-30 minutter. Pensle med melk og strø på solsikkekjerner.

6. Forvarm ovnen til 210 grader. Stekes i omtrent 25 minutter. Eller til de blir gyllenbrun. Når du hører en hul lyd ved å dunke under brødene, er de ferdige. La de kjøle seg ned på rist noen minutter før servering.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her