RYGGHEV på ball

Publisert: 2009-10-16 13:27

Ligg på magen over en fitness-ball. Bena skal ha kontakt med gulvet slik at du holder balansen. Har du problemer med å holde bena nede, kan du plassere dem inntil en vegg.

Mattis Sandblad / VG

Ha gjerne en bred benstilling. Jo bredere du plasserer tærne i gulvet, jo mer stødig er du og det er lettere å holde balansen.

Se ned i gulvet, skrått fremfor deg slik at nakken holdes i forlengelse av ryggsøylen.
SLIK GJØR DU: Start i nedre posisjon der du ligger lent med overkroppen over ballen. Stram mage og korsrygg og løft overkroppen i en rolig bevegelse. Hold albuene godt ut til siden gjennom hele løftet og trekk skulderbladene sammen. Stopp i tide, altså når du kan trekke en strak linje gjennom kroppen; fra føttene til hodet ditt. Senk rolig ned igjen.
VIKTIG Å TENKE PÅ: Øvelsen kan provosere frem plager hos personer med allerede ryggvondt. Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen.
Variasjon av øvelsen rygghev; med nedrekk av armer:

Øvelse: Ryggløft med nedtrekk av armer, klem skulderbladene sammen. Hva trenes: Ryggstrekkerne samt muskulaturen mellom skulderbladene. Hvordan: Ligg på mage på gulvet eller på en fitness-ball. Hold armene strake over hodet, løft opp overkroppen, og trekk armene ned inn mot ryggsøylen ved å bøye i albuleddet og presse skulderbladene nedover og bakover. Strekk armene ut igjen og senk overkroppen rolig tilbake før du gjentar.

Mattis Sandblad / VG

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

RYGGHEV MED ARMSTREKK på ball

RYGGHEV MED ARMSTREKK på ball

MUSKLER DU TRENER: Rygg (erector spinae) og stabilitetsmuskulatur. UTGANGSPOSISJON: Ligg på magen over ballen med bena ned i gulvet. Jo mindre avstand du har mellom bena, jo vanskeligere blir det å holde balansen. Hold armene i 90 graders vinkel ut ti siden. SLIK GJØR DU: Løft overkroppen opp med bøyde armer. Hold posisjonen der mens du strekker armer frem og opp over hodet. Bøy armene igjen og senk overkroppen. Gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Øvelsen kan provosere frem plager hos personer med allerede ryggvondt. Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen. Ha skulderbladene trykket lett sammen og ned under hele bevegelsen.

LIGGENDE RYGGHEV med ball

LIGGENDE RYGGHEV med ball

MUSKLER DU TRENER: Ryggmuskulaturen (erector spinae) og stabilitetsmuskulatur. UTGANGSPOSISJON: Ligg på magen på gulvet og hold ballen i hendene over hodet. SLIK GJØR DU: Løft overkroppen og ballen opp med strake armer og senk ned igjen. Gjenta. VIKTIG Å TENKE PÅ: Øvelsen kan provosere frem plager hos personer med allerede ryggvondt. Pass på at ikke du ikke svaier ryggen i topp posisjon, men at ryggen er rett og at hodet er en forlengelse av ryggen. Hold blikket ned i gulvet.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her