Kjerneøvelser som forebygger treningsskader

Line Kristin Johnson
Publisert: 2010-10-22 10:14

Med riktig treningsmengde og styrketrening kan du unngå lumske, kroniske belastningsskader.

JA TIL PLANKEN: Med fysioterapeut Knut Jæger Hansen som trener, kjører friidrettsløper Ingvill Måkestad Bovim (29) flere ukentlige økter med øvelser spesielt for kjerne- og støttemuskulatur.

- Øvelser spesielt for kjerne- og støttemuskulatur er helt avgjørende for at jeg har kommet på det nivået jeg er i dag, mener friidrettsløper Ingvill Måkestad Bovim (29), som nå hevder seg i Norgestoppen etter flere år med mye skader.
SE FEM KJERNEØVELSER LENGER NED PÅ SIDEN!
- I tillegg til den skadeforebyggende effekten, gjør denne treningen meg også til en bedre løper, forteller hun i Olympiatoppens gymsal.
Nylig forbedret løperen sin norske rekord til 1.59,82 på 800 meter.
Ski- og sykkelbølge
- Det er veldig positivt at stadig flere mosjonister trener mot store idrettsarrangement og harde konkurranser, sier Bovims trener og fysioterapeut Knut Jæger Hansen.
Les: Bli kvitt grevinnehenget
Forrige treningsbølge, den store joggebølgen på 70- og 80-tallet førte imidlertid til en massiv økning i belastningsskader.
- Trener folk feil og dropper skadeforebyggende trening, er sjansen stor for at vi får en ny skadebølge, advarer Hansen.
Sykling og ski er mindre utsatt, mens løping er en kjent skadeversting. Støtene er den store trusselen og kan gi deg alvorlige, kroniske problemer med hofter, rygg, ankler og knær.
- Den vanligste feilen er å overvurdere sin egen fysiske tilstand, sier Olympiatoppens fagansvarlig for utholdenhet, Espen Tønnessen.
Les også: Slik brenner du fettGå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her