Wibeke Henriksbø elsker sommeren og legger gjerne treningsøktene ute.
Wibeke Henriksbø elsker sommeren og legger gjerne treningsøktene ute. Foto: Privat

Hvordan skal du trene i ferien, Wibeke Henriksbø?

Elisabeth Stigum
Publisert: 2021-06-25 14:40

Den personlig treneren gleder seg til å finne frem SUP-brettet, dra på kajakkturer og overnatte i hengekøye. Effektive styrkeøkter blir det også tid til.

Lurer du på hvordan du kan kombinere avslapning og ferietid med aktivitet og trening? Vi har spurt treningseksperter om hvordan de planlegger for å holde formen i ferien, eller om de rett og slett tar skikkelig fri fra pulstopper og svettefest. Tidligere har vi snakket med Sølve Sundrehagen og Isabel Helèn Christoffersen.

Personlig trener Wibeke Henriksbø (49) fra Bergen brenner for trening, fysisk aktivitet og helse, ikke bare inne på treningssenteret, men også ute i bedrifter.

Tidligere i vår satte hun i gang bedriftstrening i lunsjen rundt omkring i Bergen for å vise at litt fysisk aktivitet i arbeidstiden kan gi bedre samhold, humør, konsentrasjon og energinivå. Kort sagt, bedre arbeidskapasitet. I starten av juni trente Henriksbø AMK-ansatte på helikopterdekket på Haukeland sykehus.

Så, hvordan tenker hun selv å holde formen i ferien?

– Hvilken planer har du for sommerferien?

– Denne ferien blir litt variert, akkurat som jeg liker å ha det. Det skal bli en deilig uke på hytta som ligger nydelig ved sjøen på Tysnes. Det blir bading, uansett vær, båtturer med fisking og SUP board-padling. Siden blir det kajakkturer med overnattinger i telt eller hengekøye. Ser også fram til grilling og nyte lange lyse sommerkvelder med gode venner.

Sjekk disse: Vannaktivitetene som får deg i form

– Har du noen gode nybegynnertips til andre som vil prøve SUP for første gang i år?

– SUP er supergøy! Det er faktisk ganske lett å få til som nybegynner også. Man må gjerne øve litt på balansen i begynnelse. Starter du på knærne på midten av brettet, og stiger sakte opp med en fot av gangen til du står med en lett bøy i knær og rett rygg, da er du på god vei. Man får kjøpt både hardt brett og oppblåsbart brett. Oppblåsbart syntes jeg er helt topp. Lett å frakte med seg, selv om man ikke har bil og pluss at det kommer i en grei veske som også er lett å oppbevare.

– Hva er din favorittaktivitet om sommeren?

– Jeg liker å flytte styrke treningen ut om sommeren, være kreativ og lage effektive styrkeøkter, bruke det man har rundt seg av trapper, trær, og ulike ting som utfordrer muskulaturen. Perfekt er også en god motbakkeøkt opp Stoltzekleiven etterfulgt av bading på toppen.

Sjekk ut: Øvelser du kan gjøre på lekeplassen

– Hvordan planlegger du for trening i ferien?

– I ferien vil jeg ha effektive og kortere økter enn dem jeg kjører ellers på senteret. Variasjon er også viktig for å holde motivasjonen oppe, jeg bruker ferien til å variere treningen, holde meg aktiv. Utnytte mulighetene, bruke egen kroppsvekt og gjerne litt enkelt utstyr man kan ta med i treningsbagen.

– Er det noe treningstøy eller utstyr du pakker med deg på reise?

– Jeg har alltid med meg joggesko, noen tights, shorts og singleter. Sørger også for å ha med ulike strikk eller miniband til alle jeg reiser med, for felles treningsøkter.

– Hva er din favorittøvelse uten utstyr?

– Det er uten tvil push-ups, burpees, knebøy og pullups. Øvelser som kan gjøres hvor som helst er gull.

Treningseksperten: – Så lite trening er nok

– Når på dagen liker du best å trene?

– Jeg liker å få en god kickstart tidlig på morgenen. Fullkroppsøkter med fokus på høy puls og melkesyre. Tidlig trening gir påfyll av energi til andre aktiviteter og nytelser resten av dagen. Så er jeg garantert at treningen ikke blir skippet til fordel for andre ting.

– Hva er din favoritt låt?

– Akkurat nå for tiden er det Marc Philippe med «Dancer in the dark – Geom Remix». Ellers blir jeg aldri lei «Move your Body» av Alan Walker og Sia, den gir meg energikick.

– Sløve på en solseng eller beachvolley og bade?

– Her blir det bading og beachvolley. Jeg er nok ikke god på å ligge i ro, men jeg skal øve og bli bedre på det.

– Godt råd for å snike inn trening på ferie?

– Bruk ferien på å få variasjon i din vanlige trening. Kortere økter med noen få kombinasjonsøvelser eller tre til fire øvelser med egen kroppsvekt eller strikk. Lag en sirkeløkt med enkle øvelser hvor hele familien kan delta. Aktivitetskonkurranser med venner eller inviter til fjelltur. Om man holder seg aktiv i ferien, tar treningen litt ned og ikke stresser om man ikke får gjennomført de vanlige øktene, men varierer med ulike økter, er det lettere å starte på fullt igjen etter ferien.

Snikmosjon: 10 enkle tips til en aktiv biltur

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg gleder meg til å ha litt fri, ikke følge klokken og kunne tilbringe kvalitetstid sammen med venner og familie.

– Dine beste tips til andre som ønsker en aktiv ferie?

– Benytt ferien til å prøve ut nye ting, eller gjør vannaktiviteter som holder deg aktiv og i god form. Dra på toppturer i fjellet eller rolige kajakkturer. Ferien er til å samle opplevelser og skape gode minner.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her