Marianne har gått ned 31 kilo

Publisert: 2012-04-02 16:00

Marianne ser på livsstilsendringen som en jobb som må gjøres. Hun krysser av i en kalender for alle dager hun har trent og det motiverer henne til å stå imot fristelser. Dette er hva hun skriver til oss:

Marianne før og etter. Bildet til venstre er fra sommeren 2003 da hun var på sitt tyngste. Bildet til høyre er tatt i februar 2012. Vi gratulerer med imponerende resultater.

Foto: privat

"Jeg er en dame på 33 år fra Vestfold, gift med to barn på to og ni år.

Husker ikke helt når jeg begynte å slanke meg. Da vekten viste 105 kilo etter jeg hadde fått mitt første barn i 2003, var det på tide å gjøre noe. Jeg har alltid vært skeptisk til forskjellige slankekurer med shaker og pulver siden jeg aldri ville hatt viljestyrken til å klare meg uten mat til flere måltider. Jeg la merke til annonse av Vektklubb.no i avisen og folk som hadde lykkes med dette. Første gang jeg meldte meg inn satt jeg meg som mål å gå ned 12 kilo på 12 uker. Det klarte jeg greit ved å spise litt under anbefalt kalorimengde og daglig sykle én mil på trimsykkelen min. Når jeg hadde nådd det målet og vektnedgangen stoppet opp, så gikk jeg litt opp i vekt igjen, men heldigvis ble det ikke mange kilo. Siden den gang har jeg sporadisk vært medlem av Vektklubb.no, men har kanskje ikke alltid like motivert.

Dette bildet av Marianne ble tatt 17.mai 2011, underveis i vektnedgangen.

Foto: privat

Det mest dyrebare verktøyet mitt har vært dagboken. Der har jeg planlagt hva jeg skal spise flere dager i forveien, fordi jeg er en skapsnok så jeg kan ikke ha fristelser liggende for da sprekker jeg.

I 2011 bestemte jeg meg for å begynne å trene mer og delta i Kodalmila med tanteungen. Jeg var ikke medlem på det tidspunktet, men har alltid vært bevisst på hva jeg har lært her inne. Gikk ned i vekt på egenhånd, men plutselig sa det stopp. Jeg skjønte at feilen måtte være at jeg spiste for lite og meldte meg inn i Vektklubb.no igjen.

Jeg spiser litt under anbefalt kalorigrense og trener fire til fem dager i uken. Jeg liker godt å løpe på tredemølle og målet mitt er vel å være med på Gråtassen triatlon og Kodalmila (selv om jeg ikke snakker så mye om det). Mitt hovedfokus er uansett at kroppen min har godt av dette og det er en jobb å stå imot fristelser hver eneste dag.

Så med noen få store «sprekker» og strenge dager mot meg selv så har jeg nå gått ned fra 105 til 75 kilo. Målet mitt er å komme ned til 72 kilo noe jeg tror jeg vil klare, og deretter stabelisere vekten der.

Det som har vært mest vanskelig for meg når det gjelder livsstilsendringen er sosiale samlinger som bursdager. Da er det ofte garantert at jeg sprekker og når skaden har skjedd tar jeg den helt ut med snop. Der har jeg aldri klart å være spesielt sterk, men jeg har heller kompensert med en ekstra treningsøkt i forkant og spart på mine kalorier gjennom dagen for å bruke dem til kos. Ser at jeg gjerne bruker en hel uke å komme i balanse i vekt igjen etter de største utskeielsene.

Merk av de gode dagene i en kalender. Det er motiverende!

Foto: Scanpix

Jeg tenker på disse periodene jeg er her inne som en jobb selv om dere kaller det livsstilsendring. Dette har jeg måtte gjøre fordi jeg skal være fokusert på hva jeg skal oppnå og ikke synes synd på meg selv for å si nei til fristelser. Jeg krysser også av på en årskalender hver kveld, for hver dag jeg har holdt meg borte fra usunne ting og når jeg har trent. For meg blir det en motivasjon å se at det er en sammenheng mellom kryssene mine og jeg vet at jeg kan takke nei. Jeg teller dager til jeg for eksempel skal på ferie og skal kose meg for å ha noe å se frem til. Da er det lettere å si nei i hverdagen. Jeg har nok kjørt en veldig stram linje men det er slik jeg må gjøre for å nå målene mine, og det fungerer for meg.

Jeg har spilt håndball i flere år men sluttet når jeg fikk barn. Jeg begynte å jogge og det var veldig tungt i starten, men nå er det bare motiverende å kunne løpe langt og presse seg. Det er en stor motivasjon å mestre dette og jeg har blitt glad i å trene, spesielt i steptimer.

Jeg måler midjen min som hadde startmål på 118 cm og er nå nede i 94 cm. Det å kunne kjøpe seg klær i forskjellige butikker som Vero Moda og lignende er veldig gøy. Jeg føler meg ikke noe lettere i kroppen, men ser jo på bilder at mange kilo er blitt borte.

Jeg har fått god støtte av familien min som lar meg trene som regel hver dag, trener alt fra 30 til 60 minutter.

Mine råd til andre medlemmer er:

  1. Selv når det er tungt å komme i gang med løping eller annen trening en dag, så sier jeg at jeg skal trene/jogge i 20 minutter. Når jeg er i gang tenker jeg at jeg orker ti minutter til og sånn fortsetter jeg til jeg for eksempel har løpt i 40 minutter. Jeg tenker at kroppen min vil takke meg etter treningen. Disse treningskaloriene er jo i min favør hvis de trengs å spises opp. Altså bonus.
  2. Jeg er veldig streng og jukser ikke når jeg skal føre opp mat og drikke i dagboken. Jeg går gjerne innom dagboken flere ganger daglig og redigerer der. Dette er det viktigste, i alle fall for meg for å nå mine mål.
  3. Det er lov å kose seg noen dager, men helgen kan ikke være både fredag, lørdag og søndag.
  4. Det er bedre med en rolig treningsøkt enn ikke noe trening i det hele tatt. Og man skal ikke ha dårlig samvittighet for en hviledag. Det er noe jeg også må jobbe med, å la kroppen få noen hviledager i ny og ne.
  5. Unngå å ha fristelser liggende i hjemmet, men ha et lite lager med sukkerfrie pastiller og tyggis hvis du er fysen.
  6. Innse at du får opp- og nedturer i denne prosessen. Anbefaler å bruke forumet aktivt for der er det alltid noen i samme situasjon som deg og sliter med det samme. Det er oppmuntrende og morsomt å kunne lese innlegg av andre som beskriver ting akkurat som jeg selv ville gjort det.

Jeg vil også takke dere for opplegget her inne som jeg kan styre som jeg vil, på den måten jeg vil.

Vil også takke for flotte reportasjer og et engasjerende og motiverende forum der jeg kan få støtte og oppmuntring, og se at vi er mange i samme båt som vil gjøre noe godt for oss selv.

Vennlig hilsen Marianne"

Les flere medlemsrapporter her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

- Da vekten viste 105 kilo etter jeg hadde fått mitt første barn i 2003, var det på tide å gjøre noe. Jeg har alltid vært skeptisk til forskjellige slankekurer med shaker og pulver siden jeg aldri ville hatt viljestyrken til å klare meg uten mat til flere måltider. Jeg har sporadisk vært medlem i Vektklubb flere ganger, men har ikke alltid vært like motivert. Inntil jeg deltok på løpet Kodalmila i 2011 med tantebarnet mitt. Jeg hadde allerede startet å trene i forkant av løpet og endte opp med å bruke én time og seks minutter på milen. Da bestemte jeg meg for at i 2012 skulle jeg bruke under timen. Så jeg meldte meg inn i Vektklubb igjen.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her