Sunn kosemat: Nachos med søtpotet
Denne texmex-varianten uten kjøtt kan bli din neste favoritt.
«Slow cooking», eller langtidskoking, passer for deg som ønsker å spise sunn, deilig og hjemmelaget middag med masse smak!
Putt maten i gryten og la den stå på svak varme i timevis. Så enkelt kan det gjøres!
«Slow cooking» er ypperlig i sunne gryter der du bruker løk og rotgrønnsaker sammen med store stykker av kjøtt eller kylling. Eller du kan droppe kjøttet og heller lage en vegetargryte.
Bruk en stor kjele, gjerne keramisk eller støpejern, eller en tilpasset «slow cooker» som Crock Pot.
Skrell og grovkutte grønnsakene, for eksempel gulrøtter, kålrot, potet, søtpotet og sellerirot. Store biter er fint. Har du en stor kjøttbit, trenger du ikke dele opp denne, den vil «falle fra hverandre» etter timer i gryten, og bli mørt og godt. Ha alt i gryten sammen med væske og krydder.
Du trenger ikke overvåke gryten, for poenget er at maten skal kokes eller stekes på lav varme over tid. Den vil derfor ikke svi seg om du har i nok væske.
Sunt og raskt: Grønnsaksmos på 1-2-3
Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.
Georgia Harding står bak bloggen Well Nourished og deler tre av sine mest populære «slow cook»-oppskrifter med Vektklubbs lesere.
Harding er naturlege med 20 års erfaring, amatørkokk, tobarnsmor og bor på Gold Coast i Australia. Harding har gitt ut flere ebøker og oppskriftene hennes har blitt delt på kjente matnettsider som Jamie Oliver, og i det australske magasinet Wellbeing EatWell.
– I et mylder av informasjon om hva som er «best» å spise, ønsker jeg heller å vise deg hvor enkelt du kan lage sunn og hjemmelaget mat basert på sunne råvarer, skriver hun på bloggen sin.
For Harding er det tre ting som er viktig når hun lager oppskrifter; at maten er rik på næring, at det er enkelt å tilberede og at det skal smake godt uten at det går på bekostning av næringsinnholdet.
Ekspertens triks: Slik kan du spise sunt og billig
Forberedelser: 15 min
Koketid: 2 timer
Porsjoner: 4 (ca. 400 kcal per porsjon)
Rett før servering, tilsett hakket persille eller koriander og saften av en halv sitron eller lime.
Slik gjør du det:
Se næringsinnhold (kun vektklubb-medlemmer)
Forberedelser: 15 minutter
Koketid: 1 time
Porsjoner: 4 (ca. 450 kcal per porsjon)
Slik gjør du det:
Til denne trenger du en stekepanne som tåler å stå i ovn, en kasserolle, crock pot eller ildfast form med lokk eller aluminiumsfolie.
Legg til i dagboken (kun Vektklubb-medlemmer)
Forberedelse: 10 minutter
Koketid: 5 timer
Porsjoner: 5 (ca. 440 kcal per porsjon)
Tahinisaus:
Slik gjør du det:
Forvarm ovn til 150℃.
Lagre oppskrift til senere (kun VK-medlemmer)
Denne oppskriften ble første gang publisert 23. februar 2018 og er oppdatert 9. november 2023.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Denne texmex-varianten uten kjøtt kan bli din neste favoritt.
Fårikål er et tradisjonsrikt måltid du kan spise deg god og mett på uten at det blir for mange kalorier, ved å følge Vektklubbs tips.
Du kan kutte hundrevis av kalorier ved å lage potetchipsen selv!
Mye væske er det viktigste dagen derpå, men om du vil kombinere drikke med sunnere frokoster har Vektklubb-eksperten noen alternativer til «junk food».
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Bruk høstens deilige gresskar som tilbehør til middagen. Det er enklere enn du tror!