Matspaneren: Toro knekkebrød: Matspaneren: Toro knekkebrød

Eli Anne Myrvoll, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert: 2011-03-02 16:19

Glad i poseblandinger? Dette kan bli din nye bakefavoritt


Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist"Ekstra grovt"
Toro har en rekke lettvinte bakeblandinger, hvorav de fleste er lite sunne kaker, men nå i vinter har de kommet med noe virkelig sunt i bakehyllen, nemlig knekkebrød. Toro knekkebrød inneholder 6 korn- og frøsorter som utgjør mer enn 98 % av posens innhold. Kornene og frøene har et høyt innhold av flerumettet fett, og skaleres som ”ekstra grovt” på brødskalaen.

Dette er enkelt og lettvint: du blander bare posens innhold med vann og rører godt sammen. Jeg lot blandingen stå og svelle noen minutter før jeg smurte røren utover bakepapir på bakeplate. Knekkebrødene skal stekes i 10 minutter før de rutes opp med kniv eller pizzahjul, stekes så videre i 30 minutter, og tørkes på rist med stekeovnsdøren åpen til de er tørre (cirka 15 minutter).
Pose og vann
Jeg ser både av ingredienslista og på knekkebrødene at dette ligner veldig på de knekkebrødene jeg har bakt selv noen ganger. Det blir nok litt rimeligere å bake de selv, men det krever litt mer planlegging i og med at du må ha alle frø- og kornsortene som skal oppi.

Knekkebrødene smaker mye og er veldig gode til det meste av pålegg. Min favoritt er nok med brunost eller brie, mens husbonden gjerne har salt kjøttpålegg på. Det er lett å bli hekta på disse knekkebrødene så vær oppmerksom på at et høyt inntak av hele frø kan gi litt løs mage.

Må smakes!
Ved å dele porsjonen i 24 små knekkebrød, som er det som er beregnet på pakningen, gir hvert knekkebrød ca 70 kcal. Kaloriinnholdet er noe høyere enn de mer vanlige knekkebrødtypene på markedet fordi innholdet av frø, og dermed umettet fett, er høyt. Til tross for et noe høyt kaloriinnhold så er disse knekkebrødene utvilsomt veldig sunne. Gjør plass i kaloriregnskapet ditt for disse må du smake!

Knekkebrød på farten? Les hva matspaneren synes om Wasa Sandwich

Pris: cirka 32 kroner per pose med knekkebrødblanding. Gir 24 små knekkebrød.
Næringsinnhold per 100 gram ferdig knekkebrød: 460 kcal, 16,3 gram protein, 35,5 gram karbohydrat, 25 gram fett og 13,6 gram kostfiber.
Næringsinnhold per knekkebrød på 15 gram: 69 kcal, 2,5 gram protein, 5,3 gram karbohydrat, 3,7 gram fett og 2 gram fiber.

Sammenlign med andre typer knekkebrød:
Wasa Husmann, per 100 gram: 350 kcal, 9 gram protein, 66 gram karbohydrat, 1,5 gram fett og 15 gram kostfiber. 45 kcal per skive.
Wasa Rugsprø, per 100 gram: 320 kcal, 12 gram protein, 60 gram karbohydrat, 2,5 gram fett og 16 gram kostfiber. 35 kcal per skive.
Wasa Havreknekkebrød, per 100 gram: 360 kcal, 13 gram protein, 62 gram karbohydrat, 5,5 gram fett og 10 gram kostfiber. 60 kcal per skive.

Av: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her