Søstrene Gine og Lone er nå sprekere enn noengang. I sommer gikk de en tur på 30.000 skritt på en dag!
Søstrene Gine og Lone er nå sprekere enn noengang. I sommer gikk de en tur på 30.000 skritt på en dag! Foto: Mattis Sandblad / VG

Søstrene ble slanke sammen

Nina Schmidt
Publisert: 2007-12-21 14:06

Søstrene Gine og Lone fra Lofoten går nå fjellturer i hjemtraktene og gleder seg over å komme inn i små klesstørrelser etter at de har lykkes å ta av hele 29 kilo.

I januar 2007 meldte yngstesøster Gine Haug (33) seg inn i VGs Vektklubb.no, etter at hun hadde bestemt seg for å gi seg selv en siste sjanse for å lykkes med å gå ned i vekt.

- Jeg hadde egentlig gitt opp, og bestemt meg for å prøve å være fornøyd med meg selv som jeg var. Jeg har tre barn, og etter hver fødsel la jeg på meg omtrent fem kilo, som jeg ikke klarte å bli kvitt igjen. Men så før jul i fjor tenkte jeg at jeg fikk gjøre et siste forsøk. Jeg hadde ikke noe tro på at det skulle gå, men følte at jeg skyldte meg selv en siste innsats, forteller Gine.

Hun "tjuvstartet" før jul og tok av to kilo, og klarte å holde vekten i julen. Hun ble motivert, oppdaget Vektklubb.no, og meldte seg inn.

- Jeg satte meg et mål om å gå ned 6 kg, noe jeg trodde var overambisiøst. Men fordi jeg ble så inspirert til å trene, gikk det lekende lett! Det tok meg i underkant av to måneder å ta av de seks kiloene, sier Gine.

På shopping med søsteren

Etter at hun hadde nådd sitt første mål, fikk hun besøk av søsteren Lone og hennes datter. De to søstrene hadde ikke sett hverandre på en stund, og dro på shopping.
- Da så jeg at alt passet til Gine, men ingenting var noe fint til meg, sier Lone.

Gine fotografert på en av sine mange fjellturer. - Jeg er i kanonform, og har aldri vært i så god form som nå. Det er helt fantastisk.
Gine fotografert på en av sine mange fjellturer. - Jeg er i kanonform, og har aldri vært i så god form som nå. Det er helt fantastisk. Foto: Privat

Hun begynte å tenke at hun også burde gå ned i vekt.

- I vanlige klær synes jeg at før-vekten min var grei, men så snart jeg skulle pynte meg, så var alt bare ekkelt. Da var ingenting noe fint til meg, synes jeg.

Lone levde usunt før hun la om livsstilen sin.

- Før satt jeg i sofakroken og røykte og drakk kaffe. Nå trener jeg med å gå. Jeg synes det har gått utrolig lett. De store endringene jeg har gjort, er at jeg har begynt å gå, og at jeg nå spiser regelmessige måltider. Dagboken i Vektklubb.no bruker jeg slavisk, den er uvurderlig.

Motivert av forumet

Gines største livsstilsendring har vært mosjon.

- Jeg har gått fra sofagris til treningsnarkoman. Diverse trimlister i forumet i Vektklubb.no har vært den beste pådriveren. Det er gøy å registrere trimmen på tråder på forumet, og få positive tilbakemeldinger fra andre medlemmer. Jeg har trent nesten hver dag siden begynnelsen av mars. Jeg startet med å gå med staver, fjellturer og aerobic. Nå jogger jeg i tillegg, og trener litt volleyball og styrke. Jeg har gått 62 ganger til den samme fjelltoppen, som heter Skrovafjellet, forteller Gine.

Hun er nå hele 16 kilo lettere, noe som synes godt.

- I tillegg til den fysiske forandringen vil jeg trekke frem lykkefølelsen en tur i marka gir nå som formen og kroppen spiller på lag med meg. Det føles utrolig godt.
Alle de gamle klærne hennes er nå byttet ut med en ny, fresh garderobe.

- Spesielt er det gøy å handle treningsklær, noe jeg tidligere ville synes at det var helt forkastelig å bruke penger på, sier Gine.

Både hun og Lone er med i en gruppe som kaller seg "optimistene" i forumet. Da de to søstrene var i Oslo for å bli fotografert her i Vektklubb.no, benyttet de anledningen til å møte andre medlemmer som er med i den samme forumgruppen.

- Vi hadde aldri møtt hverandre før, men fant tonen med en gang. Det var veldig hyggelig, og føltes som om vi hadde kjent hverandre bestandig, sier de.

Slik så Gine ut da hun var 16 kilo tyngre.
Slik så Gine ut da hun var 16 kilo tyngre. Foto: Privat

Gine Haug (33)
Lærer, Skrova i Lofoten
Høyde: 171,5 cm
Før: 80 kg
Nå: 64 kg
Ned: 16 kg

Lone Stensvik likte seg best i sofakroken før hun ble aktiv og la om livsstilen.
Lone Stensvik likte seg best i sofakroken før hun ble aktiv og la om livsstilen. Foto: Privat

Lone Stensvik
Driver egen interiørbutikk,
Henningsvær
Høyde: 176 cm høy
Før: 85 kg
Vekt nå: 72 kg
Ned: 13 kg

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her