MORGENKOS: En kaffe latte på helmelk har like mange kalorier som en liten frokost.

Så mange kalorier er det i morgenkaffen

Publisert: 2018-10-22 15:47

En stor kaffe latte hver ukedag, bidrar med like mange kalorier som en stor melkesjokoladeplate.

Mange starter dagen med en kaffekopp fra en kafé eller kaffekjede på vei til jobben. Det er en luksus som kan slanke lommeboken og øke kaloriinntaket, om man ikke er bevisst. Det er nemlig stor forskjell på kaloriinnholdet i svart kaffe og de melkebaserte kaffedrikkene.

De fleste kaféer selger svart trakterkaffe, som vil være det mest kalorifattige alternativet. Filtrert kaffe uten melk gir nemlig ingen kalorier.

Om du foretrekker en liten slump melk i kaffen vil en halv desiliter lettmelk eller helmelk tilføre knappe 22–30 kcal.

Frappuccinoen: Triksene som sparer deg for fett og kalorier

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Kalorier i kaffe latte

En kaffe latte består av én sjettedel espresso og fem sjettedeler varmet melk, og kommer i en ganske stor kopp. Dermed er plass til mye melk i drikken. Type melk du velger spiller inn på næringsinnholdet, men den store størrelsen er det som teller mest for kaloriinnholdet.

En stor kaffe latte fra Espresso House har standardstørrelse på 400 gram, eller fire desiliter. Lages kaffedrikken på helmelk gir drikken cirka 230 kcal, ifølge deres egne nettsider. Den mest vanlige størrelsen er imidlertid glass eller kopper som rommer 3–3,5 desiliter. Det blir 2,5–3 dl helmelk og cirka 155–185 kcal på en kaffe latte.

Byttes helmelk med lettmelk vil samme kaffe latte gi cirka 110–130 kcal.

Drikker du en stor kaffe latte på helmelk (230 kcal) hver ukedag vil det til sammen utgjøre 1150 kcal. Det er litt mer enn en stor melkesjokoladeplate.

MOCCA: En kaffe mokka på helmelk gir 230 kcal.

Færre kalorier i cappuccino

Cappuccinoen kommer i en mindre kopp. Drikker du mye cappuccino kan valg av melk ha litt å si for kaloriinntaket. 150 gram cappuccino med helmelk gir cirka 70 kcal. Byttes helmelk med lettmelk blir det cirka 50 kcal i en like stor kopp.

På grunn av størrelsen er cappuccino et gunstigere valg enn kaffe latte dersom du ønsker å være litt bevisst på kaloriene du drikker.

Matspaner av iskaffe: Går nærmest under radaren kalorimessig

Ikke til hverdags

En kaffedrikk som inneholder mer kalorier enn kaffe latte er kaffe mocca. Espresso House tilbyr mocca latte med kremtopp. Koppen som rommer 4,4 desiliter vil gi 500 kcal om drikken lages på helmelk.

Kaffe mocca på helmelk i en litt mer moderat størrelse på cirka 3,2 desiliter gir det cirka 310 kcal.

Om du ønsker å redusere på kaffekjøpingen, så kan en kopp svart kaffe (med eller uten melk) tatt med hjemmefra spare deg for både kalorier og penger. Og så kan du heller unne deg en skikkelig god og fyldig kaffekopp en sjelden gang. Da smaker den sikkert ekstra godt også!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her