Klinisk ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll.

Velg smartere mat med matspaner Eli Anne Myrvoll

Publisert: 2022-11-01 09:37

Klinisk ernæringsfysiolog og Vektklubbs egen matspaner legger nye matvarer under lupen hver måned for å hjelpe oss å ta bedre valg!

Hvor sunne er egentlig matvarer som markedsføres med «mindre fett», «uten tilsatt sukker» og «fiberrik»? Har vitaminvann noe for seg og hvor nødvendig er det å tilsette ekstra protein i allerede proteinrike matvarer?

Som forbruker er det fort gjort å la seg forlede av lekker emballasje, selgende ord og uttrykk og ikke minst pris. Det skal godt gjøres å tolke næringsdeklarasjon og uforståelige ingredienslister på en rekke matvarer.

Heldigvis har vi i Vektklubb en matspaner som kan gjøre jobben for oss.

Eli Anne går grundig til verks når hun tester matvarer for å se hvor sunne de egentlig er. Visste du forresten at müslibarer ikke er stort bedre enn godteri eller at linse- og kikertchips slettes ikke er noe sunnere valg?

Til daglig jobber Eli Anne på Sørlandet sykehus i barne- og ungdomspsykiatrien. Hun er faktisk den eneste som har vært med Vektklubb helt siden oppstarten i 2005.

Eli Anne brenner for å få oss til å øke inntaket av grønnsaker, belgfrukter og nøtter, men er også opptatt av balanse i kostholdet. Hun mener at vi hovedsakelig bør spise mat som er sunn og helsefremmende, men at det også er plass til å spise kosemat som man spiser bare fordi man synes det er godt.

Eli Anne kan du også følge på Instagram under @matspaneren

Fem populære matspanertester fra Eli Anne:

Artiklene fra Vektklubb er en del av VGs nisjer og forholder seg til VGs trafikkregler. VG har som ambisjon å ha full åpenhet om bindinger personer som arbeider for VG måtte ha. Her vises en oversikt over relevante bindinger for eksterne redaksjonelle oppdragstakere som profileres i VG: Redaksjonelle bindinger. Siden oppdateres jevnlig.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her