Slik trener du på hjemmekontoret

Publisert: 2020-03-19 15:30

Stive skuldre, vond nakke og en rygg som verker. Timer og dager med hjemmekontor uten ergonomisk utstyr kan fort sette spor på kroppen.

Du er ikke alene om å kjenne det armer, skuldre, nakke og rygg etter mange dager med hjemmekontor.

– Personer som har mye stillesittende arbeid, eller sitter mye generelt, er også de som sliter mest med smerter i øvre del av ryggen, nakken, skuldrene og armene, forteller personlig trener og Vektklubbs treningsekspert, Silje Bjørnstad.

Skikk og bruk: Når du trener ute

Pausegym for kontorkroppen

Hun har derfor laget to treningsvideoer tilpasset deg som har hjemmekontor i disse dager.

Bjørstads budskap er tydelig: Ta pauser og beveg deg ofte!

– Å legge inn regelmessige avbrekk der du beveger litt på deg gjør derfor ekstra godt for kontorkroppen i tillegg til at du får en liten «mental timeout» fra arbeidsoppgavene dine, sier hun.

– Det skal ikke så mye til

Enkle øvelser som bidrar til å strekke litt på kroppen, i tillegg til å få i gang blodsirkulasjonen, har flere positive helseeffekter.

– Fra et fysiologisk perspektiv er menneskekroppen skapt til å være i bevegelse. Allerede fra første sekund du starter å bevege på deg får du økt sirkulasjon i kroppen og energiforbruket ditt øker, forklarer Bjørnstad.

Les også: Tren hele kroppen hjemme

Øker arbeidskapasiteten

Det kan være krevende å sjonglere hjemmekontor med pass av barn som er hjemme fra skole og barnehage. Likeveld kan det være positivt for jobben at du gjør litt «pausegym» i fem minutter.

– Korte pauser med bevegelse kan også ha positiv effekt på både arbeidskapasitet og energinivå. I tillegg føles det gjerne godt å strekke litt på kroppen, noe som kan løfte humøret på slutten av arbeidsdagen, fastslår treningseksperten.

Andre treningsprogram fra Silje:

Ettbeinsøvelser: Treningen som gir bedre styrke, balanse og bevegelighet

Fem øvelser med minibands

Styrkeøkt uten utstyr, kun egen kroppsvekt

Sirkeltrening i stua - ferdig på 10 minutter

Styrkeøkt med barn som vekt

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

19 timer

25minutter

40 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her