"Trekke inn" magen

Publisert: 2009-04-16 10:59

Jeg er 24 år, 170 cm høy, og 72 kilo. Jeg sliter med en mage som er alt for stor i forhold til resten av kroppen min. Det skal også sies at det har lagt seg en del fett der, men jeg har alltid sett gravid ut. Jeg har forøvrig et svangerskap bak meg også. <br />I dag er barnet vårt ett år og syv måneder.<br /><br />Store deler av mageproblemet er at det i mitt tilfelle også er genetisk med en sånn mage at vi ser gravide ut. Uavhengig av vekten vår.<br /> <br />Jeg vil jo gjerne gjøre noe med dette da, og lurer da på om det i tillegg til kostholdsendringer, er noen øvelser som faktisk hjelper på magen, slik at den "trekker seg inn"? <br /><br />Dette har i de siste årene gått mye på psyken min, og selvtilliten er der etter, dessverre.<br /><br />Hilsen fra Tone

Når du skal stramme opp og styrke mageregionen, bør du trene både mage og rygg. Her ligger Trine Hattestad på magen og trener korsryggen og kroppens senter med øvelsen "Svømming".


Hei Tone!
Jeg vil absolutt tro at pilates vil være en treningsform som vil passe deg veldig godt. Målet med pilatestrening er å styrke og stramme opp mageregionen, så du vil få flatere mage og sterke magemuskler.
Det er enkle øvelser hvor det er fokus på riktig pust og teknikk på øvelsene. Etter litt trening vil du få godt tak på øvelsene.
Hattestad viser pilatesøvelser du kan gjøre hjemme
Det finnes gode DVD´r som har flere vanskelighetsgrader. Det gir muligheten til å trene hjemme på riktig nivå for deg. Du trenger bare en matte å ligge på. Pilatesroom har en fin dvd med tre vanskelighetsgrader, den bruker jeg mye.
Håper det kan være noe for deg, prøv det er veldig god trening.
Lykke til!
Vennlig hilsen Trine Hattestad
Les spørsmål og svar om pilates her

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Trosse smerter?

Trosse smerter?

Jeg er en kvinne på 34 år som nylig har startet opp i Vektklubb. Jeg er 40 kilo overvektig, og skal på lang sikt prøve å bli kvitt så mye av overvekten som jeg klarer.<br />Jeg har artrose i L4 og L5, scoliose i nedre del av ryggen, og en sammenklemt skive (mellom L4 og L5). Jeg har også såkalt nakkesyndrom, kroniske betennelser i skuldre, armer og nakke. Alt skyldes mangeårig kontorjobb og ellers mye stillesitting.<br />Jeg har begynt å trene pilates hjemme. Har en dvd "Power of Pilates" som jeg trener etter. En del av øvelsene gjør vondt, spesielt der jeg legger mye vekt på armer og skuldre (det verker, svir og brenner), og øvelser der jeg ligger på rygg og gjør mageøvelser (presser korsryggen i gulvet). <br />Skal jeg fortsette å presse meg gjennom øvelsene selv om det gjør vondt? Eller skal jeg unngå dem helt? <br />Noen gode råd til andre øvelser jeg kan gjøre isteden? Har ingen vekter eller andre hjelpemidler. Føler at jeg må få styrket mage og rygg for å ikke bli enda verre i ryggen.<br />Med hilsen Elin

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her