De har gått ned 199 kilo!

Nina Schmidt
Publisert: 2010-11-15 13:35

Disse tolv personene har til sammen gått ned 199 kilo på et drøyt halvår!

Fra venstre: Lena Devik (35), Liv Schau Clarke (60), Turid Christiansen (64), Kari Middlemiss (56), Eva Moland (46), Hilde Larsen (39), Jan Tjerbo (42), Eva-Lill Lambrechts (26), Joachim Jensen (30), Ole Martin Davidsen (42), Marita Måseidvåg (40) og Knut Magerholm (33).

Det er ikke ønsket om å ta seg bra ut som er den største drivkraften bak vektnedgangen til disse tolv medlemmene av VGs vektklubb.no.

Å komme i bedre form og få bedre helse og mer overskudd - og samtidig bli mer fornøyde med seg selv - er motivene bak kilotapet.

- Begge foreldrene mine var overvektige og døde på grunn av hjertesykdom. Moren min ble bare 59 år, faren min 66. Å få barn selv ble litt av en vekker for meg. Jeg har tenkt å ha mange kvalitetsår sammen med datteren min og kona, sier Ole Martin Davidsen (42).

Ole Martin er kokk av yrke og bosatt i Eidfjord i Sogn og Fjordane. Med hjelp fra VGs vektklubb.no har han tatt av 18 kilo de siste månedene.

- Jeg trener nå jevnlig og har aldri følt meg bedre i kroppen og aldri vært i bedre form enn jeg er nå, sier Ole Martin.


Arvelig belastet
Eva-Lill Lambrechts (26) fra Tvedestrand og bosatt i Oslo er arvelig belastet med blant annet høyt kolesterol.

- Jeg får sjekket blodfettverdiene mine hos lege jevnlig fordi det ligger overvektsrelaterte sykdommer til familien. Mamma har hatt hjerteinfarkt, og derfor begynte jeg å bli fysisk aktiv selv. For meg er ikke vekten så viktig, at jeg har gått ned i vekt ser jeg mer på som en bonus, for jeg har aldri vært direkte tykk, sier hun.

Hun dro på seg en del ekstra kilo da hun ble samboer, men har nå gått ned 12 kilo.

Vektklubb.no feirer nå ettårsjubileum. De 12 som har gått ned 199 kilo til sammen, har i snitt vært medlemmer i 6-7 måneder.

Å gå ned i vekt gir stor helsegevinst, selv med bare noen få kilos vekttap.

Ifølge seksjonsoverlege Leiv Ose ved Lipidklinikken på Rikshospitalet vil helsen din bli merkbart bedre med en vektnedgang på mellom fem til ti prosent av kroppsvekten din.

Hvis du veier 120 kilo, vil både hjertet ditt, leddende dine og blodsukkeret ditt - for å nevne noe - ha svært godt av en vektreduksjon på mellom seks og tolv kilo.


Les mer under om hvor bra det er for helsen din at du går ned i vekt. Selv ti prosents vektreduksjon gir deg en mye bedre helse, ifølge ekspertene.Les mer om hver enkelt av de 12 medlemmene her

Av Nina Schmidt

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her