Jeg gikk i løpet av 10 måneder (2004) ned 20 kilo ved å spise lite. (Jeg bodde da i utlandet). Jeg var nok litt mer aktiv enn nå, men det var også veldig varmt der jeg bodde. Da jeg kom hjem, gikk jeg opp de 20 kiloene med en gang og har ligget stabilt på det etter det. Har jeg forstyrret forbrenningen ved å spise så lite? Jeg merker nå når jeg skal prøve å gå ned i vekt, at jeg er redd for å spise, og da skjer vel det samme om igjen? Hvordan økes forbrenningen samtidig som jeg går ned i vekt? Er det bedre for forbrenningen å spise tidlig frokost, eller kan jeg gjøre som nå å spise klokken 09.30? Jeg spiser ikke om kvelden.<br />Vennlig hilsen Astrid
Hei, Du har nok ikke ødelagt forbrenningen din ved å ha hatt 20 kilo lavere kroppsvekt enn det du har nå. Ut fra det du forteller om ditt utenlandsopphold, er det ikke lett å si hvorfor du gikk så mye ned i vekt i den perioden. Kanskje du spiste mye grønnsaker, og lite fete melke- og kjøttprodukter, samtidig med at du var mer fysisk aktiv enn du er nå? Likevel er det bare å sette i gang med å spise sunt og passe lite, samtidig med at du øker din fysiske aktivitet. Fysisk aktivitet er måten å øke forbrenningen på. Lykke til! Vennlig hilsen Christian A. Drevon
Gå ned i vekt på den sunne måten!
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.