Tok av 17 kilo med Vektklubb.no!: Ble tykk etter barnefødsel

Publisert: 2011-12-23 14:08

I de tre siste månedene av svangerskapet la Rebecca på seg mange ekstra kilo. Det eneste som hjalp mot den konstante kvalmen, var å spise. Samtidig fikk hun bekkenløsning, og hadde vondt for å bevege seg.

Rebecca Eloise Normann Ofte (25) brukte to år på å finne igjen formen og vekten fra før hun ble gravid. Nå jobber hun med å holde vekten stabil.

Foto: Robert S. Eik

- Mot slutten av svangerskapet kjøpte jeg en ellipsemaskin fordi jeg trengte å bevege meg litt. Men jeg klarte bare maks fire minutter av gangen, sier Rebecca Eloise Norrman Ofte (25) fra Skien, bosatt i Oslo.

Slik så Rebecca ut da hun var på sitt tyngste.

Foto: Privat

Rebecca, som er student og ferdig på lærerhøyskolen til våren, har brukt nærmere to år på å kvitte seg med 17 kilo fett.

- De første månedene etter fødselen brydde jeg meg ikke så mye overvekten. Jeg var bevisst på ikke å gå på vekten, jeg ønsket å være mer opptatt av barnet mitt enn av meg selv. Jeg tenkte at jeg fikk ta vekten litt senere, forteller hun..

Har du spørsmål om kosthold og overvekt? Møt professor i ernæring Christian A. Drevon tett på nett mandag kl 15. Du kan sende inn spørsmål allerede nå!

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Synger på oppdrag

Etter noen måneder bestemte hun seg for å gjøre noen endringer, slik at hun skulle få sin normale kroppsvekt tilbake. Hun hadde vært normalvektig og hatt god kondisjon før svangerskapet.

- Jeg er sanger, og som sanger er du avhengig av å ha god kondisjon. Når du bruker stemmen som instrument, må du kunne holde tonen uten å måtte stoppe for å trekke pusten. Dette krever kondisjon. Jeg merket at jeg var i dårlig form etter bekkenløsningen, sier Rebecca.

I tillegg til å få tilbake formen, ønsket hun å se bra ut for mannen sin.

- Jeg ønsket å se ut slik jeg gjorde da vi giftet oss. Det er sikkert ikke politisk korrekt å si dette, men slik var det. Han ville selvsagt vært like glad i meg uansett, men jeg ønsket å se bedre ut både for ham og for meg selv.

Naturlig vektreduksjon

Rebecca har gått ned i vekt ved hjelp fra verktøyene i Vektklubb.no. At hun har brukt lang tid på vektreduksjonen, har vært en bevisst strategi.

- Jeg kunne ha brukt kortere tid, men jeg ville ikke at kroppsvekten min skulle ta all oppmerksomheten i familielivet vårt. Jeg har valgt å ha fokus på mannen min og datteren min, og har derfor valgt ikke å gjøre noen drastiske endringer. Vekten har derfor gått saktere ned.

Det har likevel vært krevende til tider, synes hun.

Her er Rebecca stylet av Vektklubb.no i bukse fra Just female (kr 599), gullgenser fra Second female (kr 599), halsring fra Dixi (kr 299), sølvarmbånd fra Celine Engelstad (kr 3850) og skoletter fra DNA til 1199. Styling: Tom Greni. Hår: Una Namløs.

Foto: Robert S Eik

- Jeg har aldri vært redd for at jeg ikke skulle nå målet mitt, men jeg har vært litt utålmodig til tider. Å gå ned i vekt krever tross alt ganske mye innsats. Men nå er målet nådd, og vel så det.

Rebecca satte seg som mål å gå ned i vekt fra 80 til 65 kilo. Nå veier hun 63, og er kjempefornøyd.

Mat er ikke skambelagt

- Nesten beklageligvis er mye av min selvfølelse knyttet til kroppen. Jeg skulle ønske det ikke var sånn. Ikke all selvfølelse, selvsagt, jeg har jo tanker om at jeg er verdt noe selv om jeg ikke hadde vært så tynn som jeg er nå. Men det er lettere å være fornøyd med seg selv når jeg ikke har veldig mange overflødige kilo. Jeg vet at det ikke er riktig å tenke slik, men sånn er det, sier Rebecca åpent.

Hun har også bestemt seg for at det å skeie ut i matveien ikke er et nederlag.

- Å spise kaker og sjokolade anser jeg som en del av et vanlig liv. Man spiser jo kaker i selskaper, for eksempel. Jeg ønsker ikke å knytte skamfølelser til noe som er normalt og vanlig. Det er veldig mange mennesker som bruker mat til å trøste seg med. Hvis noen matvarer er skambelagt, kan man ende opp med å spise mer av dem.

Rebecca er med i Årets medlem 2011-konkurransen i Vektklubb.no. Les om kandidatene og avgi din stemme fra og med i morgen! Alle som avgir stemme, er med i trekningen av ti gratis medlemskap i Vektklubb.no.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her