Hanne Torvø

Taco slik du aldri før har smakt det: Sushi-taco

Publisert: 2020-09-11 11:52

Den spesielle kombinasjonen kan nok overraske mange, men er verdt er forsøk. Særlig om du vil gjøre tacoen ekstra sunn, eller trenger inspirasjon til en spennende fiskemiddag.

Liker du taco? Så klart! Liker du sushi?

Om svaret er «ja» eller bare «sånn passe», kan denne oppskriften kanskje bli en ny favoritt som du like fint kan spise til hverdag som helg.

Enkle triks: Slik gjør du tacoen sunnere

Matentusiast Hanne Torvø (55) fra Gjerdrum smakte sushi-taco for første gang på en restaurant på den greske øya Kárpathos.

– Jeg har forsøkt å gjenskape kombinasjonen av rå laks med nydelige grønnsaker servert i tacoskjell toppet med en deilig wasabimajones i denne oppskriften. Det er ikke så veldig lett å få samme resultat som en veldig dyktig MasterChef, men denne duger likevel, forteller hun Vektklubb.

Torvø ønsker å formidling sitt brennende engasjement for sunn og smakfull mat ved å dele oppskrifter via Instagramkontoen @sunne_matgleder.

Hanne Torvø

Salatblandingen bør i hvert fall inneholde mango, avokado, agurk og rødløk, råder Torvø. Det passer ekstra godt sammen med laks, og er ingredienser som ofte brukes i makiruller. Ellers kan man bruke litt av det man har.

– Wasabimajonesen er en blanding av nettopp wasabi og majones, så her kan man smake selv hvilken styrke som passer, tipser Torvø.

Kan være kaloribomber: Ikke gå i sushi-fellen

Om rå fisk ikke er din greie kan du fint steke eller ovnsbake laksen.

Oppskrift på sushi-taco:

Hanne Torvø

1 fylt tacoskjell gir cirka 197 kcal

12 stk. tacoskjell
450 g salmalaks

1/2 stk. rødløk
1/2 stk. rød paprika
1/2 stk. grønn paprika
1/3 stk. agurk
1 stk. avokado
1 stk. mango
100 g rettich
1 stk. lime
50 g purreløk
40 g salat og rucola

Wasabimajones:
70 g majones
30 g wasabi (eller etter ønske)

Slik gjør du det:

1. Varme tacoskjellene etter anvisning på pakken.

2. Kutt opp og bland sammen salatingredienser i en salatbolle. Du kan gjerne bruke det du har, men litt mango, avokado, agurk og rødløk er en uslåelig kombo med laks.

3. En blanding av litt olivenolje, lime og hvitløk gjør seg også godt over salaten.

4. Wasabimajonesen er en blanding av majones og wasabi. Smak selv hvilken styrke som passer.

5. Del salmalaksen i passe små biter.

6. Ha salat og laks i tacoskjell og topp med wasabimajones.

Vektklubbmedlemmer kan logge oppskriften i kaloridagboken her!

Hanne Torvø

Følg @vgvektklubb på Instagram for enkle tips og råd for en sunnere livsstil!

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her