TACOGODT: Coop vegetardag har kommet med Tacofyll - en ferdigblanding til tacokvelden laget på hakket erteprotein. Helt vegetarisk, helt vegansk og ganske godt.

Matspaneren: Vegetaisk tacofyll - smaker nesten som vanlig taco!

Publisert: 2016-10-17 12:00

Coopkjeden har utvidet sitt «Vegetardag»-sortiment med fire nye produkter. Vi har testet tacofyllet.

Som svar på at det norske folk etterspør stadig flere vegetariske og veganske produkter har flere butikkjeder nå kommet med ulike kjøtterstatninger. For noen uker siden skrev jeg om OUMPH!, en serie veganske produkter som er blitt godt mottatt i Norge, og som du finner hos Meny og Kiwi. Coopkjeden har også kommet med en rekke tilsvarende produkter. I sommer kom to typer vegetarburgere , og nå i høst har de utvidet sitt sortiment, som de kaller «Vegetardag», til også å gjelder tacofyll, pulled, salatterninger og nuggets. Jeg har testet tacofyllet.

Innhold:

Coops vegetardagprodukter består av erteproteiner, i motsetning til Oumph! og flere andre vegetarprodukter som gjerne består av soyaproteiner. Dette har for så vidt liten praktisk betydning annet enn for de som er allergiske mot soya. Både soyabønner og erter er sunne og næringsrike belgfrukter.

Tacofyllet har i tillegg rapsolje, salt og ulike smakstilsetninger som koriander, hvitløk og chili.

Lyst til å prøve deg på din egen «Vegetardag»? Les om kjøttfri mandag her!

Hva smaker det?

Tacofyllet ble populært her i huset. Det er mildt krydret, mildere enn hvis du krydrer en pakke kjøttdeig med en pose tacokrydder, så også barna syntes dette var bra. Tacofyllet består av små biter som kan ligne på finhakket kjøtt, men som er litt grovere enn kjøttdeig. Det ser nesten ut som smårettbacon. Selv likte jeg både konsistens og smak godt, og det passet perfekt sammen med grønnsaker, tacosaus og lettrømme i tortillalefser. Denne kommer jeg nok til å kjøpe flere ganger, og jeg gleder meg til å prøve de andre produktene i serien.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Hvor sunt er det?

Som jeg har sagt før: belgfrukter er både næringsrikt og fiberrikt og absolutt en matvaregruppe vi burde spise mer av. Belgfrukter er, i tillegg til å være sunnere enn kjøtt, også en betydelig mer bærekraftig matvaregruppe enn kjøtt. Jeg heier på produsentene og butikkjedene som har begynt å tilby oss flere kjøtterstatninger basert på belgfrukter. Dette gjør det enkelt for folk flest å velge både sunnere og mer bærekraftige middager framover!

Visste du at en liten opprydning i kjøleskapet kan hjelpe deg å spise litt sunnere? Les hvordan her!

Tacofyllet er imidlertid kraftig saltet. 1,4 prosent salt er litt i meste laget. Jeg hadde gjerne sett at Coop jobbet med å få saltinnholdet ned til cirka 1 prosent, noe som er en mer akseptabel mengde hva angår ferdigmat generelt. En saltreduksjon vil gjøre dette til et enda sunnere produkt, både for voksne og barn.

NESTEN SOM ORIGINALEN: Tacofyllet minner om finhakket kjøtt, og smaker litt mildere enn om du blander en pakke kjøttdeig med tacokrydder.

Ferdigblandet tacokrydder som skal tilsettes kjøttdeig, er også veldig salt. Hvis du blander en pose tacokrydder med en pakke kjøttdeig (400 gram, en type uten salt og vann) vil saltinnholdet bli cirka 1,2 prosent. Bruker du den originale kjøttdeigvarianten som er blandet med salt og vann vil saltinnholdet bli hele 2,3 prosent.

Næringsinnhold:

Per 100 gram vare:

Energi: 215 kcal

Fett: 11 gram, hvorav mettet fett 0,8 gram

Karbohydrater: 7,1 gram

Protein: 21 gram

Salt: 1,4 gram

TOPP TACO: Tacofyllet passer perfekt sammen med grønnsaker, tacosaus og lettrømme - i skikkelige tortillalefser.

Sammenlignet med lignende matvarer:

Kjøttdeig, original med salt og vann (uten tacokrydder): 194 kcal, 14 gram fett hvorav 7,2 gram mettet fett, 0 gram karbohydrat, 17 gram protein og 1,1 gram salt.
Kjøttdeig uten salt og vann: 202 kcal, 14 gram fett hvorav 7,1 gram er mettet fett, 0 gram karbohydrat, 19 gram protein og 0,1 gram salt.
Kyllingkjøttdeig: 142 kcal, 7,8 gram fett hvorav 2,4 gram mettet fett, 0 gram karbohydrat, 18 gram protein og 1,3 gram salt.
Vegetarfarse (Hälsans kök): 147 kcal, 3 gram fett hvorav 0,3 gram mettet fett, 9 gram karbohydrat hvorav 6 gram kostfiber, 18 gram protein og 1,4 gram salt.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her