TOK GREP: Det er tre år siden Sissel Karin Eide bestemte seg for å ta grep om helsa og gå ned i vekt. Hun tok av 50 kilo, og har siden 2014 holdt vekta.

Gikk ned 50 kilo på ett år!

Publisert: 2017-04-03 08:43

Sissel Karin Eide gikk ned nesten femti kilo etter å ha meldt seg inn i Vektklubb. Nå, tre og et halvt år senere, holder hun seg fortsatt i god form. 

Etter sommeren 2013 meldte Sissel seg inn i Vektklubb etter å ha sett bilder av seg selv fra ferien. Hun var kommet til et punkt der hun ikke likte det hun så, hun syns hun var for stor. Derfra gikk det kun én vei, hun gikk ned 49 kilo på elleve måneder og har holdt seg stabil siden det.

– Når jeg først bestemte meg var det ingen vei tilbake. Jeg gikk ned i vekt og jeg gikk ikke opp igjen, forteller hun.

SÅ FERIEBILDER: Det var bildene fra sommerferien som ga Sissel det sparket hun trenge for å starte vektnedgangen.

Var det enkelt for deg?

– Ja, på en måte. Men jeg la jo inn en innsats for det. Jeg var streng hele tiden – uansett årstid og høytid. Hvis jeg skulle skeie ut, skeiet jeg ut med måte. Vektklubb har mottoet «du kan spise alt, men ikke alltid», og det følger jeg. Vi kan spise det vi liker, men i mindre kvanta.

Ekspertene var imponert

I 2015 fikk Sissel en tredjeplass i Vektklubbs konkurranse «Årets Vektklubbmedlem for 2014». Hun ble hedret av treningsekspert Roger Holmedal og fagjuryen for å ha klart å finne en stil som ble en naturlig del av hverdagen, både når det gjaldt mat og trening.

Selv om vekten mer eller mindre har holdt seg stabil forteller Sissel at hun går litt opp om vinteren, og ned de samme kiloene til sommeren. Det er hun derimot ikke noe engstelig for, da hun har innsett at flere har det på samme måte. Denne vinteren fikk hun en skade rett før jul og hadde en operasjon som gjorde at hun ikke kunne trene. Når julen kom gikk hun derfor opp mer enn hun likte. Nå er hun på vei ned igjen, og er like streng mot seg selv som hun var helt i starten.

Finn det du liker

Tidligere endte Sissel ofte opp som støttemedlem hos treningssenteret. Så fant hun ut at det var turer med staver og løping ute som var hennes greie. I tillegg liker hun godt å trene Zumba hjemme i stua. Nå trener hun fire til fem ganger i uken og hennes tips til alle som sliter med treningen er å gjøre noe man liker.

– Hvis det ikke er noe spesielt som forhindrer deg, så er det jo bare å trene, forteller hun.

Suksesshistorie: Tone gikk ned 26 kilo uten å trene.

Når det kommer til matvaner lever Sissel etter å spise alt med måte. Det beste hun kan spise er brød med egg og kaviar. Da blir hun mett, og kroppen og hodet fungerer lenge. Når det kommer til fristelser har hun kun én ting å si:

– Du må være streng med deg selv! De som har vektproblemer har jo et problem, og hvis man ikke er streng med seg selv vil man gå opp igjen. Det handler om å begrense seg – og noen ganger mer enn litt. Aktivitetsnivå må også selvsagt tas i betraktning.

Fristelser er ikke et stort problem for Sissel selv, men hvis det skulle være noe hun får fryktelig lyst på ser hun an hva som er mulig ut ifra hva hun har fått i seg resten av dagen. Ellers holder hun godteriet til én dag i uken, og holder seg helt unna alkohol. Hvis valget står mellom en liten skål med godteri eller et glass vin, forteller hun at valget lett faller på snopet.

SLANKERE OG GLADERE: Sissel stråler etter at hun gikk ned hele 50 kilo. FOTO: JANNE MØLLER-HANSEN, VG

Snakke med andre

Av Vektklubbs verktøy er det forumet som har vært til størst hjelp for Sissel. Der har hun "snakket" med andre medlemmer og deltatt i konkurranser medlemmene har laget selv. Det syns hun er god motivasjon.

I starten av vektnedgangen brukte Sissel dagbok-funksjonen til Vektklubb mye, der hun registrerte alt hun spiste og trente. I dag er det forumet som er viktigst for henne, og hun forteller at det er forumet som har vært til størst hjelp ved vektnedgangen.

– Det er god motivasjon og det er gøy å få noen spark i rumpa, smiler hun.

Bård holdt på å miste jobben på grunn av vekten.

Bedre helse

For Sissel har helsen vært en av de største motivasjonene. Hun forteller at hun gjennom regelmessig trening og sunn mat holder helsen i sjakk. Ryggproblemene hun har hatt er blitt bedre og hun merker at kroppene er blitt lettere. Også den mentale helsen er bedre. En bonus er at Sissel endelig liker å shoppe:

– Før hatet jeg det, men nå syns jeg det er gøy fordi jeg kommer inn i små størrelser. Det er en voldsom motivasjon. Jeg vet jeg har gjort kroppen min en god tjeneste.

Sissels beste tips til alle som vil ned i vekt er å spise lite og ofte.

– Finn ut hva slags innhold og hvor mye kalorier det er i ulike matvarer og drikkevarer. Husk også alltid grønnsaker til måltidene. Forsyn deg med grønnsaker først, deretter de andre komponentene. Selv har jeg alltid halve tallerkenen med grønnsaker til middag, forteller hun.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Deilig lørdagsmeny under 1300 kalorier

Få sterkere kropp sammen

Få opp formen etter ferien

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her