Helgens beste oppskrifter med pesto
Lag pestoen selv og smakstilsett helgens beste middager og salater!
Nyt den deilige årstiden med mat som metter og frister hele familien. Sommerkoteletter, friske salater eller grillet makrell er bare noe av det som er godt nå.
Det fine sommerværet har gjort det enklere å nyte middagen ute. Det finnes vel ikke noe bedre sted å nyte familiemiddagen enn på sin egen balkong, terrasse eller hage.
Alle som slanker seg vet hvor tøff denne tiden kan være, nå som fristelsene står i kø for å spolere dietten din. Ta kontrollen selv og lag deilige sommermiddager som metter.
504 kalorier per porsjon, oppskriften er for én porsjon
Du trenger:
1 stk kyllingfilet naturell
1 ss sesamfrø
Salt og pepper
50 gram durumhvete nudler (Santa Maria)
1 ss peanøttsmør
2 ss soyasaus
0,5 ts cayennepepper
2 ss vann
1 stk strimlet vårløk
0,5 stk. lime
Slik gjør du:
1. Legg kyllingfileten flatt på en skjærefjøl og lag et dypt snitt i den på langs. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom. Brett ut fileten slik at den blir dobbelt så stor, og bruk hånden til å klemme den flat. Lag “hale” ved å lage et snitt i den tynneste delen av fileten.
2. Dryss sesamfrø og litt salt og pepper på begge sider av fileten. Legg den i en liten ildfast form, og stek i stekeovnen på ca 200 grader i 15 minutter.
3. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
4. Mens nudlene koker, visp sammen peanøttsmør, soyasaus, kajennepepper, halvparten av limen og vann. Hell av vannet på de ferdige nudlene, og vend dem inn i sausen sammen med finstrimlet vårløk.
Legg opp maten på en tallerken sammen med en limebåt til å presse over
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).
Dessert? Se hvordan du lager saftige ispinner.
612 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 2 porsjoner
Du trenger:
2 stk sommerkoteletter
0,5 ts karve
2 ss olivenolje
6 stk aspargestopper
40 gram ruccolasalat
50 gram blåmuggost, skivet
4 stk valnøtter
Slik gjør du:
1. Lag dressing ved å knuse karvefrøene i en morter. Bland med olje og sitron.
2. Ha i en bolle med aspargestopper og salatblader. Bland godt og fordel på tallerkener. Ha på ost og strø nøtter over.
3. Grill sommerkotelettene på høy varme, ca 2-3 minutter på hver side. Legg dem på en kjøligere sone på grillen og la dem steke i 2-3 minutter til.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).
Tørstedrikker: Gode alternativer til usunne kaloribomber.
149 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 8 porsjoner
En søt og frisk sommersalat; det perfekte tilbehøret til middag eller som et lett og sunt «kosemåltid».
Du trenger:
2 pakker ruccolasalat
2 stk mango
400 gram bringebær
100 gram mandler, skåldet
2 dl yoghurt, lett naturell
Slik gjør du:
1. Vask og tørk salaten.
2. Skrell og kutt mangoen i passende biter.
3. Ha ruccola, mango, bringebær og skåldede mandler i en skål.
4. Legg på skjeer av yoghurt naturell eller melonyoghurt før servering.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).
Fikk du med deg: Drikker du nok vann?
578 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 4 porsjoner
Du trenger:
400 gram spekeskinke
8 stk potet
400 gram sommerkål (nykål)
1 ss myk plantemargarin
0,5 dl vann
0,5 ts salt
0,25 ts svart pepper
3 dl lettrømme
2 ss persille
Slik gjør du:
1. Kok potetene.
2. Del kålen i fire. Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt margarin i en kasserolle, ha i kokende vann, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.
Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).
494 kalorier per porsjon, oppskriften holder til 4 porsjoner
Du trenger:
750 gram makrell
Salt og pepper
1 ss rapsolje
Sommersalat:
1 stk tomat
12 stk reddik
0,5 stykk slangeagurk
1 ss gressløk
1 dl baconost 8%
1 dl rømmekolle
1 ss melk, ekstralett
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Skjær makrell i serveringsstykker og dryss på salt og pepper.
2. Pensle stykkene med olje og grill dem ca. 2 minutter på hver side.
Sommersalat:
3. Skjær tomat i tynne båter, reddik og agurk i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og finhakket gressløk.
4. Pisk sammen baconost og lettrømme, og spe med litt melk til det blir en fyldig dressing.
5. Smak til med salt og pepper, og hell dressingen over salaten.
6. Server nystekt makrell med sommersalat og brød og/eller nykokte poteter ved siden av (må loggføres separat i dagboken).
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer).
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
Gode alternativer til flytende kaloribomber
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Lag pestoen selv og smakstilsett helgens beste middager og salater!
Det er ikke alltid like lett å passe på kaloriinntaket i helgene, men om du følger denne matplanen skal du være helt innafor.
Lyst på noe godt i helgen? Her er både lunsj, middag og dessert som kan friste - uten at det sprenger kaloribudsjettet.
Nyt de beste råvarene denne sesongen har å by på. Epler og sopp er aller best på høsten. Prøv deg frem med disse deilige høstoppskriftene.
Det er høysesong for skrei fra januar og ut mars. Et klassisk skreimåltid serveres ofte med poteter, gulrot og smør. Her får du en ny, spennende vri!
Fisk er noe av det beste du kan spise til middag; sunt, godt og fullspekket med omega-3.