Lag sunne og lette supper med høstens råvarer
Bruk sesongens råvarer som inspirasjon for middagsplanleggingen.
Grønnsakene er ekstra smakfulle nå på høsten. En rykende varm suppe med sunne ingredienser er derfor perfekt på middagsbordet i hverdagene.
Det er nok mange som kjenner seg igjen i at kreativiteten daler litt på ettermiddagen. Middagen skal handles inn, og ikke bare du, men hele familien skal bli fornøyd med dagens måltidsvalg.
Ekstra utfordrende er det jo da - når sulten skriker i magen - å finne noe sunt å spise.
God planlegging er alltid lurt, og har du råvarene kan du enkelt smelle sammen en deilig suppe som metter godt.
Søker du gjennom oppskriftene på vektklubb.no (kun tilgjengelig for Vektklubb-medlemmer) vil du finne mange flere, men her er noen av våre beste suppeoppskrifter, super for en kjølig høstdag.
Til 2 porsjoner, 364 kcal per porsj.
Du trenger:
300 gram biffstrimler
1 ss smør til steking
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk buljongterning
1 l vann
1 stk. lime, saften
1 ss soyasaus
1 stk fersk chili
1 ss revet ingefær
1 fedd finhakket hvitløk
1 plate fullkornsnudler
Bønnespirer
2 stk vårløk
Slik gjør du:
1. Kok opp vann og legg i buljongterningene. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.
2. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
3. Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter.
Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander.
Vi har erstattet kjøttkraft, slik det står i originaloppskriften med kraft av buljong på grunn av kaloriinnholdet.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
Til 4 porsjoner, 217 kcal per porsj.
Du trenger:
1 stk. purre
1 stk brokkoli
1 l vann
2 terning kyllingbuljong
1 ss pesto
1 dl matfløte 20%
0,25 stk sitron, saften
1 ts salt
1 ts pepper
Posjerte egg:
4 stk egg
1 l vann
1 ts salt
1 ts eddik 7 %
Slik gjør du:
1. Vask purren godt og snitt den fint opp. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, del den på langs og skjær i tynne skiver.
2. Kok opp vann og terninger med hønsebuljong. Ha i purre og brokkoli og la det koke til alt er mørt.
3. Mos alt til en jevn suppe med en stavmikser eller food prosessor.
4. Kok opp suppen på nytt og smak til med pesto, kremfløte, sitronsaft, salt og pepper.
5. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
Server purre- og brokkolisuppe med posjert egg.
Vi har erstattet kremfløte med matfløte, og kuttet ned på mengder pesto på grunn av kaloriinnholdet.
I originaloppskriften skal suppen toppes med en spiseskje olivenolje per porsjon, men du kan med gjerne sløyfe dette da olivenolje er svært kaloritett.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
Til 4 porsjoner, 230 kcal per porsj.
Du trenger:
5 dl hønsebuljong
5 dl lettmelk
400 gram jordskokk, rå
1 ss matolje til steking
100 gram bacon, magert
1 dl kruspersille
Salt og pepper
1 ss valnøttolje
Slik gjør du:
1. Kok opp buljong og melk.
2. Skrell jordskokkene og skjær to av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.
3. Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.
4. Ha suppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
Til 4 porsjoner, 148 kcal per porsj.
Du trenger:
1 dl gule linser, tørre
1 ss soyaolje
5 stk finhakket vårløk
2 fedd hvitløk
1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
2 stk gulrot
1 stk persillerot
1 l grønnsaksbuljong
1 dl persille
1 stk squash
Slik gjør du:
1. Skyll linsene og kok dem i 10-15 minutter.
2. Fres vårløk og hvitløk blankt i oljen i en varm panne. Tilsett gulrot- og persillerotterninger. Rør om.
3. Hell på buljong. Ha i et laurbærblad og la det koke i 5 minutter.
4. Skyll squashen. Bruk et spiralizer (et kjøkkenredskap som lager spagettistrimler) eller bruk en potetskreller og lag tynne bånd.
5. Tilsett squashspagetti og linser i suppen, og kok opp.
6. Smak til med litt salt og pepper.
Ønsker du suppen litt mer kremet? Mos halvparten av suppen med en stavmikser før du tilsetter squashspagetti.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
Følg @vgvektklubb på Instagram for enkle tips og råd for en sunnere livsstil!
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Bruk sesongens råvarer som inspirasjon for middagsplanleggingen.
Mange hevder at frokost er det viktigste måltidet, men vi slår et slag for middagen. Måltidet er viktig både for vekt, helse og familielivet. Her er fem deilige middagsoppskrifter du kan prøve!
Nyt de beste råvarene denne sesongen har å by på. Epler og sopp er aller best på høsten. Prøv deg frem med disse deilige høstoppskriftene.
Er du opptatt av å spise sunt, og eventuelt kalorifattig, bør du rydde plass på kjøkkenbenken til gresskar!
Denne suppen er proppfull av grønnsaker og er ferdig på 45 minutter.
Bruk høstens deilige gresskar i matlagingen. Det er enklere enn du tror!