Privat

Gått ned 50 kilo!: Brukte mat som unnskyldning og trøst

Publisert: 2014-11-13 13:49

- Man blir veldig god på å lure seg selv når man er såpass stor, forteller Ingun Stigen.Å gå ned 50 kilo krever en grundig tankejobb og målrettede livsstilendringer. Her er Inguns suksesshistorie om hvordan hun slanket vekk kiloene.

Derfor slet jeg med vekten:

Jeg var altfor glad i mat og har vært en typisk følelsesspiser. Jeg brukte mat som unnskyldning, trøst, for å feire og som belønning.

Vendepunktet:

Under graviditeten ble jeg svært dårlig gikk faktisk ned i vekt. Jeg tenkte at jeg kunne ikke «kaste bort» denne vektnedgangen. Etter jeg fikk barn fikk jeg problemer med galleblæren. Kroppen sa rett og slett i fra at den ikke hadde det bra.

Slik gikk jeg ned:

Når det gjelder kosthold har jeg byttet ut det meste av brød med knekkebrød, kuttet ned på ris, poteter og pasta samt oppjustert hvor mye grønnsaker jeg spiser. I helgene spiser jeg det jeg har lyst til, men prøver å holde lørdagsgodt til KUN lørdager. Hadde jeg måttet kutte ut alt jeg liker, hadde jeg aldri klart det.

Har ikke loggført i dagboken i vektklubb slavisk hele veien, men brukt tjenesten til å finne inspirasjon, søke etter sunne oppskrifter og regne ut riktige porsjonsstørrelser.

Trening har blitt utrolig viktig for meg. Og motivasjonen fra en fantastisk personlig trener har vært alfa og omega både når det gjelder treningen og det å holde seg til det «nye» kostholdet. Det handler mye om mestringsfølelse hele veien!

Jeg vil gjerne gi en del av æren for min vektnedgang til den personlige treneren (PT) min, Pål Gulbrandsen, som har vært uvurderlig støtte for meg. Har trent hos han i litt over ett år, og det er etter at jeg startet med PT-timer at jeg virkelig har gått ned mye i vekt, hele 35 kilo. Han har (hos Elixia) blitt kåret til Norges og Nordens beste PT.

Det aller viktigste jeg har lært, som også har vært det vanskeligste, har vært å bli ærlig med meg selv. Å innrømme at jeg har spist altfor mye og altfor usunt tidligere. Man blir veldig god på å lure seg selv når man blir såpass stor, og man klarer å rettferdiggjøre det meste bare man lyver nok for seg selv.

Mine beste tips til andre:

1. Finn noe du liker å gjøre som kan hjelpe deg å komme i gang. Om ikke det er trening, så en annen aktivitet som krever litt fysisk aktivitet.

2. Hvis man trenger hjelp til dette, så ikke vær redd for å be om hjelp!

3. Fortell andre hva du driver med slik at de kan «holde deg litt i nakken»Les om andre som har lykkes med vektnedgang:

Solfrid (46) gikk ned 36 kilo på ti måneder - uten å trene!

Trygve (66) slanket bort kulemagen og diabetes 2

Gro-Anita (43) gikk ned 20 kilo på et halvt år

Siv (27) gikk ned 25 kilo i mammaperm

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her