Matspaneren: Mager cottage cheese med eple, pære og vanilje.
Ernæringsmessig er den tipp tipp, men smaken skaper ikke begeistring.<br /></p><p>
TINE meierier kommer stadig med nyheter i sitt produktutvalg. En av vårens nyheter er cottage cheese tilsatt smak.
Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Cottage cheese er magert og proteinrikt og er en populær matvare, kanskje spesielt populær for folk som slanker seg. Cottage cheese kan brukes både som pålegg, i salater, dessert og i ulike typer bakverk. Min favoritt er cottage cheese på rugsprø med litt eplesyltetøy på toppen.
Jeg var spent på de to nye smakene. ”Chakalaka”, som skal være inspirert av det Sør-Afrikanske kjøkken, er tilsatt blant annet tomat, karri, ingefær og spisskummen. ”Sjalottløk og persille” er, som navnet tilsier, tilsatt blant annet sjalottløk og persille, samt litt rødvin og hvitløk. TINE tipser om at de nye smakene kan brukes som tilbehør til sommerens grillmat, i tillegg til som pålegg og i salater.
Serveringsforslag: Cottage cheese med sjarlottløk og persille på et rugsprø knekkebrød.
Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Ettersom jeg liker best å kombinere cottage cheese med søte smaker, som for eksempel fruktyoghurt, rosiner og mandler, eller eple og kanel, hadde jeg en mistanke om at de nye smakene ikke helt var min greie.
Og det hadde jeg helt rett i. For å være ærlig så likte jeg ingen av dem, og ”Chakalaka” synes jeg rett og slett var motbydelig. Jeg vet jo at smak er individuelt og at det helt sikkert er noen som vil like disse også, men jeg likte de altså ikke.
Jeg har en mistanke om at disse nye variantene av cottage cheese ikke blir værende i butikkene særlig lenge, men hvis noen er uenige i meg og har funnet seg to nye sommerfavoritter vil vi i vektklubb gjerne ha innspill fra dere.
De to nye variantene av cottage cheese koster nesten 10 kroner mer enn en boks naturell cottage cheese, så kanskje noen vil velge å kjøpe den vanlige og tilsette krydderier og urter etter egen smak, både av smaksmessige og økonomiske årsaker.
Pris: cirka 32 kroner per boks på 300 gram.
Næringsinnhold per 100 gram vare:
Redaksjonen tilføyer:
En toppet spiseskje (25 gram) cottage cheese tilsatt smak gir 23 kcal, uavhengig hvilken variant. Vi har sammenliknet dette med annen ost:
1 toppet ss (25 gram) kesam orginal gir 29 kcal
1 toppet ss (25 gram) kesam mager gir 19 kcal
1 toppet ss (25 gram) snøfrisk tilsatt smak gir 60 kcal
1 toppet ss (25 gram) kremost krydder gir 73 kcal
1 toppet ss (25 gram) lett smøreost (3%) med urter gir 26 kcal
1 toppet ss (25 gram) philadelphia light krydder gir 47 kcal
Innspill fra medlemmene:
- Cottage cheese chakalaka er nydelig i pastasalat med kylling og masse grønt. Prøv denne oppskriften!
- Som tilbehør til grillmat er cottage cheese med tilsatt smak et friskt og magert alternativ til fete potetsalater og dressinger. Med magert, grillet kjøtt og salat er cottage cheese ypperlig!
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Ernæringsmessig er den tipp tipp, men smaken skaper ikke begeistring.<br /></p><p>
Både original og mager cottage cheese har lite fett og mye protein. Hvorfor TINE lager to typer skjønner ikke Vektklubbs matspaner.
Høres sunt ut, men velger du «feil» variant av tunfisk på boks, får du i deg like mye sukker som cola.
For å gå ned i vekt er det lurt å spise lite og ofte. Proteininnholdet i skyr er høyt, som kan gi bedre metthetsfølelse. I noen tilfeller kan et lite beger bli litt knapt for de fleste, med mindre man også spiser en frukt ved siden av eller tilsetter litt nøtter eller kornblanding.
Cottage cheese er både mager, kalorifattig og rik på proteiner som gjør den mettende. Perfekt som mellommåltid i et sunt kosthold.
Enkle, raske og sunne mellommåltider som du kan finne i butikken, på kiosken eller på bensinstasjonen når du er på farta, kan vi ikke få for mange alternativer til.</p><p>