Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets medlem 2013: Heidi Numme (41)

Publisert: 2014-01-05 22:03

Slik gikk jeg ned 70 kilo:

- Jeg begynte min livsstilsendring for alvor for 3 år siden, og har fulgt Vektklubbs opplegg ved å telle kalorier. Da jeg startet veide jeg 145,5 kilo, og nå har jeg altså tatt av 70 kilo.

Det har vært en berg- og dalbanereise både fysisk og mentalt, det er helt sikkert. Men jeg er stolt over at jeg har bevist for meg selv at jeg kan gjennomføre noe jeg har bestemt meg for.

Mitt liv har vært preget av usikkerhet og uferdige «prosjekter». Det at jeg har klart dette så langt, har gjort mye for min selvtillit.

Ikke bare har jeg blitt kvitt «et lite menneske» i vekt, men jeg er totalt forandret mentalt. Familie og venner vil nok si at jeg er en helt annet person på flere måter.

Jeg lar meg ikke «pelle på nesa» lenger. Det meste av mitt liv har jeg nok vært så ydmyk og takknemlig for oppmerksomhet, at jeg har vært et typisk ja-menneske. Og noen ganger på bekostning av meg selv. Jeg har alltid vært den snille og hjelpsomme, den man alltid kan spørre om hjelp.

Har i løpet av denne prosessen forstått at grunnen til min overvekt gjennom et langt liv, har ligget i hodet. Har brukt mye tid på meg selv de siste årene, og føler at jeg har knekt koden, og møtt endel av mine demoner uten å drukne i mat.

Det rare er at jeg forsto ikke at jeg brukte mat for å dekke over følelser, før jeg tok vekk det elementet. Det tvang meg på en måte til å gjennomgå endel minner og opplevelser på en annen måte. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har kommet så langt. Og på grunn av de forandringene jeg har gjort i mitt hode, er jeg sikker på at jeg aldri vil komme tilbake der jeg var. Jeg er ikke det minste i tvil, for de tingene i mitt liv som i utgangspunktet gjorde meg overvektig, har jeg gjennomgått, akseptert og forandret syn på. Jeg har ikke noen dårlig barndom eller blitt mishandlet eller slikt. Men endel ting i livet har jeg ikke hatt kontroll over, eller ikke tatt ansvar for selv.

Jeg har tidligere hatet å være i rampelyset, av åpenbare grunner. Men inni meg har jeg alltid vært utadvendt og selvsikker. Jeg kjenner at mitt egentlige jeg har kommet frem, etter at skallet av fett har falt av. Jeg er veldig lykkelig og sprudlende på mange måter. Når jeg ble 40 år i fjor, følte jeg meg bedre enn jeg noen gang har gjort. Å bruke Vektklubb er det lureste jeg noen gang har gjort. Jeg er veldig aktiv i forumet, og det har gitt meg utrolig motivasjon å se at jeg selv kan motivere andre. Min drøm er å kunne bruke mine erfaringer å hjelpe andre. Jeg håper å kunne starte på ny utdanning neste høst innen kosthold, samt motivere andre ved å tale i forsamlinger. Det er en drøm og en prestasjon jeg ville vært stolt over å gjøre.

Andre ting har jo skjedd disse årene. Jeg traff en mann som har hjulpet meg bare ved å være der. Han har aldri mast om vekt, for meg har det vært støttende at han ikke har gjort noen stor greie av min livsstilsendring. Han er veldig flink å lage mat, og er så hjelpsom at han forteller meg ingrediensene og mengder av alt han bruker når han lager mat til oss. På den måten kan jeg ha kontroll. Det har vært uvurderlig. Det faktum at den du bor sammen med, syns du er fantastisk uansett, har gjort underverker med min selvtillit. Nå bryr jeg meg ikke om hva andre tenker om meg lenger, for så lenge jeg har han og tryggheten han fører med seg, spiller det liten rolle hva folk utenfra mener om ditt eller datt.

Jeg ville vel aldri trodd for tre år siden at jeg i dag skulle sitte i England! Jeg var en isolert person i hjembyen min Sandefjord, i kommunal leilighet, alenemor etter skilsmisse, deltids vikarjobb og avhengig av hjelp fra NAV.

Livet er snudd på hodet, og fremtiden er spennende!

Mine beste tips

  • Start med hodet. Du må bestemme deg, og ville ned i vekt.
  • Lag gode og sunne rutiner. Jeg spiser samme frokost hver eneste dag. Det er havregrøt med cottage cheese, litt søtning og frukt eller bær. Dette er mitt faste ankerpunkt i hverdagen, en rutine som gir meg en god start.
  • Innse at det ikke finnes snarveier og at det ikke kommer til å gå knirkefritt. Det er en lang prosess å gå fra sykelig overvektig til normalvektig, men det er mulig!
  • Begynn med en ting av gangen, unngå å gape over for mye. Start for eksempel med kostholdet og deretter trening.
  • Hent deg inn igjen etter en utskeielse, for de kommer. Man må øve mange nok ganger for at endringer blir vaner.

Stem på Heidi!

Les om de andre kandidatene her

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Idar Torskangerpoll (43)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Idar Torskangerpoll (43)

- Min reise til bedre helse startet i 2010 da jeg fikk påvist høyt blodtrykk. Jeg var da en utrent 40-åring, overvektig, slapp og generelt i dårlig forfatning, og legen mente jeg hadde dårlige prognoser. Noe måtte gjøres. Så jeg startet med å gå turer, noe jeg ikke hadde gjort på mange år. Det var grusomt tungt i starten, men etterhvert ble det lettere og jeg kom så i gang med sykling og langrenn. Jeg fikk etterhvert en god rutine på trening. Det som sto igjen var vekten. Jeg var stor og tung, på det meste opp mot 110 kilo. Dette måtte endres.

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her