Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Inger Kvernmo (43)

Publisert: 2014-01-05 22:03

Slik gikk jeg ned 20 kilo

- Jeg har fortsatt ikke nådd hovedmålet mitt, som er minus 25 kilo, og selv når jeg når det, vil jeg fremdeles bli karakterisert som overvektig ifølge BMI-skalaen. Men det er en stor forskjell på å være sykelig overvektig og «bare» overvektig. Og med tanke på at jeg alltid har vært stor, så er ikke målet mitt å bli en sylfide.

Vektklubb har fungert veldig bra for min del. Den forplikter, og det trenger jeg. Jeg bruker matdagboken stort sett hver dag. Unntaket er de få gangene jeg er ute og reiser og hvis det skjer noe spesielt en dag.

Måltidene er ikke like store som før, spesielt middagene. Jeg spiser jevnt, med maks fire timer mellom måltidene. Småspisingen mellom måltidene har jeg kuttet ut. Utfordringen er når jeg kommer sulten hjem fra jobb og må lage middag. Da spiser jeg noen små tomater, en banan eller en liten yoghurt for å døyve sulten.

Før var det potetgull hver fredag, lørdag og søndag. Nå kan det gå flere uker mellom hver gang, og da skjer det som regel i en eller annen festlig anledning.

Jeg gjennomgikk en liten operasjon i håndleddet i mai måned, noe som førte til fem ukers sykmelding. Men føttene var det ingenting i veien med, så det ble trimturer omtrent hver dag. Runden jeg gikk har mange oppoverbakker, og dermed fikk jeg en kickstart på treningsfronten, og siden har det bare fortsatt slik.

Jeg trener for det meste spinning og går turer ute. I det siste har jeg begynt å løpe litt på tredemøllen på treningssenteret, samt at jeg har fått satt opp et styrkeprogram jeg prøver å gjennomføre to til tre ganger i uken. Jeg har også omsider dristet meg til å gå lengre turer i skogsområdet her jeg bor, og har faktisk løpt litt i skogen også. Og det er herlig.

Jeg har også fått smaken på fjellturer. Jeg besteg en veldig lang og bratt fjelltopp i nabokommunen tidligere i høst. Fjellet heter Ruten og raver 1039 meter over havet. Det var helt enormt å klare den turen, for den er tung. Både opp og ned. Opp til toppen skal jeg flere ganger, det er bra sikkert. I vinter håper jeg på lange skiturer. Før var slike turer et ork og bare slit. Nå drømmer jeg om å bestige flere fjelltopper.

Arbeidshverdagen har også blitt lettere. Jeg er pedagogsik leder i barnehage og jobber med de minste barna. Det er et tungt arbeid, med mye opp og ned fra gulvet, løft og bæring. Alt dette er mye lettere nå enn for ett år siden.

Mine beste tips:

  • Jeg har hatt mange tanker i hodet mitt, som jeg tror andre overvektige også har, om at det er «flaut» å trene på treningssenter. Når jeg begynte å trene var jeg redd for hva andre tenkte om meg, hvordan jeg så ut, kanskje jeg ikke ville klare å gjøre alle øvelsene under styrketimene, jeg var redd for hvordan jeg så ut i treningsklær, og så videre. Jeg innså at disse tankene måtte jeg bare legge fra meg. Det er faktisk mye bedre å gå eller løpe i tights enn i en vid treningsbukse. Da får det bare være at en kanskje ikke kler den så veldig godt.
  • Utskeielser planlegger jeg nøye. Hvis det blir tre helger på rad med selskap så bestemmer jeg meg for at jeg ikke skal stupe ned i potetgull- eller sjokoladeskålen. Jeg kan for eksempel kutte ut vinen eller nøye meg til ett glass vin til maten. Alternativt legger jeg inn en ekstra treningsøkt. Man må jo kunne kose seg en gang i blant.
  • Vær nøye med loggføring av matinntaket. Spesielt når du er i en endringsfase og senere når vekten skal stabiliseres. Vær ærlig mot deg selv, er det viktig.
Bildet til venstre er tatt i mars 2013. Bildet til høyre er tatt i august sammer år, på toppen av fjellet Ruten 1039 m.o.h.

Stem på Inger!

Les om de andre kandidatene her

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her