Utnytt blåbærsesongen: Lag dessert med blåbær

Publisert: 2012-08-10 16:41

Bær er kalorifattige og stinne av sunne stoffer som er godt for kroppen.

VELKJENT KLASSIKER: Blåbær med melk, sunt magert og godt!

Magnar Kirknes / VG

Du kan trygt nyte blåbær med aller beste samvittighet selv om du prøver å passe vekten, bær inneholder nemlig veldig lite kalorier.

Ved å ta deg en bærtur, får du god mosjon, og kan fylle fryseren med bær som du kan lage fristende retter av utover høsten og vinteren.

Noen blåbær i yoghurt eller vaniljekesam gir et deilig mellommåltid. Den enkle, tradisjonelle desserten - blåbær med melk, er en klassiker som aldri går av moten. Den er jo både mager, sunn og kan være en fin avrunding på middagen hvis du har lyst på noe søtt.

Ett bær, mange muligheter

Blåbær kan spises naturell, eller med melk og sukker (vi anbefaler at du er sparsom med sukkeret), du kan lage syltetøy, juice, saft eller smoothie. Blåbær smaker godt på pannekaker, vafler, lapper og i bakverk som pai, kake og muffins. Du kan drysse blåbær over grøt, frokostblanding, yoghurt, kesam eller cottage cheese. Dessuten kan du lage mange deilige desserter med blåbær.

BAKVERK: smuldrepai, byggmelslapper, grove og fine muffins og blåbærgele.

NTB Scanpix og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Smoothies, blåbærclafoutis (fransk dessert) eller blåbærgele er noen deilige desserter du kan lage av de herlige, blå bærene.

NTB Scanpix, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Tine.no

Blåbær er stappfulle av vitamin C og flavanoider som er et antioksidant. Jo mørkere farge bær, frukt eller grønnsaker har, desto høyere er innholdet av antioksidanter. Spesielt en type som kalles antocyanider som er kjent for å ha helsebringende effekt.

Det forskes mye på effekten av blåbær, og det sies at blåbær både kan forebygge kreft, forsinke aldringsprosessen i hjernen, senke kolesterolet, og redusere forekomsten av aldersbetingede øyesykdommer og hjertesykdom. Et velkjent kjerringråd er at blåbær er et naturlig mageregulerende middels som kan hjelpe mot forstoppelse.

Men grunnene til at mange omfavner dette viltvoksende bæret er først og fremst at det smaker utrolig godt.

Deilige, blå oppskrifter

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

16 timer

39minutter

20 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her