FØR OG ETTER: Johnny har gjort store endringer i livet sitt. FOTO: Privat og Ole Martin Halvorsen/VG

Johnny gikk fra XXL til M: - Endelig er det gøy å kjøpe klær

Publisert: 2017-06-29 14:28

<b>Johnny Rønning har gått ned 18 kilo det siste året. Det har krevd fire runder med nye klær.</b>

- Det morsomste har vært å gå fra XXL til M, sier Johnny Rønning.

Kleskjøp var ikke like gøy da vekten var tresifret, forteller barneskolelæreren fra Kristiansand. Men nå er han altså på fjerde runde med utbytting av garderobe.

- Egentlig har jeg vært overvektig siden jeg begynte på videregående, så har det gått opp og ned, sier Johnny.

På det største veide han 130 kilo, og da tenkte han at det måtte gjøres noe. Da kastet han seg med på konas diett og gikk ned «ganske mye», som han sier. Men etter hvert krøp kiloene tilbake

- Det kommer så mye i veien, familie, jobb og livet, smiler han.

Da han ble skilt for et par år siden ble det faktisk lettere å holde fokus på vektnedgang.

- Etter at jeg ble skilt har jeg kunnet være litt mer egoistisk, og det er faktisk litt lettere. Ikke at det er noe greit å bli skilt, men det er faktisk litt lettere å tenke mer på seg selv, sier han.

Og selv om han har gått ned i vekt før, mener han det har vært litt halvhjertet. Denne gangen skulle det være alvor, sa han til seg selv da han meldte seg inn i Vektklubb i fjor. Han begynte å følge dagboka slavisk, og så begynte han å løpe, både ute og på tredemølle. Styrketrening begynte han også med. Og resultatene lot ikke vente på seg.

- Vektklubb har vært en stor motivasjon og hjelp, sier han.

For å belønne seg selv når han har nådd et delmål, kjøper han gjerne et nytt plagg. Særlig treningstøy liker han å shoppe.

- Jeg har aldri trent i tights før, men det tør jeg nå. Og det er jo faktisk veldig behagelig, smiler han.

Det blir mye tightstrening om dagen, for Johnny har satt seg et veldig konkret mål: Han skal løpe Sentrumsløpet i Kristiansand i august. Treningen har vært en viktig faktor i Johnnys vektnedgang.

- Du får så god gevinst av å trene. Jeg ser ikke det store poenget i bare å følge kostholdsdagboka og så ikke trene i tillegg.

Det er fire år siden Johnny kuttet ut chips, godteri og kaker, og alt det har gått helt fint å klare seg uten, mener han. Men det er en ting han fortsatt unner seg:

- Is. Jeg prøver å begrense det, men det er det eneste jeg unner meg. Jeg har ikke egentlig et søtsug lenger, men noen ganger kjøper jeg meg en is og spiser den og er ferdig med det, sier han.

Målet til Johnny er at vekta skal stanse på 79 kilo før sommeren er slutt. Men allerede høster han belønningen av den store innsatsen han har lagt ned.

- Jeg har mye mer energi, jeg orker og vil mer og er blitt mer sosial. Men ellers er jeg ikke så forandra, sier Johnny.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her