Øvelser med ball

Publisert: 2008-09-10 08:50

Jeg har fått en stor og en middels treningsball, eller pilatesball eller hva enn det heter. Uansett er jeg veldig glad for det, men jeg har ikke peiling på hvordan den skal brukes. Har noen tips til bruk av ball? Eller noen nettsidetips som kan fortelle meg det? Jeg har nettopp startet dette, og vil gjøre det jeg kan for å oppnå suksess, men som sagt trenger jeg litt hjelp med øvelsesutvalget.<br />
<br />
Hilsen fra Lene<br />

På bildet ser du øvelsen "rotasjon av underkropp". Som i de fleste øvelser på ball, trener man styrke og stabilitet, og i denne øvelsen styrkes i bukområdet. Du kan lese hvordan du skal utføre denne og andre øvelser på ball i ekspertsvaret.

Hei Lene!
Så gøy med nytt treningsutstyr! Ball er fint hjelpemiddel, og det fins mange muligheter. Vanligvis følger det med en liten brosjyre med tips på ulike øvelser når man kjøper ballen.
Jeg har også inkludert stor ball på en del av treningsprogrammene jeg har laget
Det finner du her
Jeg har dessverre ingen gode tips på internettsider, men gjør noen søk på "pilatesball".
Trening med stor eller middels stor ball gjør at underlaget blir mer ustabilt når man utfører øvelser, men man kan stort sett gjøre de samme øvelsene man gjør på gulvet, på ball.
Forslag på øvelser er:
- Knebøy med ballen i ryggen. Denne øvelsen trener hovedsakelig forside lår og sete. Stå med ryggen inntil en vegg og ballen plasseres i høyde med korsryggen. Sett deg ned som du skal sitte på en stol og reis deg opp igjen.
- Utfall med ett ben på ballen. Stå i splittposisjon med føttene, med bakre benet oppå ballen. Hold deg gjerne i en vegg eller stol med ene hånden dersom det skulle bli vanskelig å holde balansen. Bøy og strekk i knærne og hofter, og du vil trene forside lår og sete.
- Ryggliggende lårcurl for bakside lår. Litt på ryggen med begge føttene oppå ballen. Løft sete og bøy knærne ved å trekke helene mot sete.
- Push-ups med bena på ballen. Stå i push-ups stilling med begge bena på ballen og gjør vanlige push-ups.
- Rygghev på ballen. Ligg på magen over ballen med hendene bak hodet og bena i gulvet. Løft overkroppen slik at kroppen blir strak og senk ned igjen.
- Crunch på ball. Sitt bakoverlent på ballen, med hendene bak nakken og albuene ut til siden. Gjør vanlige sit-ups på ballen, og varier vanskelighetsgraden i forhold til hvor langt frem eller bak på ballen du sitter.
- Planken på ball. Stå i push-ups stilling med begge bena på ballen, men med albuene i gulvet. Hold en helt stabil kropp så lenge du klarer, eventuelt trekk knærne inn mot kroppen og strekk langsomt ut igjen.
Gjør cirka 15 repetisjoner x 3 serier i alle øvelsene, og hold et langsomt tempo.
Lykke til!
MVH Anne Mette

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her