Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Charlotte Stenberg (25)

Elisabeth Stigum
Publisert: 2014-01-05 22:05

Slik gikk jeg ned 61 kilo (55 kilo med Vektklubb)

I november 2009 meldte jeg meg inn i Vektklubb med en startvekt på 131 kilo. Jeg ville se fin ut i singlet igjen. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle begynne, og jeg var så tung at fysisk aktivitet bare gjorde vondt. Det var helt grusomt å gå turer og jeg ble andpusten av ingenting. Når trening føltes håpløst fokuserte jeg heller på kostholdet.

I startfasen var jeg ekstrem. Det var dager der jeg bare spiste frukt og grønnsaker. Jeg innrømmer at det ikke er den sunneste måten å slanke seg på, men jeg ville se resultater, og jeg visste ikke om noen andre måter å slanke meg på, forteller Charlotte.

De første tyve kiloene forsvant svært fort. Siden har vektreduksjonen gått i rykk og napp. Jeg har totalt brukt tre år på å gå fra 131 kilo til 71 kilo. Underveis i prosessen har jeg tatt pauser og holdt meg stabil, før jeg har gått videre ned i vekt.

På Vektklubb.no fikk jeg kalorikontrollen og hjelpen jeg trengte ved å loggføre det jeg spiste og drakk i dagboken. Og med tiden har jeg fått mer kunnskap om mat og kosthold. Før trodde jeg at ost var svært usunt, men ost er jo ikke noe problem, bare jeg velger lettere ostevarianter.

Jeg er alltid på jakt etter sunne alternativer. Etter at jeg ble interessert i å vite hva jeg putter i meg, ble jeg glad i å lage mat fra bunnen av. Du finner alltid kylling og grønnsaker i fryseren min, på den måten har jeg alltid et trygt middagsalternativ om hverdagen blir hektisk, eller om jeg er tom for middagsideer.

Det har vært en mental jobb å gå ned så mye i vekt. Men det var noe jeg måtte gjøre og jeg angrer ikke et sekund. Jeg har mye mer energi, føler meg bedre, hverdagen og livet er enklere. Jeg har også blitt mye tøffere og nå tør jeg å si fra. Før var alle andre viktigere enn meg, og jeg satt mine egne ønsker i siste rekke. Nå sier jeg ja når jeg vil, og nei når jeg ikke vil.

Jeg har altså gått ned 61 kilo uten å trene, kun ved å være restriktiv i kostveien. Det får jeg betale for nå, for det er klart jeg har mistet mye muskelmasse. Siden nedgang på vekten ikke er et mål lenger så skal jeg sette meg treningsmål og bruke dette som motivasjon fremover. Det er jo minst like tøft å holde vekten som det er gå ned i vekt, men nå har jeg faktisk klart å holde meg stabil på min nye vekt i to år!

Charlottes tips:

  • Søk kunnskap og lær deg om hva som er sunn mat. Det er også viktig at den sunne maten smaker godt. Et triks til grønnsaker er å ha en liten teskje Vita lett plantemargarin og et dryss Himalayasalt over dampede grønnsaker. Lett plantemargarin inneholder halvparten av kaloriene i smør. Nudler kan byttes ut med bokhvete-nudler (fås kjøpt i asiatiske butikker). En terning buljong i kokevannet gjør at det smaker nydelig.
  • Er det en matvare jeg ikke kan leve uten så er det mager cottage cheese. Det spiser jeg hver dag, gjerne med banan og litt syltetøy. Et annet tips er gresk yoghurt og frosne bær. Det smaker som dessert og er ti ganger sunnere!

Stem på Charlotte

Les om de andre kandidatene her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her