5 sunne og enkle sommermiddager
Nyt den deilige årstiden med mat som metter og frister hele familien. Sommerkoteletter, friske salater eller grillet makrell er bare noe av det som er godt nå.
Egg er en naturlig del av påskebordet. Her er tre inspirerende og deilige retter med en av påskens hovedingredienser.
(63 kcal per porsjon)
Dette trenger du til 10 muffins:
4 stk. egg
1 stk. løk
1 stk. squash, liten
6 stk. soltørket tomat i olje
50 gram fetaost, fett 20%
1 dl skummet melk og vann
15 blader fersk basilikum
1 ts tørket basilikum
0,5 ts spisskummin
0,5 ts paprikapulver
Pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Smør muffinsformen med litt olje eller smør.
2. Hakk opp alle grønnsakene i små biter.
3. Ha fire egg i en bolle og visp sammen med litt melk og vann. Tilsett grønnsakene og fetaost, bland sammen. Bland inn basilikum og krydder.
4. Ha røren i muffinsformer. Det vil se ut som det er lite egg i forhold til grønnsaker.
5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter (avhengig av hvor store muffinsene er). De skal stå til de har fått en fin og gyllen farge.
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.
(331 kcal per porsjon)
Dette trenger du til 1 porsjon:
1 stk. avokado
1 stk. egg
1 stk. vårløk
1 skive salami, Go’ og mager
1 ts gressløk
Slik gjør du:
1. Kutt avokadoen i to og ta ut stenen. Grav ut litt av innholdet så du får plass til et egg.
2. Legg i en ildfast form og stek på 180 grader i ca. 20 minutter til egget er stekt. Mens avokadoen står i ovnen kutter du opp vårløk og salami, og steker i pannen til salamien er sprø.
3. Ta ut avokadoen og dryss salami, vårløk og urter over, smak til med salt og pepper.
Oppskrift og foto: Lena Næss Adcock
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.
(285 kcal per porsjon)
Dette trenger du til 1 porsjon:
1 stk. egg
1 ss vann
gressløk
salt og pepper
Tilbehør:
1 skive grovbrød
4 skiver spekeskinke
20 gram ruccolasalat
1 stk. tomat
Slik gjør du:
1. Ta et egg og visp det sammen med vann, salt, pepper og gressløk. Beregn ett egg per porsjon.
2. Hell røren i en panne og stek over middels varme.
3. Skjær en skive grovt brød og legg rikelig med salat og skinke på skiven. Server skiven sammen med nystekt eggerøre og tomat.
Oppskrift: Ernæringsfysiolog Inger Ottestad
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i
eller i
Les også:
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Nyt den deilige årstiden med mat som metter og frister hele familien. Sommerkoteletter, friske salater eller grillet makrell er bare noe av det som er godt nå.
Er du lei salat og brødskiver til lunsj? Prøv disse smakfulle lunsjalternativene som holder deg mett lenger.
Det trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende å oppgradere matpakken. Her har vi samlet mange spennende oppskrifter som passer like godt som jobbniste, turlunsj eller helgefrokost.
Mye væske er det viktigste dagen derpå, men om du vil kombinere drikke med sunnere frokoster har Vektklubb-eksperten noen alternativer til «junk food».
Pakk med deg en sunn og god matpakke for ekstra turglede i helgen!
Små endringer kan gjøre en frokost med egg, bacon og pannekaker litt mindre usunn.