3 eggeretter til påskefrokosten

Publisert: 2017-04-05 11:09

Egg er en naturlig del av påskebordet. Her er tre inspirerende og deilige retter med en av påskens hovedingredienser.

Eggmuffins med squash, soltørket tomat og feta

(63 kcal per porsjon)

Dette trenger du til 10 muffins:
4 stk. egg
1 stk. løk
1 stk. squash, liten
6 stk. soltørket tomat i olje
50 gram fetaost, fett 20%
1 dl skummet melk og vann
15 blader fersk basilikum
1 ts tørket basilikum
0,5 ts spisskummin
0,5 ts paprikapulver
Pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Smør muffinsformen med litt olje eller smør.
2. Hakk opp alle grønnsakene i små biter.
3. Ha fire egg i en bolle og visp sammen med litt melk og vann. Tilsett grønnsakene og fetaost, bland sammen. Bland inn basilikum og krydder.
4. Ha røren i muffinsformer. Det vil se ut som det er lite egg i forhold til grønnsaker.
5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter (avhengig av hvor store muffinsene er). De skal stå til de har fått en fin og gyllen farge.
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.

Bakt avokado med egg

(331 kcal per porsjon)

Lena Næss Adcock.

Dette trenger du til 1 porsjon:
1 stk. avokado
1 stk. egg
1 stk. vårløk
1 skive salami, Go’ og mager
1 ts gressløk
Slik gjør du:
1. Kutt avokadoen i to og ta ut stenen. Grav ut litt av innholdet så du får plass til et egg.
2. Legg i en ildfast form og stek på 180 grader i ca. 20 minutter til egget er stekt. Mens avokadoen står i ovnen kutter du opp vårløk og salami, og steker i pannen til salamien er sprø.
3. Ta ut avokadoen og dryss salami, vårløk og urter over, smak til med salt og pepper.
Oppskrift og foto: Lena Næss Adcock
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.

Eggerøre og spekeskinke

(285 kcal per porsjon)

Magnar Kirknes.

Dette trenger du til 1 porsjon:
1 stk. egg
1 ss vann
gressløk
salt og pepper
Tilbehør:
1 skive grovbrød
4 skiver spekeskinke
20 gram ruccolasalat
1 stk. tomat
Slik gjør du:
1. Ta et egg og visp det sammen med vann, salt, pepper og gressløk. Beregn ett egg per porsjon.
2. Hell røren i en panne og stek over middels varme.
3. Skjær en skive grovt brød og legg rikelig med salat og skinke på skiven. Server skiven sammen med nystekt eggerøre og tomat.
Oppskrift: Ernæringsfysiolog Inger Ottestad
Medlemmer kan lagre oppskriften som sin favoritt her.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i

App Store

eller i

Google Play

Les også:

Slik får du en litt sunnere påske

30 min aktiv hver dag - meld deg på vår påskekonkurranse!

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her